Αφίσα Βέροια Παλαιστινιακή ποίηση
Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 20 Μαΐου στις 19:30, στον Πολυχώρο ΕΛΙΑ

Οι εκδόσεις ειρήνη, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Ημαθίας, τον Δικηγορικό Σύλλογο Βέροιας και το Βιβλιοπωλείο Ηλιοτρόπιο, θα πραγματοποιήσουν βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης με τίτλο «Παλαιστινιακή Ποίηση», την Δευτέρα 20 Μαΐου στις 19.30, στον Πολυχώρο ΕΛΙΑ.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:

  • Ευγενία Καβαλλάρη, Πρόεδρος Συνδέσμου Φιλολόγων Ημαθίας και μέλος του ΕΣ της Πανελλήνιας Ένωσης φιλολόγων.
  • Δημήτρης Μπατζιάκας, Δικηγόρος
  • Αλέκος Χατζηκώστας, Δημοσιογράφος - Συγγραφέας

Θα χαιρετίσει ο Στέργιος Σουροβίκης, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας

Την συζήτηση θα συντονίσει η Αθηνά Παπαθανασίου, Φιλόλογος

Ποιήματα που περιλαμβάνονται στην έκδοση θα απαγγείλει ο Λευτέρης Κορυφίδης, φιλόλογος, ποιητής και ηθοποιός με μουσική συνοδεία από την μουσικό Βασιέλα Σαμοΐλη.

Στο βιβλίο περιλαμβάνονται ποιήματα και τα βιογραφικά τριών μεγάλων Παλαιστινίων ποιητών, των Μαχμούντ Νταρουίς, Σαμίχ Αλ Κάσεμ και Ταουφίκ Ζαγιάντ.

Την Εισαγωγή υπογράφει η Α.Ε. Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, κ. Yussef Victor Dorkhom.

Το ιστορικό πλαίσιο δίνεται μέσα από τον πρόλογο του κ. Γιώργου Μαργαρίτη με τίτλο «Προϊστορία του δράματος» που αναδεικνύει τη μακρά πορεία που οδήγησε μέχρι και τη Νάγκμπα το 1948, καθώς και από το ιστορικό χρονικό που υπογράφει το Τμήμα Ιστορίας των Εκδόσεων για τα σημαντικότερα γεγονότα από το 1948 μέχρι και τις μέρες μας. Περιλαμβάνεται επίσης επισκόπηση της Παλαιστινιακής ποίησης.

Στην έκδοση του βιβλίου, ιδιαίτερη θέση κατέχουν τα 26 χαρακτικά του Δημήτρη Κατσικογιάννη, με θέμα την αντίσταση του παλαιστινιακού λαού, τα οποία δώρισε στον λαό της Παλαιστίνης μέσα από την Ερυθρά Ημισέληνο.

Το εξώφυλλο της έκδοσης, στο οποίο απεικονίζεται ένα από τα έργα της, επιμελήθηκε η εικαστικός Εύα Μελά, πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών.

Αφίσα Βέροια Παλαιστινιακή ποίηση

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

moro - vrefos.jpg
Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη με θύμα παιδί τριών ετών - Μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο, ήταν υποσιτισμένο
Κατά την πρώτη εκτίμηση της κατάστασης του παιδιού, το ιατρικό προσωπικό εντόπισε ιδιαίτερα ανησυχητικά σημάδια
Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη με θύμα παιδί τριών ετών - Μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο, ήταν υποσιτισμένο
γλώσσα
Πανεπιστήμιο Κρήτης: Αναστραμμένη Τάξη στην τάξη των “ιταλικών”: Καινοτόμος εκπαιδευτική δράση
Η δράση έχει θέμα: «Cosa Nostra, ’Ndrangheta, Camorra, Sacra Corona Unita: γλωσσικές, ιστορικές και κοινωνιολογικές εκφάνσεις της Μαφίας»
Πανεπιστήμιο Κρήτης: Αναστραμμένη Τάξη στην τάξη των “ιταλικών”: Καινοτόμος εκπαιδευτική δράση
taksi_xristougenna
Μαθητές και εκπαιδευτικοί υποδέχονται τα Χριστούγεννα με γιορτή και πολιτιστικές δράσεις
Το 4ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας διοργανώνει γιορτή για μικρούς και μεγάλους
Μαθητές και εκπαιδευτικοί υποδέχονται τα Χριστούγεννα με γιορτή και πολιτιστικές δράσεις