μολύβια
Τι ειπώθηκε στην παράσταση διαμαρτυρίας των Συλλόγων ΠΕ Πειραιά στη Διεύθυνση και τη συνάντηση με τη διευθύντρια εκπαίδευσης

Την Πέμπτη 11/4 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας των Συλλόγων Π.Ε. Πειραιά στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, εξαιτίας της «χουντικής έμπνευσης», όπως την αποκαλούν οι εκπαιδευτικοί, εγκυκλίου (3/4/2024) του Γ.Γ. κ. Κατσαρού «περί αντικατάστασης στελεχών εκπαίδευσης που δε συμμετέχουν στην ατομική αξιολόγηση» και, ακολούθως, συνάντηση με τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης κ. Μεϊντάση Αθανασία.

Στη συνάντηση με τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης όλοι οι εκπρόσωποι των ΔΣ των συλλόγων, καθώς και η εκπρόσωπος από το ΔΣ της ΔΟΕ, Κατερίνα Λεπτουργίδου, που παρευρέθηκε, κατήγγειλαν ότι η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘΑ επιχειρούν να  επιβάλουν ένα καθεστώς τρόμου με συνεχείς απειλές για επιβολή ποινών  με στόχο να εκφοβίσουν τους εκπαιδευτικούς και να τους υποχρεώσουν να σκύψουν το κεφάλι αποδεχόμενοι το νέο σχολείο της αγοράς και εμπορευματοποίησης.

Το ΥΠΑΙΘΑ προσέφυγε δεκατέσσερις φορές στα δικαστήρια μέσα στα τρία χρόνια που διαρκεί ο αγώνας του εκπαιδευτικού κλάδου ενάντια στην αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά οι προσπάθειές του «πέφτουν στο κενό», παρά την τελευταία κατάπτυστη απόφαση του δικαστηρίου που απαγορεύει στους εκπαιδευτικούς να απεργούν για ψηφισμένο νόμο.

Τόνισαν ότι, παρά το κλίμα τρομοκρατίας από την κυβέρνηση και την αστική δικαιοσύνη, οι εκπαιδευτικοί, με περηφάνια και ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, προσήλθαν σε μαζικές συνελεύσεις με απαρτία, κηρύσσοντας απεργία-αποχή από τα σωματεία τους. Έδωσαν έτσι νέα ώθηση στον αγώνα και οδήγησαν στη λήψη απόφασης για κήρυξη απεργίας-αποχής από την ολομέλεια προέδρων της ΔΟΕ που ακολούθησε την 1 Απριλίου.

Ανέφεραν ότι το ΥΠΑΙΘΑ σε μία ακόμα κίνηση πανικού εξέδωσε στις 3 Απριλίου εγκύκλιο «περί αντικατάστασης στελεχών εκπαίδευσης που δε συμμετέχουν στην ατομική αξιολόγηση», που αποτελεί «μνημείο αυθαιρεσίας και δημοκρατικής εκτροπής», αφού δεν αναγνωρίζει στους εκπαιδευτικούς -και συγκεκριμένα στους/στις  Διευθυντές- ντριες και Προϊσταμένους-νες- το συνταγματικό δικαίωμα να  συμμετέχουν σε νόμιμα κηρυγμένη απεργία – αποχή από τις διαδικασίες της ατομικής αξιολόγησης.

Διεμήνυσαν ενώπιον της Διευθύντριας Εκπαίδευσης πως όποια από τα στελέχη εκπαίδευσης (Διευθυντές Εκπαίδευσης, Συμβούλια Επιλογής & Υπηρεσιακά  Συμβούλια), που καλούνται να υλοποιήσουν τις αυθαίρετες  πράξεις του ΥΠΑΙΘΑ και να εκδώσουν πράξεις αντικατάστασης, παραβλέψουν ότι οι διευθυντές-ντριες και οι προϊστάμενοι-νες είναι απεργοί και υπογράψουν αυτές τις πράξεις, έχουν προσωπική και νομική ευθύνη και θα αντιμετωπιστούν με κάθε συνδικαλιστικό, νομικό και πολιτικό μέσο.  

Κλείνοντας, κάλεσαν τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης, όπως δεν παρανόμησε και εξέδωσε διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης για τους νεοδιόριστους του 2020, σε αντίθεση με άλλες διευθύνσεις που δεν εξέδωσαν ή έκαναν ανακλήσεις και τώρα βρίσκονται αντιμέτωπες με τη δικαιοσύνη ύστερα από προσφυγές των νεοδιόριστων, έτσι και τώρα να μην προχωρήσει σε παύση-αντικατάσταση Διευθυντριών/ντών & προϊσταμένων εφαρμόζοντας προδήλως παράνομες εγκυκλίους.

Από τη μεριά της η Διευθύντρια Εκπαίδευσης, αφού άκουσε με προσοχή τα αιτήματα των Συλλόγων, δήλωσε ότι μια ενδεχόμενη αντικατάσταση διευθυντών, θα προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στα σχολεία ευθύνης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, καθώς δεν υπάρχουν στην επετηρίδα άλλοι διευθυντές για να αντικαταστήσει. Η περίοδος που διανύουμε είναι σχεδόν στο τέλος της σχολικής χρονιάς και η διαδικασία είναι χρονοβόρα.

Αναλυτικά

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 

Δεν εφησυχάζουμε! Συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη και την απόσυρση όλου του νομοθετικού πλαισίου για την κατηγοριοποίηση των σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών που επιχειρείται με την αξιολόγηση. 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!

Καλούμε την ΔΟΕ να πάρει απόφαση συμμετοχής στην πανεργατική απεργία της 17/4 αναδεικνύοντας τα αιτήματα της δημοκρατικής λειτουργίας του σχολείου, της κατάργησης της αξιολόγησης, της αναγκαιότητας και σπουδαιότητας υπογραφής ΣΣΕ, των αυξήσεων στους μισθούς, του ωραρίου των Νηπιαγωγών, του διορισμού- μονιμοποίησης όλων των αναπληρωτών, της ακώλυτης μονιμοποίησης όλων των νεοδιόριστων.

Το παραπάνω δελτίο υπογράφουν οι Σύλλογοι: Πειραιά η « Πρόοδος», Νίκαιας - Πειραιά, Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», Πειραιά «Ρήγα Φεραίος», Κορυδαλλού- Αγίας Βαρβάρας, Σαλαμίνας, Αργοσαρωνικού.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kausonas
Καμπανάκι επιστημόνων: Οι ακραίες θερμοκρασίες συνδέονται με θανατηφόρα εγκεφαλικά επεισόδια
«Τα εγκεφαλικά είναι η δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου παγκοσμίως και αυτή η επιβάρυνση που προκαλείται από τις ακραίες θερμοκρασίες είναι πολύ...
Καμπανάκι επιστημόνων: Οι ακραίες θερμοκρασίες συνδέονται με θανατηφόρα εγκεφαλικά επεισόδια
kleista sxoleia proaulio
Νέο περιστατικό ενδοσχολικής βίας: 15χρονος χτύπησε συνομήλικο του μέσα σε προαύλιο Γυμνασίου
O 15χρονος φέρεται να εισήλθε σε προαύλιο χώρο Γυμνασίου στο Αγρίνιο και να χτύπησε με γροθιά τον συνομήλικό του, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει...
Νέο περιστατικό ενδοσχολικής βίας: 15χρονος χτύπησε συνομήλικο του μέσα σε προαύλιο Γυμνασίου