Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία
Τι αναφέρει ο δικηγόρος του ανήλικου μαθητή

Ο δικηγόρος του 13χρονου που συνελήφθη και κρατείται, εξήγησε πως οι διακινητές προσέγγισαν το παιδί για να το χρησιμοποιούσαν στη συνέχεια ως «βαποράκι».

Συγκεκριμένα, στο θέμα της διακίνησης ναρκωτικών σε σχολικό συγκρότημα στην Πάτρα, αναφέρθηκε δικηγόρος Άκης Βαβαρούτας, ο οποίος εκπροσωπεί τον μικρότερο εκ των συλληφθέντων, ηλικίας 13 ετών.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», τόνισε ότι «ένα παιδί 13 ετών είναι εύκολο να παρασυρθεί. Το παιδί κρατείται, μιλάει ελάχιστα και είναι πολύ φοβισμένο, είναι πολύ δύσκολη η προσέγγιση του».

«Ο 13χρονος πιέστηκε από ενήλικους που τον χρησιμοποίησαν για να προωθήσουν τα ναρκωτικά μέσα στο σχολείο. Γνωρίστηκαν στη γειτονιά με τους διακινητές και για να τον προσεγγίσουν αρχικά τον έθισαν δίνοντας του ναρκωτικά και κάνοντας τον χρήστη, πριν τον πιέσουν να αρχίσει την διακίνηση», ανέφερε στη συνέχεια.

«Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, είναι σύνηθες φαινόμενο η διακίνηση ναρκωτικών ακόμη και σε Γυμνάσια. Οι γονείς του 13χρονου δεν είχαν αντιληφθεί τίποτα, ενώ και το σχολείο δεν είχε δείξει την απαραίτητη διάθεση να ασχοληθεί με το θέμα που λίγο – πολύ ήταν γνωστό», κατέληξε ο κ. Βαβαρούτας.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panselinos
Πανσέληνος – Ιούνιος 2024: Έρχεται το «Φεγγάρι της Φράουλας» και το θερινό ηλιοστάσιο
Tην Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024, θα λάβει χώρα το θερινό ηλιοστάσιο, δηλαδή η μεγαλύτερη ημέρα του έτους. Από την επόμενη ημέρα, δηλαδή από την Παρασκευή...
Πανσέληνος – Ιούνιος 2024: Έρχεται το «Φεγγάρι της Φράουλας» και το θερινό ηλιοστάσιο