Νηπιαγωγείο - Παιδικός Σταθμός
«Η απόφαση αυτή περισσότερα προβλήματα θα δημιουργήσει παρά θα λύσει»

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αμαρουσίου με σχετική του ανακοίνωση ενημερώνει για την πρόθεση της Δημοτική Αρχής του Δήμου Πεντέλης Μελισσίων να μεταφέρει το 5ο Νηπιαγωγείο Μελισσίων σε άλλον χώρο από αυτόν που στεγάζεται.

Μάλιστα, οι εκπαιδευτικοί εκφράζουν την ανησυχία τους για την μεταφορά του νηπιαγωγείου σε άλλον χώρο, ο οποίος δεν έχει καν βρεθεί.

«Το 5ο Νηπιαγωγείο Μελισσίων στεγάζεται εντός του χώρου του τέως νοσοκομείου Μπόμπολα, σε πλήρως ανακαινισμένες αίθουσες ελαφράς προκατασκευής, οι οποίες υπήρχαν στον συγκεκριμένο χώρο από την εποχή που λειτουργούσε ως νοσοκομείο και πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ανάγκες της εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής & εκπαίδευσης», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Σύμφωνα με πληροφορίες που λάβαμε, από μέλη της σχολικής κοινότητας του 5ου Νηπιαγωγείου Μελισσίων και από την Ένωση Γονέων Πεντέλης – Μελισσίων, εκφράστηκε πρόσφατα η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Πεντέλης – Μελισσίων για την μετεγκατάσταση του 5ου Νηπιαγωγείου Μελισσίων από τον χώρο που στεγάζεται σε άλλο χώρο.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου, αφού έλαβε υπόψη του τις απόψεις των εκπαιδευτικών του 5ου Νηπιαγωγείου Μελισσίων και των γονέων του ομώνυμου Νηπιαγωγείου εκφράζει τον έντονο προβληματισμό και την ανησυχία του αναφορικά με την υλοποίηση της εκπεφρασμένης πρόθεσης της Δημοτικής Αρχής Πεντέλης – Μελισσίων για την μετεγκατάσταση του 5ου Νηπιαγωγείου Μελισσίων από τον χώρο που φιλοξενείται σε άλλο χώρο, ο οποίος δεν έχει ακόμα βρεθεί και υποδειχθεί από την Δημοτική Αρχή του Δήμου Πεντέλης – Μελισσίων.

Το 5ο Νηπιαγωγείο Μελισσίων στεγάζεται εντός του χώρου του τέως νοσοκομείου Μπόμπολα, σε πλήρως ανακαινισμένες αίθουσες ελαφράς προκατασκευής, οι οποίες υπήρχαν στον συγκεκριμένο χώρο από την εποχή που λειτουργούσε ως νοσοκομείο και πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ανάγκες της εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής & εκπαίδευσης (Ν. 4521/2018) στο Δήμο Πεντέλης – Μελισσίων.

Δυστυχώς, παρά τις επανειλημμένες διεκδικήσεις και διαμαρτυρίες μας, δεν έχει εκπονηθεί ως σήμερα το απόλυτα απαραίτητο και αναγκαίο πρόγραμμα ανέγερσης Νηπιαγωγείων τόσο από το ΥΠΑΙΘΑ όσο και από τους Δήμους της χώρας ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα έλλειψης σχολικών αιθουσών για την πλήρη και ποιοτική εφαρμογή της Δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης.

Σε αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή της εξεύρεσης μόνιμης λύσης για το πρόβλημα της στέγασης του 5ου Νηπιαγωγείου Μελισσίων με την ανέγερση αντίστοιχου σχολικού κηρίου και όχι προσωρινών λύσεων, θα έπρεπε να εδράζονται οι στοχεύσεις και προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής Πεντέλης – Μελισσίων σε ό, τι αφορά τη λειτουργία του 5ου Νηπιαγωγείου Μελισσίων και εν γένει της Δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής & εκπαίδευσης στο Δήμο Πεντέλης – Μελισσίων στο πλαίσιο πάντα των αρμοδιοτήτων της (της Δημοτικής Αρχής), οι οποίες ορίζονται εκ του νόμου.

Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνουμε στη Δημοτική Αρχή Πεντέλης – Μελισσίων ότι η μετεγκατάσταση του 5ου Νηπιαγωγείου Μελισσίων σε άλλον προσωρινό χώρο εγκατάστασης, ο οποίος δεν έχει βρεθεί ακόμα και δεν έχει υποδειχθεί στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς του ομώνυμου Νηπιαγωγείου, περισσότερα προβλήματα θα δημιουργήσει παρά θα λύσει.

Περαιτέρω οι αποφάσεις τέτοιου είδους οφείλουν να τίθενται πρώτα σε διαβούλευση μεταξύ της Διεύθυνσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας και του Δήμου Πεντέλης – Μελισσίων διότι εκ του νόμου η έγκριση των προδιαγραφών των αιθουσών των Νηπιαγωγείων αρμοδίως ανήκουν στην δικαιοδοσία της Δ/νσης Π. Ε. Β΄Αθήνας.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή Πεντέλης – Μελισσίων να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της αναφορικά με το θέμα της μετεγκατάστασης του 5ου Νηπιαγωγείου Μελισσίων σεβόμενη απόλυτα τις γνώμες των εκπαιδευτικών και των γονέων της σχολικής κοινότητας του ομώνυμου Νηπιαγωγείου και επιπρόσθετα ζητούμε άμεση συνάντηση με την κα Δήμαρχο Πεντέλης – Μελισσίων για το συγκεκριμένο θέμα καθώς και για άλλα ζητήματα που αφορούν τις αρμοδιότητες του ομώνυμου Δήμου σε θέματα που αφορούν τα Δημοτικά Σχολεία & Νηπιαγωγεία των Μελισσίων τα οποία ανήκουν στην περιοχή ευθύνης του σωματείου μας.

Καλούμε την Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας να επιληφθεί άμεσα του θέματος διασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία του 5ου Νηπιαγωγείου Μελισσίων χωρίς ταλαιπωρίες μετακινήσεων – μετεγκαταστάσεων – μετακομίσεων του ομώνυμου Νηπιαγωγείου ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς (2024 – 2025).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βροχή διαμαρτυριών στο alfavita.gr για τα θέματα της Φυσικής

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα