ερασμους
Η παρακολούθηση και συμμετοχή για τους εκπαιδευτικούς ήταν εξαιρετικά εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας Κωνσταντινίδης Δημήτριος, Αξαμίδου Σταυρούλα, Βαρσαμίδης Θωμάς, Σκουλαρίκα Ελένη και Παπαντωνίου Βασιλική στα πλαίσια υλοποίησης του Διαπιστευμένου Σχεδίου Εrasmus+ 2023-1-EL01-KA121-SCH-000130016 συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο «Happy Schools: Positive Education for Well-Being and Life-Skills Development» που πραγματοποιήθηκε από τις 6 ως τις 11 Μαΐου 2024 στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους μαζί με εκπαιδευτικούς από άλλες χώρες της Ευρώπης οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις βασικές αρχές της Θετικής Ψυχολογίας και τις πιο σχετικές διεθνείς θεωρίες και αναφορές, όσο και τις θεωρίες και τεχνικές της Θετικής Εκπαίδευσης.

Συμμετείχαν σε μια ενεργή μαθησιακή διαδικασία, εστιάζοντας επίσης στην προσωπική εμπειρία και στον αυτοστοχασμό, συνδυάζοντας γνωστικά και συναισθηματικά στοιχεία για να διευκολύνουν τη μαθησιακή διαδικασία και να εξασφαλίσουν τη μακροχρόνια διατήρηση της νέας γνώσης. Επίσης, έμαθαν  να σχεδιάζουν προγράμματα που συνδυάζουν τους ακαδημαϊκούς στόχους με την ανάπτυξη της ενδυνάμωσης του χαρακτήρα και της ευημερίας, όπως το βίωμα θετικών συναισθημάτων, η ενασχόληση με δραστηριότητες, η δημιουργία ουσιαστικών πρακτικών και σχέσεων κ.λπ..

Η παρακολούθηση και συμμετοχή για τους εκπαιδευτικούς ήταν εξαιρετικά εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα καθώς απέκτησαν θετικές γνώσεις και δεξιότητες ζωής με βάση μια Η παρακολούθηση και συμμετοχή για τους εκπαιδευτικούς ήταν εξαιρετικά εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα ώστε να παρέχουν στους μαθητές τους γνώσεις και δεξιότητες ζωής για να ευημερήσουν στην παρούσα και τη μελλοντική τους ζωή.

Η κινητικότητα χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπα
Πανεπιστήμιο Αθηνών: Πτυχιούχοι από Κίνα, ΗΠΑ και Ελ Σαλβαδόρ - Αύξηση των αγγλόφωνων προγραμμάτων
Εκθετική αύξηση των αγγλόφωνων προγραμμάτων στην Ελλάδα - Σε ποια Πανεπιστήμια λειτουργούν και σε ποια θα λειτουργήσουν από τον Οκτώβριο νέα...
Πανεπιστήμιο Αθηνών: Πτυχιούχοι από Κίνα, ΗΠΑ και Ελ Σαλβαδόρ - Αύξηση των αγγλόφωνων προγραμμάτων