Αποδέσμευση από τα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα 237 εκπαιδευτικών για μετάταξη
ΚΥΣΔΕ: Τι συζητήθηκε σήμερα για τις αποσπάσεις – μετατάξεις εκπαιδευτικών ΔΕ

Ενημερωτικό απέστειλε ο αιρετός του ΚΥΣΔΕ, Θοδωρής Κατσωνόπουλους, αναφορικά με όσα συζητήθηκαν στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαΐου.

Αναλυτικα:

Το ΚΥΣΔΕ συνεδρίασε τη Δευτέρα 13/05/2024 με κυριότερο θέμα τις μετατάξεις/αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέσω ΕΣΚ (Α’ κύκλος κινητικότητας 2024).

Το ΚΥΣΔΕ αποφάσισε θετικά για αποδέσμευση από τα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα 237 εκπαιδευτικών ΔΕ (σύνολο αιτήσεων 267) για μετάταξη και 35 εκπαιδευτικών ΔΕ (σύνολο αιτήσεων 42) για απόσπαση, στα πλαίσια του Α’ κύκλου κινητικότητας 2024, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.6, αρ. 3 του Ν.4440/2016 (ΦΕΚ224Α’) σε συνδυασμό με τις διατάξεις της παρ.7, αρ.5 του Ν.1824/1988 (ΦΕΚ296Α’). Η πράξη μονιμοποίησης – και δικαίως – δεν αποτέλεσε κώλυμα ως προς την αποδέσμευση των εκπαιδευτικών.

Το ΚΥΣΔΕ εξετάζει μόνο την αποδέσμευση, πλέον είναι θέμα των φορέων υποδοχής για την ικανοποίηση ή μη της μετάταξης/απόσπασης. Σε ότι αφορά 2 αιτήσεις ανάκλησης μετάταξης διοικητικών υπαλλήλων και επαναφορά τους σε θέση εκπαιδευτικού στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, το Συμβούλιο γνωμοδότησε ομόφωνα θετικά.

Ομοίως θετικά γνωμοδότησε το Συμβούλιο και για την ανάκληση μετάταξης μέλους ΕΕΠ και επαναφορά του στον κλάδο ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Επίσης, έγινε ανάκληση μετάθεσης εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ02 στην ΕΑΕ, καθώς μετά από έλεγχο της υπηρεσίας, διαπιστώθηκε ότι η εκπαιδευτικός δεν θεμελιώνει δικαίωμα μετάθεσης.

Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω, ότι στις αποφάσεις και παρεμβάσεις μου, κινούμαι πάντα με γνώμονα το δίκαιο και ορθό προς το συμφέρον των εκπαιδευτικών, με βάση το πνεύμα και όχι απαραίτητα το γράμμα του νόμου.

Με φιλικούς/αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Θοδωρής Κατσωνόπουλος

Αιρετό μέλος του ΚΥΣΔΕ, εκλεγμένος με τις Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις ΣΥΝΕΚ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γυμναστική
Πόσο συχνά πρέπει να γυμναζόμαστε
Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πόσο συχνά πρέπει να γυμνάζεστε, ανάλογα με τους στόχους σας και ποιες ασκήσεις μπορείτε να συμπεριλάβετε κατά τη...
Πόσο συχνά πρέπει να γυμναζόμαστε