ναρκωτικα σχολειο
Τους μαθητές προσέγγιζε η σπείρα δελεάζοντας τους με χρήματα. Στην συνέχεια όμως ο εφιάλτης άρχιζε όταν οι απειλές και οι εκφοβισμοί, αλλά και οι ξυλοδαρμοί γίνονταν καθημερινότητα. Οι μαθητές εξαναγκάζονταν να πουλούν, καθώς ακόμη και ολιγοώρες απαγωγές τους έκαναν τα μέλη της σπείρας, ενώ απειλούσαν πως θα υπάρξουν σοβαρά αντίποινα στις οικογένειές τους.

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε κατάσταση σοκ μετά από τις αποκαλύψεις καθώς δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις από τη λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας και η οποία εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών.

Η εγκληματική οργάνωση θησαύριζε, με τα μέλη της να πωλούν χασίς, κοκαΐνη και χάπια ecstasy, χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο το σχολικό συγκρότημα στο οποίο στεγάζονται το 4ο γυμνάσιο και το 5ο λύκειο Πατρών. Το θράσος τους είχε φθάσει σε τέτοιο σημείο, καθώς έγραφαν τον τιμοκατάλογο των ναρκωτικών στους τοίχους. Το κύκλωμα λειτουργούσε με όρους μαφίας με μαθητές να κάνουν τα βαποράκια και τους ντίλερς.

«Μιλάμε για ενήλικους δράστες οι οποίοι είχαν ηγετική μορφή και οι οποίοι δεν δίσταζαν να χρησιμοποιούν έντονη σωματική βία και λεκτική, προκειμένου να μυήσουν στην οργάνωση ανήλικα παιδιά μέσω των οποίων σαν βαποράκια έσπρωχναν ναρκωτικά είτε σε άλλους ανήλικους ή νεαρούς χρήστες» ανέφερε στο OPEN ο πρόεδρος των αστυνομικών Αχαΐας, Χάρης Τσιτσίκας.

Συγκλονιστικοί οι διάλογοι της εγκληματικής οργάνωσης

Τα μέλη του κυκλώματος έδιναν εντολή στους μαθητές ακόμα και εν ώρα λειτουργίας του σχολείου να δίνουν ναρκωτικά σε χρήστες που έρχονταν στα κάγκελα του σχολείου.

Είναι αποκαλυπτικός ο διάλογος που καταγράφηκε, μεταξύ ενός από τους αρχηγούς και ενός μαθητή – βαποράκι.

Αρχηγικό μέλος: Που είσαι;
Ανήλικος: Στο σχολείο είμαι. Έχουμε διάλειμμα.
Αρχηγικό μέλος: Ωραία. Έρχεται ο ....... , βγες στην πόρτα και βγάλτου ένα (γραμμάριο) από την καβάτζα.

Οι κρυψώνες της οργάνωσης

Οι αποκαλύψεις μετά την έφοδο της δίωξης ναρκωτικών σοκάρουν. Τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν ως κρυψώνες τα ρολόγια της ΔΕΗ και μέρη μέσα στο σχολείο. Εκεί που καθημερινά κυκλοφορούσαν δεκάδες μαθητές. 

«Τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν ως καβατζα χώρους του σχολείου. Ακόμα και στο ρολόι της ΔΕΗ που βρίσκεται πίσω μου είχαν κρύψει ναρκωτικά» ανέφερε ο Νίκος Γιαπράκας στο OPEN.

Πρόστιμο στους μαθητές

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν συνολικά 19 άτομα, από τα οποία 4 είναι μαθητές. Όταν τα παιδιά δεν κατάφερναν να πουλήσουν τις ποσότητες των ναρκωτικών που τους έλεγαν, τότε υπήρχε τιμωρία.

Χαρακτηριστικός ο διάλογος που ακολουθεί:

Αρχηγός: Δεν έφερες τα λεφτά. 50€ πρόστιμο.

Υπαρχηγός: 50€ πρόστιμο και από μένα.

Απειλές για τη ζωή των μαθητών

Ένας από τους μαθητές που δούλευαν για το κύκλωμα, κατήγγειλε ότι είχε ξυλοκοπηθεί όταν δεν κατάφερε να πουλήσει ναρκωτικά, ενώ σοκάρουν οι απειλές στις τηλεφωνικές συνομιλίες που έχουν καταγραφεί.

«Τα παιδιά είναι ιδιαίτερα φοβισμένα. Ο δικός μου πελάτης είναι 13 ετών και κάτι μηνών. Καταλαβαίνετε σε μία τέτοια ηλικία είναι πολύ λογικό να είναι φοβισμένο» ανέφερε ο Άκης Βαβαρούτας, συνήγορος κατηγορούμενου μαθητή.

Ο διάλογος των αρχηγών που απειλούσαν μαθητές:

Αρχηγικό μέλος: Πούλησες;
Ανήλικος: όχι. Δεν μπόρεσα σήμερα.
Αρχηγικό μέλος: Αν δεν πουλήσεις ξέρεις που έχω το μαχαίρι. Και ξέρεις πόσο κόβει.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα