Thumbnail
«Πρωταρχική επιδίωξη η ευαισθησία σε κάθε είδους αναπηρία» - Ημερίδα του Πανεπιστημίου Πειραιώς με θέμα την «Πρόσβαση παντού»

Στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας ενημέρωσης για τον αυτισμό, συνδιοργανώθηκε την Τρίτη, 2 Απριλίου, στο Φουαγιέ της αίθουσας Μελίνας Μερκούρη του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), η 3η ημερίδα με θέμα «Πρόσβαση παντού». Συνδιοργανωτές της ημερίδας το ΣΕΦ και η  ΟΥΝΕΣΚΟ Πειραιώς και Νήσων.

Στην εναρκτήρια θεματική ενότητα της ημερίδας με τίτλο «Προσβασιμότητα σε χώρους εργασίας, εκπαίδευσης και αθλητισμού», συμμετείχε σε συζήτηση με την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας,  Σοφία Ζαχαράκη, ο  Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Καθηγητής Μιχάλης Σφακιανάκης, ο οποίος, είχε την ευκαιρία να αναφερθεί τόσο στο όραμα του Πανεπιστημίου Πειραιώς να καταστεί   προσβάσιμο, ως  ίδρυμα εκπαίδευσης σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο αλλά και στις δράσεις που έχουν υλοποιηθεί και δρομολογούνται προς την κατεύθυνση αυτή. 

«Εργαζόμαστε», ανέφερε, «με στόχο το Πανεπιστήμιο Πειραιώς να  καταστεί ένας χώρος όπου η ασφάλεια και η ευαισθησία σε κάθε είδους αναπηρία, ορατή ή όχι,  θα αποτελεί πρωταρχική μας επιδίωξη». 
 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

paidia-goneis-mitera.jpg
Γονείς και διαζύγιο: Οδηγός για συναισθηματική στήριξη των παιδιών - Ενημερωτική συνάντηση στη Λάρισα
Έκτη ενημερωτική συνάντηση για την Ακαδημία Γονέων της ΠΔΕ Θεσσαλίας
Γονείς και διαζύγιο: Οδηγός για συναισθηματική στήριξη των παιδιών - Ενημερωτική συνάντηση στη Λάρισα
Νίκος Φαραντούρης
Φαραντούρης: «Όλοι με καλοδέχτηκαν στο ΠΑΣΟΚ» - «Με διέγραψαν από τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν με ήθελαν»
Από την Κουμουνδούρου στη Χαριλάου Τρικούπη: Το παρασκήνιο της μετακίνησης του ευρωβουλευτή
Φαραντούρης: «Όλοι με καλοδέχτηκαν στο ΠΑΣΟΚ» - «Με διέγραψαν από τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν με ήθελαν»