Πιερρακάκης
Αναλυτικά οι τροπολογίες

Με τροπολογία που κατέθεσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης στη Βουλή, προβλέπονται αλλαγές στην εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε περιπτώσεις ίδρυσης ή συγχώνευσης ή ένταξης σχολών, τμημάτων ή εισαγωγικών κατευθύνσεων σε σχέση με ειδικές προθεσμίες που θα μπορεί να ορίζει ο Υπουργός Παιδείας.

Με δεύτερη τροπολογία, προβλέπεται η μεταφορά του Τμήματος Νοσηλευτικής του Δημοκριτείου Θράκης από το Διδυμότειχο στην Αλεξανδρούπολη, από το ακαδημαϊκό έτος 2025-2026. 

Η πρώτη τροπολογία

Ρυθμίσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση – Τροποποίηση παρ. βα άρθρου 13Δ ν. 4186/2013

1. Στην παρ. 6α του άρθρου 134 του ν. 4186/2013 (Α΄ 193), περί ρυθμίσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μετά τις λέξεις «ή συγχώνευσης» προστίθενται οι λέξεις «ή ένταξης» και η παρ. 6α διαμορφώνεται ως εξής:

«6 α. Στις περιπτώσεις ίδρυσης ή συγχώνευσης ή ένταξης σχολών, τμημάτων ή εισαγωγικών κατευθύνσεων μπορούν να ορίζονται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ειδικές προθεσμίες για τον καθορισμό:

α) του συντελεστή της Ε.Β.Ε. της σχολής, τμήματος ή εισαγωγικής κατεύθυνσης, β) του συντελεστή Ε.Β.Ε. ειδικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών, εφόσον απαιτείται, ανά σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση, γ) των συντελεστών βαρύτητας μαθημάτων, ειδικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών, δ) της κατάταξης της σχολής ή του τμήματος στα επιστημονικά πεδία ή τομείς και ε) του αριθμού εισακτέων στη σχολή, στο τμήμα ή την εισαγωγική κατεύθυνση.».

πρωτη τροπολογια

Η δεύτερη τροπολογία

 

«Άρθρο 7

Ίδρυση Τμήματος Νοσηλευτικής στη Σχολή Επιστημών Υγείας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

1. Ιδρύεται Τμήμα Νοσηλευτικής στη Σχολή Επιστημών Υγείας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.).

2. Το Τμήμα Νοσηλευτικής της παρ. 1 έχει έδρα το Διδυμότειχο έως τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους 2024-2025. Από το ακαδημαϊκό έτος 2025-2026 και εφεξής το Τμήμα Νοσηλευτικής του πρώτου εδαφίου έχει έδρα την Αλεξανδρούπολη.

3. Το Παράρτημα του Τμήματος Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΔΙ.ΠΑ.Ε. εντάσσεται στο Τμήμα Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Δ.Π.Θ. στην Αλεξανδρούπολη.».

Άρθρο 2

Έναρξη ισχύος ν. 5094/2024 – Τροποποίηση παρ. 2 άρθρου 215 ν. 5094/2024

Στην παρ. 2 του άρθρου 215 του ν. 5094/2024 (Α΄ 39), περί της έναρξης ισχύος, επέρχονται οι ακόλουθες τροποποιήσεις: α) διαγράφονται οι λέξεις «, της παρ. 3 του άρθρου 7, της παρ. 2 του άρθρου 8», β) πριν τις λέξεις «του άρθρου 9» προστίθενται οι λέξεις «των παρ. 2, 3 και 4» και γ) προστίθεται δεύτερο εδάφιο, και η παρ. 2 διαμορφώνεται ως εξής:

«2. Η ισχύς των παρ. 2 και 4 του άρθρου 3 και των παρ. 2, 3 και 4 του άρθρου 9 αρχίζει από το ακαδημαϊκό έτος 2025-2026. Η ακαδημαϊκή λειτουργία του Τμήματος της παρ. 2 του άρθρου 8 εκκινεί από το ακαδημαϊκό έτος 2025-2026.».

τροπολ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kleista sxoleia proaulio
Νέο περιστατικό ενδοσχολικής βίας: 15χρονος χτύπησε συνομήλικο του μέσα σε προαύλιο Γυμνασίου
O 15χρονος φέρεται να εισήλθε σε προαύλιο χώρο Γυμνασίου στο Αγρίνιο και να χτύπησε με γροθιά τον συνομήλικό του, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει...
Νέο περιστατικό ενδοσχολικής βίας: 15χρονος χτύπησε συνομήλικο του μέσα σε προαύλιο Γυμνασίου
ipourgeio_paideias
Διαμαρτυρία για κάλεσμα μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ για επιτηρητές και την άμεση αντικατάσταση τους από εκπαιδευτικούς
«Θα πρέπει άμεσα να εξαιρεθούν τα μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ που έχουν οριστεί από τις Δ.Δ.Ε. και να αντικατασταθούν με καθηγητές όπως αναφέρει η εγκύκλιος»
Διαμαρτυρία για κάλεσμα μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ για επιτηρητές και την άμεση αντικατάσταση τους από εκπαιδευτικούς