πιερρακακης διαδραστικοι πινακες
Ο υπουργός ανακοίνωσε πως όλα τα σχολεία της χώρας -από πέμπτη δημοτικού εως τρίτη λυκείου- θα εξοπλιστούν με διαδραστικούς πίνακες, καθώς είναι ένα εργαλείο που εμπλουτίζει τη διδασκαλία (Φωτό αρχείου)

Την εξαγγελία για διαδραστικούς πίνακες σε όλα τα σχολεία της χώρας από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, επανέλαβε για μια ακόμα φορά σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης από τη Θεσσαλονίκη.

Ο υπουργός βρέθηκε στο 14ο γυμνάσιο Θεσσαλονίκης για την παράδοση διαδραστικών πινάκων και τεχνολογικού εξοπλισμού, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη, που του μετέφερε τις ανάγκες της εκπαίδευσης στον δήμο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thesstoday, ο δήμαρχος είπε ότι τα αιτήματα αφορούν «τη μετατροπή των σχολικών αυλών σε πάρκα γειτονιάς, τη δυνατότητα να παρέμβουμε σε 2-3 σχολικά γυμναστήρια για να τα μετατρέψουμε σε ανοιχτά γυμναστήρια γειτονιάς και βέβαια την υποστήριξη του υπουργείου στο μεγάλο πρόβλημα στη σχολή και στέγες που έχουμε», ενώ ανέφερε πως η δημοτική αρχή είναι σε αναμονή για τις απαντήσεις του υπουργείου στα παραπάνω αιτήματα.

Από την πλευρά του ο κ. Πιερρακάκης τόνισε πως «ακούμε με πολύ ενδιαφέρον τις προτάσεις του δημάρχου κ. Αγγελούδη και θα είμαστε αρωγός σε θέματα που ζητάει η δημοτική αρχή. Το θέμα με τις σχολικές αυλές πρέπει να είναι κάτι που θα στηριχθεί.», ενώ αναφέρθηκε στη νέα νομοθετική ρύθμιση ανοιχτού σχολείου που αποσκοπεί στο «άνοιγμα» του σχολείου στην κοινότητα, αλλά και στον ρόλο των μαθητών ως ενεργοί πολίτες.

Διαδραστικοί πίνακες σε όλα τα σχολεία της χώρας

Ο υπουργός ανακοίνωσε πως όλα τα σχολεία της χώρας -από πέμπτη δημοτικού εως τρίτη λυκείου- θα εξοπλιστούν με διαδραστικούς πίνακες, καθώς είναι ένα εργαλείο που εμπλουτίζει τη διδασκαλία. «Είδαμε μαζί με τον δήμαρχο πόσο πιο ωραίο μπορεί να γίνει το μάθημα μέσα από τη χρήση ενός διαδραστικού πίνακα.
Συζητήσαμε με παιδιά και καθηγητές πως τους φαίνεται. και μας είπαν ότι το μάθημα γινεται πολύ πιο ενδιαφέρον», επεσήμανε ο κ. Πιερρακάκης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Δημοτικά Σχολεία: Αλλάζει το ωράριο αποχώρησης των μαθητών

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

euroekloges.jpg
Ευρωεκλογές: Πότε θα μείνουν κλειστά τα σχολεία - Η εγκύκλιος
Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 και τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024
Ευρωεκλογές: Πότε θα μείνουν κλειστά τα σχολεία - Η εγκύκλιος