Thumbnail
Άννα Διαμαντοπούλου: «Είναι σημαντικές οι ανακοινώσεις του υπουργού Παιδείας και του Π/Θ για το ψηφιακό σχολείο και το ψηφιακό φροντιστήριο» και εύχεται «από καρδιάς αυτή την φορά να καρποφορήσουν», καλώντας, ωστόσο, να «σκεφτούμε όλοι πόσες χιλιάδες ελληνοπούλα, μια ολόκληρη σχολική γενιά δεν πήραν αυτό που όφειλε και μπορούσε να τους δώσει η χώρα τους».

Το ΠΑΣΟΚ είχε παρουσιάσει από το 2010 όλη την πολιτική για το ψηφιακό σχολείο, επισημαίνει η πρώην υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, σε ανάρτησή της, μετά τις σχετικές ανακοινώσεις που έκαναν την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Τον Οκτώβριο του 2010 είχαμε συμπληρώσει μόλις ένα χρόνο ως Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ εν μέσω οικονομικής κρίσης, μνημονίων, αγανακτισμένων κλπ. Στις 9/10/2010 παρουσιάσαμε ως Υπουργείο Παιδείας παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου στο ΓΕΛ-ΕΠΑΛ Μούδρου στη Λήμνο όλη την πολιτική για το Ψηφιακό σχολείο», υπενθυμίζει η κυρία Διαμαντοπούλου.

Δείτε το ΕΔΩ: 2010 - Νέο Σχολείο Η ψηφιακή διάσταση - Όλη η γνώση με ένα «κλικ»!

Παράλληλα η πρώην υπουργός Παιδείας επισημαίνει, ότι ταυτόχρονα παρουσιάστηκε «η ψηφιοποίηση και η διαδραστικότητα όλων των βιβλίων και όλων των τάξεων, η συμπλήρωση διδασκαλίας κάθε μαθήματος με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, το ειδικό πρόγραμμα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, οι πρώτοι 1.200 διαδραστικοί πίνακες κλπ.».

Το βίντεο της παρουσίασης του Ψηφιακού Σχολείου από την Άννα Διαμαντοπούλου

Και προσθέτει πως «ένα χρόνο αργότερα και ενώ είχαν εξασφαλιστεί από την ΕΕ οι πόροι για διαδραστικούς πίνακες σε όλα τα σχολεία, είχαν ολοκληρωθεί τα εκπαιδευτικά προγράμματα, είχαν ενοποιηθεί οι μη συμβατές μέχρι τότε πλατφόρμες στο Υπουργείο Παιδείας και υπήρχε ψηφιακή σύνδεση κάθε σχολείου με το υπουργείο»

«Στις 13.12.2011 παρουσιάσαμε το ψηφιακό φροντιστήριο με επίδειξη των 6 πρώτων μαθημάτων, και ανακοινώθηκε η πιλοτική ψηφιακή υπηρεσία συμβούλου καθηγητή για το μάθημα της Φυσικής. Ακολούθησε ένας μακρύς χειμώνας με μικρά διαλείμματα για την ψηφιακή εποχή στο σχολείο», σημειώνει χαρακτηριστικά η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

Τονίζει πως θεωρεί «ότι είναι σημαντικές οι ανακοινώσεις του υπουργού Παιδείας και του Π/Θ για το ψηφιακό σχολείο και το ψηφιακό φροντιστήριο» και εύχεται «από καρδιάς αυτή την φορά να καρποφορήσουν», καλώντας, ωστόσο, να «σκεφτούμε όλοι πόσες χιλιάδες ελληνοπούλα, μια ολόκληρη σχολική γενιά δεν πήραν αυτό που όφειλε και μπορούσε να τους δώσει η χώρα τους».

«Λυπάμαι για δεκατρία χρόνια ψηφιακής πολιτικής, που χάθηκαν στα σχολεία και στα πανεπιστήμια», καταλήγει η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία, μάλιστα, επισυνάπτει βίντεο και δελτίο Τύπου της εποχής.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ουρανοξύστης στη Μαδρίτη
Η νέα «μητρόπολη του πλανήτη»: Ποια πόλη ξεπέρασε το Τόκιο και έγινε η μεγαλύτερη στον κόσμο
Η Τζακάρτα στην κορυφή, το Τόκιο στην τρίτη θέση και μια παγκόσμια αστική σκακιέρα που αλλάζει ταχύτατα
Η νέα «μητρόπολη του πλανήτη»: Ποια πόλη ξεπέρασε το Τόκιο και έγινε η μεγαλύτερη στον κόσμο
Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν, επιτηρεί τον γαλλικό στρατό
«Τύμπανα πολέμου» στη Γαλλία: Ο Μακρόν ανακοίνωσε εθελοντική στρατιωτική θητεία για νέους
Το «φαραωνικό σχέδιο» Μακρόν κόστους 2 δισ. ευρώ προβλέπει θητεία για νέους 18-19 ετών – Πλάνο για 100.000 εφέδρους λόγω Ρωσίας
«Τύμπανα πολέμου» στη Γαλλία: Ο Μακρόν ανακοίνωσε εθελοντική στρατιωτική θητεία για νέους
ΑΕΙ Τριτοβάθμια
Ερευνητές και μέλη ΔΕΠ: «Κρυφή» αύξηση μισθών από το 2026
Οι αλλαγές που ψηφίστηκαν πριν από 20 ημέρες και οδηγούν σε πραγματικό ετήσιο όφελος για μέλη ΔΕΠ, ερευνητές και ειδικούς λειτουργικούς επιστήμονες
Ερευνητές και μέλη ΔΕΠ: «Κρυφή» αύξηση μισθών από το 2026
Στέφανος Κασσελάκης - Τάιλερ Μακμπέθ
Πυρά Τάιλερ κατά Τσίπρα: «Κακώς αναφέρθηκε στο όνομά μου – Ήταν "κόκκινη γραμμή"»
Γιατί μπήκε η ιδιωτική συνομιλία για το παιδί στην «Ιθάκη» – Η οργή Κασσελάκη για τα «θολά νερά ομοφοβίας»
Πυρά Τάιλερ κατά Τσίπρα: «Κακώς αναφέρθηκε στο όνομά μου – Ήταν "κόκκινη γραμμή"»