νηπιαγωγείο
Τι αναφέρει ο ΣΕΠΕ Αν. Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν. Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ», σχετικά με επιχειρούμενο κλείσιμο 2 τμημάτων στα Νηπιαγωγεία του Αγίου Στεφάνου.

Η συγκεκριμένη πρακτική αναμένεται να «στοιβάξει» 25 μαθητές νηπιακής και προνηπιακής ηλικίας σε λυόμενες αίθουσες, όπως υποστηρίζεται. Κάτι τέτοιο, φυσικά, πρόκειται να επηρεάσει την ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Εκπαιδευτικοί και γονείς καλούνται τη Δευτέρα 20 Μαΐου στις 16:00 στα νηπιαγωγεία του Αγίου Στεφάνου για να συζητήσουν επί του θέματος.

Η ανακοίνωση

«Στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής του «εξορθολογισμού του κόστους για την εκπαίδευση» και με γνώμονα την απαράδεκτη και αντιεκπαιδευτική επιλογή για τη λειτουργία μεγάλων, σε αριθμό μαθητών, σχολικών τμημάτων, επιχειρείται το κλείσιμο 2 τμημάτων στα Νηπιαγωγεία του Αγίου Στεφάνου.

Πρακτικά το παραπάνω σημαίνει στοίβαγμα, «σαρδελοποίηση» 25 μαθητών προνηπιακής και νηπιακής ηλικίας σε λυόμενες αίθουσες, ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, παρά τις μεγαλοστομίες περί επανάστασης στην Παιδεία και στον τρόπο διεξαγωγής του μαθήματος μέσω του ψηφιακού σχολείου,  χωρίς αιδώ, αφήνουν τα σχολεία με δεκάδες κενά σε εκπαιδευτικούς, ένα μήνα πριν κλείσουν για καλοκαίρι και προγραμματίζουν το κλείσιμο τμημάτων, αφού αντιμετωπίζουν τη Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση ως οικονομικό βάρος που πρέπει να ελαχιστοποιήσουν με κάθε τρόπο!!!

Έτσι αντιλαμβάνονται Κυβέρνηση και Υπουργείο την αναβάθμιση της ποιότητας στη δημόσια εκπαίδευση τον 21ο αιώνα…

Καμιά ανοχή στον εμπαιγμό!!! Κοινό μέτωπο εκπαιδευτικών και γονιών ώστε να αποτρέψουμε το στοίβαγμα μαθητών.

Η διεύθυνση Αν. Αττικής, να μην προχωρήσει στην απαρέγκλιτη εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και να δώσει λύσεις προς όφελος των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών.

Καλούμε εκπαιδευτικούς, γονείς, Συλλόγους Γονέων, Ένωση Γονέων Διονύσου, τη Δευτέρα 20 Μαΐου στις 4:00 μ.μ. στα νηπιαγωγεία του Αγίου Στεφάνου για να προγραμματίσουμε τη δράση μας και να αποτρέψουμε το κλείσιμο των 2 τμημάτων.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γλυπτά του Παρθενώνα
Με ένα έγγραφο ενός καϊμακάμη και χωρίς άδεια ο Έλγιν λεηλάτησε τον Παρθενώνα!
Σε συνεντεύξεις της σε ελληνικά Μ.Μ.Ε. η κυρία Μποζ τόνισε ότι τόσο η δική της ομάδα, όσο και άλλες από Τούρκους αρχαιολόγους έψαξαν τα οθωμανικά...
Με ένα έγγραφο ενός καϊμακάμη και χωρίς άδεια ο Έλγιν λεηλάτησε τον Παρθενώνα!