Η Ελληνική Pisa «ναυάγησε» στην Κέρκυρα: Παρά τις πιέσεις δεν έγιναν εξετάσεις σε κανένα σχολείο Π.Ε
Κέρκυρα: Οι εξετάσεις της «Ελληνικής Pisa» ακυρώθηκαν στα δημοτικά σχολεία  Άφρας, Καναλίων, Κασσιόπης, Μαντουκίου και Σπαρτύλα.

Το πρώτο «στραπάτσο» για τις εμπνεύσεις του Υπουργείου Παιδείας, με την χτεσινοβραδυνή παραπλανητική εγκύκλιο ότι δεν ισχύει η στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ για τις σημερινές εξετάσεις της λεγόμενης Ελληνικής Pisa, ήρθε από το νησί της Κέρκυρας.

Οπως ενημερώνει ο τοπικός σύλλογος Π.Ε, οι εξετάσεις που ειχαν προγραμματιστεί σε 5 δημοτικά σχολεία  του νησιού δεν πραγματοποιήθηκαν, καθώς οι εκπαιδευτικοί σε συνεργασία με τους γονείς των μαθητών τους και χωρίς να καμφθούν από τις απειλές και την τρομοκρατία που εξαπέλυσε η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ ακύρωσαν.

Συγκεκριμένα, οι εξετάσεις της «Ελληνικής Pisa» ακυρώθηκαν στα δημοτικά σχολεία  Άφρας, Καναλίων, Κασσιόπης, Μαντουκίου και Σπαρτύλα.

«Δεν θα επιτρέψουμε οι μαθητές και οι μαθήτριες μας να γίνουν τα πειραματόζωα που προστάζουν η ΕΕ-ΟΟΣΑ. Δεν θα επιτρέψουμε να «νεκρώσει» η γνώση και η κριτική σκέψη, κάθε ζωντανή λειτουργία του δημόσιου σχολείου, και να μετατραπεί σε τυποποιημένη μετρήσιμη δεξιότητα, τόση όση απαιτεί η αγορά!», τονίζει ο ΣΕΠΕ Κέρκυρας.

Η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Κέρκυρας

Σε κανένα σχολείο της Π.Ε. Κέρκυρας ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ τύπου PISA, οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες συμμετείχαν καθολικά και στα 5 δημοτικά σχολεία στη στάση εργασίας χωρίς να ενδώσουν στην παραπλανητική και εκτός πλαισίου αρμοδιότητάς του απόπειρα του Γενικού Γραμματέα του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. να «εξαφανίσει» τη στάση εργασίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ελπιδοφόρα είναι τα μηνύματα που έρχονται απ’ όλες τις περιοχές της χώρας που το ΥΠΑΙΘ προσπάθησε να πραγματοποιήσει τις εθνικές εξετάσεις κατάταξης τύπου PISA. Οι εκπαιδευτικοί σε συνεργασία με τους γονείς των μαθητών τους και χωρίς να καμφθούν από τις απειλές και την τρομοκρατία που εξαπέλυσε η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ ακύρωσαν τις εξετάσεις στο μεγαλύτερο ποσοστό τους.

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες των δημοτικών σχολείων Άφρας, Καναλίων, Κασσιόπης, Μαντουκίου και Σπαρτύλα, που σήκωσαν τη δεδομένη στιγμή με επιτυχία το βάρος της υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου στον σύλλογο μας και ΑΚΥΡΩΣΑΝ στην πράξη την υλοποίηση του «ελληνικού διαγωνισμού PISA», συμμετέχοντας καθολικά στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που προκήρυξαν ο σύλλογός μας, η ΔΟΕ (η απόφασή της βγήκε παράνομη χτες στα δικαστήρια, στα οποία για άλλη μια φορά προσέφυγε το ΥΠΑΙΘ) και η ΑΔΕΔΥ.

Απέδειξαν ότι η σχολική κοινότητα, όταν δρα συντονισμένα και μαζικά, μπορεί να ακυρώσει τις εκπαιδευτικές πολιτικές που οδηγούν στην εμπορευματοποίηση του δημόσιου αγαθού της εκπαίδευσης και στην κατηγοριοποίηση σχολείων-μαθητών -εκπαιδευτικών.

Απέδειξαν ότι η σχολική κοινότητα, όταν δρα συντονισμένα και μαζικά, μπορεί να ακυρώσει τις εκπαιδευτικές πολιτικές που οδηγούν στην εμπορευματοποίηση του δημόσιου αγαθού της εκπαίδευσης και στην κατηγοριοποίηση σχολείων-μαθητών -εκπαιδευτικών.

Με την 4ωρη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ σε ισχύ οι εκπαιδευτικοί, αλλά και οι γονείς στην συντριπτική τους πλειοψηφία και στην περιοχή μας, δεν προσφέρουν καμιά συναίνεση στους αντιπαιδαγωγικούς σχεδιασμούς του ΥΠΑΙΘ και υπερασπίζονται με πάθος και αποφασιστικότητα το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

ΑΚΥΡΩΣΑΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ PISA, ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ! ΣΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ ΠΟΥ ΜΕ ΑΙΟΛΕΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ  ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ.

Είμαστε περήφανοι για τους μάχιμους εκπαιδευτικούς της τάξης! Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα όλων των μαθητών/τριών στην ολόπλευρη μόρφωση, ενάντια στην κατηγοριοποίηση, τις χορηγίες και τη γνώση εμπόρευμα.

Δεν θα επιτρέψουμε οι μαθητές και οι μαθήτριες μας να γίνουν τα πειραματόζωα που προστάζουν η ΕΕ-ΟΟΣΑ.

Δεν θα επιτρέψουμε να «νεκρώσει» η γνώση και η κριτική σκέψη, κάθε ζωντανή λειτουργία του δημόσιου σχολείου, και να μετατραπεί σε τυποποιημένη μετρήσιμη δεξιότητα, τόση όση απαιτεί η αγορά!

Συνεχίζουμε στον δύσκολο δρόμο της υπεράσπισης του δημόσιου δωρεάν και καθολικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης.  Αγωνιζόμαστε για να νικήσουμε και θα νικήσουμε!

κερκυρα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoleio-deuteris-eukairias-2.jpg
Πρόσκληση απόσπασης μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας για το σχολικό έτος 2025-2026
Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων από 16 έως 25 Ιουνίου 2025 για αποσπάσεις μόνιμων εκπαιδευτικών σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας
Πρόσκληση απόσπασης μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας για το σχολικό έτος 2025-2026
αστυν
Μακελειό σε φεστιβάλ στη Γιούτα: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πυροβολισμούς
Ένα βρέφος, μια 41χρονη και ένας 18χρονος μεταξύ των θυμάτων σε αιματηρή συμπλοκή κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Westfest στο Σολτ Λέικ Σίτι
Μακελειό σε φεστιβάλ στη Γιούτα: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πυροβολισμούς
taksi
Ένωση Γονέων Καλαμαριάς κατά του «χαρατσιού» στη θερινή απασχόληση 2025
Οι γονείς καλούνται να πληρώσουν για πρώτη φορά συμμετοχή στο πρόγραμμα, ενώ η Ένωση ζητά άμεση κατάργηση της εισφοράς και διεύρυνση των θέσεων
Ένωση Γονέων Καλαμαριάς κατά του «χαρατσιού» στη θερινή απασχόληση 2025