Κηφισιά: Σοκάρει ο πατέρας του 5χρονου που ξέχασαν στο σχολικό – «Να μη θρηνήσουμε θύματα»
«Έβαλε σε κίνδυνο τη σωματική και ψυχική ακεραιότητα του παιδιού μας» - Δικογραφία σε βάρος του οδηγού και της συνοδηγού

Ξεσπάει ο πατέρας του 5χρονου παιδιού που ξέχασαν για 6 ώρες σε σχολικό λεωφορεία στην Κηφισιά.

Όπως κατήγγειλε ο πατέρας, ο ίδιος παρέδωσε το πρωί της Δευτέρας το αγοράκι  στο σχολικό λεωφορείο, ωστόσο στις 2 το μεσημέρι αντιλήφθηκαν ότι το παιδί δεν έχει πάει σχολείο. Τελικά διαπιστώθηκε ότι ήταν εντός του λεωφορείου το οποίο βρισκόταν σε χώρο στάθμευσης.

Ο πατέρας του παιδιού, δήλωσε μεταξύ άλλων πως «συγκινητική για εμάς ήταν η ψυχραιμία και η ωριμότητα που το παιδί επέδειξε, όταν ξύπνησε και βρέθηκε μόνος του στο λεωφορείο και, παρά το σοκ, τα κλάματα και την ταραχή του, σκέφτηκε και πήρε τις σωστές αποφάσεις για την ασφάλειά του και δοξάζουμε τον Θεό για αυτό».

Η δήλωση του πατέρα του 5χρονου

«Μέσα από αυτή τη θλιβερή ιστορία, που διατάραξε την οικογενειακή μας γαλήνη και ηρεμία και έβαλε σε κίνδυνο τη σωματική και ψυχική ακεραιότητα του παιδιού μας, συγκινητική για εμάς ήταν η ψυχραιμία και η ωριμότητα που το παιδί επέδειξε, όταν ξύπνησε και βρέθηκε μόνος του στο λεωφορείο και, παρά το σοκ, τα κλάματα και την ταραχή του, σκέφτηκε και πήρε τις σωστές αποφάσεις για την ασφάλειά του και δοξάζουμε το Θεό για αυτό.

Κατά τα άλλα, θεωρώ πως οφείλουν όλοι οι αρμόδιοι να δώσουν περισσότερη έμφαση και προσοχή στο ποιοι χειρίζονται και επιβλέπουν την ασφάλεια για τη μεταφορά των παιδιών μας στα σχολεία καθημερινά και στο κατά πόσο εφαρμόζονται και τηρούνται τα πρωτόκολλα ασφαλείας κατά τη μεταφορά τους, με συνεχή εκπαίδευση και αξιολόγηση του προσωπικού που εμπλέκεται σε αυτήν, ώστε να μη θρηνήσουμε τυχόν θύματα στο μέλλον λόγω ελλιπούς εφαρμογής τους».

Δικογραφία σε βάρος του οδηγού και της συνοδού

Για την απίστευτη υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σε βάρος του οδηγού και της 70χρονης συνοδού του σχολικού λεωφορείου.

Οι δύο τους αναζητήθηκαν στα πλαίσια του αυτοφώρου αλλά δεν εντοπίστηκαν. Το δρομολόγιο μετέφερε τέσσερα παιδάκια σε νηπιαγωγείο στην περιοχή της Κηφισιάς.

Ο πατέρας του παιδιού που είναι ιατρός εξέτασε το παιδάκι το οποίο είναι καλά στην υγεία του, ενώ οι γονείς επιρρίπτουν ευθύνες και στη διευθύντρια του νηπιαγωγείου, που δεν έκανε καταμέτρηση για να διαπιστώσει ότι δεν είχαν προσέλθει όλα τα παιδιά. Το όχημα είχε μισθωθεί από την Περιφέρεια για τη μεταφορά των μαθητών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δημοτικο ζωγραφου
5ο και 6ο Δημοτικά σχολεία Ζωγράφου: Κινητοποίηση - Δύο Σχολεία στους τέσσερις ανέμους
«Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση μαζί με τους γονείς του σχολείου την Τετάρτη 22/5 και ώρα 19.30 μπροστά στη Βουλή»
5ο και 6ο Δημοτικά σχολεία Ζωγράφου: Κινητοποίηση - Δύο Σχολεία στους τέσσερις ανέμους
opeka
ΟΠΕΚΑ: Μέχρι πότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα voucher κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού
Παράταση έως τις 25 Ιουνίου στα τρέχοντα προγράμματα κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού για τους δικαιούχους του ΛΑΕ
ΟΠΕΚΑ: Μέχρι πότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα voucher κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού