δηλητηριαση
Τι υποστηρίζουν οι γονείς μαθητών που έπαθαν τροφική δηλητηρίαση από σχολικά γεύματα

Μεγάλο προβληματισμό προκαλεί η τροφική δηλητηρίαση που υπέστησαν τουλάχιστον 63 μαθητές από σχολικά γεύματα σε επτά σχολεία της Λαμίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των κρουσμάτων ενδεχομένως να είναι μεγαλύτερος.

Τι αναφέρουν οι γονείς

Μετά την αποκάλυψη των δεκάδων κρουσμάτων, οι γονείς των παιδιών πήγαν εχθές Παρασκευή (17/5) στον εισαγγελέα της Λαμίας για να καταγγείλουν το συμβάν.

«Κάθε πέντε λεπτά ενημερωνόμασταν και για ένα ακόμη κρούσμα. Κοινός παρανομαστής σε όλα τα περιστατικά ήταν το σχολικό γεύμα, αφού όσα παιδιά αρρώστησαν είχαν καταναλώσει το ίδιο φαγητό που μοιράστηκε στο σχολείο τους. Στην συνέχεια ενημερωθήκαμε ότι το ίδιο παρατηρήθηκε και σε άλλα σχολεία της πόλης, με παιδιά να εμφανίζουν τα συμπτώματα μόλις έφαγαν τις μερίδες τους. Από το πρώτο κιόλας περιστατικό ενημερώσαμε τον Διευθυντή του Σχολείου μας, ο οποίος σήμερα προχώρησε σε καταγραφή των περιστατικών» δήλωσε λίγο πριν την είσοδο της στον εισαγγελέα η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας Μαρία Ζωγράφου.

«Ούτε μία συγγνώμη»

Σήμερα η ίδια μιλώντας στο Mega ξεσπά για την κατάσταση αλλά και το γεγονός ότι η εταιρεία catering που προμηθεύει τα σχολεία με τον εν λόγω γεύμα δεν έχει ζητήσει ούτε «μία συγγνώμη», αντιθέτως έκανε λόγο για γαστρεντερίτιδα των παιδιών.

«Εμείς κάναμε ως σύλλογος καταγγελία, πήγαμε στην εισαγγελέα, όπου έδωσε εντολή στην αστυνομία να διενεργήσει έρευνα. Έχουν ξεκινήσει οι μηνυτήριες καταθέσεις κα από εμάς ως σύλλογος, αλλά και από γονείς. Πριν λίγο ενημερωθήκαμε κιόλας ότι μίλησαν με την εν λόγω εταιρεία, όπου μάλιστα είπαν ότι είναι ένα τυχαίο γεγονός και ότι λογικά είναι μία γαστρεντερίτιδα που είχαν τα παιδάκια. Αν είναι δυνατόν! 63 παιδάκια ταυτόχρονα γαστρεντερίτιδα; Από 7 διαφορετικά σχολεία που κατανάλωσαν το ίδιο γεύμα; Δεν είναι καθόλου τυχαίο γεγονός. Ούτε μία συγγνώμη. Μία απλή συγγνώμη. Εμείς ως σύλλογος έχουμε ακούσει πολλές φορές παράπονα για τα εν λόγω σχολικά γεύματα, έχουμε κάνει τις παρατηρήσεις μας. Αυτό που μας θυμώνει είναι ότι είναι σχολικά γεύματα. Αυτό μας στεναχωρεί. Έχουμε βρει και κλειστές συσκευασίες που δεν καταναλώθηκαν, τις έχουμε παραδώσει ήδη στην Αστυνομία ώστε να σταλούν στο Χημείο του Κράτους για ανάλυση», ανέφερε η κ. Ζωγράφου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα