εκδηλωση
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Μαΐου

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας «Καλλίπολις» και το Τμήμα Αγωγής Υγείας Διεύθυνσης Π.Ε. Αχαΐας διοργανώνουν την Τελική Εκδήλωση του Δικτύου σχολικών μονάδων Αιγιαλείας με τίτλο «Εγώ & Εσύ… Δυναμώνουμε Μαζί», την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 και ώρες 9.30π.μ. έως 12μ.μ, στον Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο Μυρτιάς στο Αίγιο. Η εκδήλωση υλοποιείται με την υποστήριξη και συνεργασία του Δήμου Αιγιαλείας και ειδικότερα της Αντιδημαρχίας Δημόσιων Σχέσεων Επικοινωνίας – Εθιμοτυπίας Εκδηλώσεων και της Αντιδημαρχίας Παιδείας, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας και της Εθελοντικής Ομάδας Πρόληψης των Εξαρτήσεων «Διέξοδος» Αιγίου.

216 μαθητές & μαθήτριες από 8 σχολικές μονάδες του Δήμου Αιγιαλείας, ειδικότερα από το Νηπιαγωγείο Τέμενης, το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχ. Ακράτας, το 2ο και 9 Δημ. Σχ. Αιγίου, το Δημοτικό Σχ. Διακοπτού, Δημοτικό Σχ. Σαλμενίκου και Δημοτικό Σχ. Καμαρών με την υποστήριξη των Εκπαιδευτικών τους, θα συναντηθούν στη τελική εκδήλωση προκειμένου να παρουσιάσουν μέσα από κατασκευές, θεατρικά & μουσικοκινητικά δρώμενα αλλά και διασκευές τραγουδιών ό,τι βίωσαν τη φετινή χρονιά. Η συνεργασία, η επικοινωνία, η αποδοχή της διαφορετικότητας, η διαχείριση των συγκρούσεων και η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης θα αποτελέσουν το επίκεντρο της εκδήλωσης, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι όταν το ΕΓΩ συναντιέται με το ΕΜΕΙΣ, τότε βγαίνει κάτι πολύ ΔΥΝΑΤΟ!

Τα σχολεία καθ’ όλη την διάρκεια του σχολικού έτους 2023-2024, εφάρμοσαν το πρόγραμμα «Εγώ και Εσύ… Δυναμώνουμε Μαζί» του «Καλλίπολις». Πρόκειται για εγκεκριμένο από το ΙΕΠ εκπαιδευτικό υλικό που αφορά την ενίσχυση προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών, το οποίο έχει ενταχθεί στα «Εργαστήρια Δεξιοτήτων 21+», στις ενότητες Ψυχική και Συναισθηματική Υγεία & Πρόληψη των Εξαρτήσεων του θεματικού κύκλου «Ζω Καλύτερα - Ευ Ζην». Βασικός σκοπός του «Εγώ και Εσύ… Δυναμώνουμε Μαζί» είναι η ενίσχυση της προσωπικότητας, των κοινωνικών δεξιοτήτων και των διαπροσωπικών σχέσεων των μαθητών ώστε να έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και στις δυνάμεις τους για την αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων, χωρίς να καταφεύγουν σε συμπεριφορές που βλάπτουν την σωματική και ψυχική τους υγεία.

Το Δίκτυο σχολείων «Εγώ και Εσύ… Δυναμώνουμε Μαζί» πραγματοποιείται στην Αχαΐα για 14η χρονιά και στηρίζεται στις σύγχρονες μελέτες και έρευνες που αναδεικνύουν τη συμβολή των σχολικών προγραμμάτων πρόληψης στην ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών και στην ενίσχυση της ψυχική τους υγείας. Επιβεβαιώνουν ότι η συστηματική εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης στα σχολεία, τα οποία στοχεύουν στην εκπαίδευση των μαθητών σε δεξιότητες ζωής συμβάλλουν στην διαμόρφωση μιας υγιούς στάσης των νέων απέναντι σε κάθε μορφή εξάρτησης (Ουσίες, Τζόγος, Διαδίκτυο).

Οι εκπαιδευτικοί των σχολείων που συμμετέχουν στο Δίκτυο, στον εθελοντικό τους χρόνο, εκπαιδεύονται και υποστηρίζονται στην υλοποίηση δραστηριοτήτων από το εκπαιδευτικό υλικό «Εγώ & Εσύ… Δυναμώνουμε Μαζί» ενώ στη συνέχεια συμμετέχουν σε τακτικές συναντήσεις αλληλοτροφοδότησης.

Τη φετινή σχολική χρονιά, συμμετείχαν συνολικά στο Δίκτυο «Εγώ & Εσύ…Δυναμώνουμε Μαζί» στην Αχαΐα 973 μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού και 82 εκπαιδευτικοί, 33 σχολικές μονάδες του Νομού Αχαΐας. Συγκεκριμένα τα Νηπιαγωγεία: Ρίου, Ψαθόπυργου, Αγ. Βασιλείου, Κάτω Καστριτσίου, Αράξου, Σαγεΐκων, Τέμενης, 2ο, 7ο, 22ο, 28ο, 30ο Νηπιαγωγείο Πατρών και τα Δημοτικά Σχολεία: 5ο, 34ο, 39ο, 43ο, 45ο, 47ο, 59  Δημ. Σχ. Πατρών, Αρσάκειο Δημ. Σχολείο, Πειραματικό Δημ. Σχολείο Πατρών, Δημ. Σχ. Κάτω Καστριτσίου, Διακοπτού, Καμαρών, Σαλμενίκου, Λεοντίου, 1 και 2  Δημ. Σχ. Ακράτας, 2 και 9 Δημ. Σχ. Αιγίου.

εκδηλωση

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα