Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Επίσκεψη του Γάλλου Ακολούθου Επιστημονικής και Πανεπιστημιακής Συνεργασίας της Πρεσβείας της Γαλλίας
Επίσκεψη στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο του Γάλλου Ακολούθου Επιστημονικής και Πανεπιστημιακής Συνεργασίας της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο επισκέφτηκε την Πέμπτη 28 Μαρτίου ο Ακόλουθος Επιστημονικής και Πανεπιστημιακής Συνεργασίας της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, κ. Philippe Grieu, μία επίσκεψη που διοργανώθηκε υπό την εποπτεία της Αντιπρυτάνεως Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του ΙΠ Καθ. Αικατερίνης Καμπάση.  Ο κ. Grieu συναντήθηκε στην Ιόνιο Ακαδημία με τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Καθ. Ανδρέα Φλώρο και τον Καθηγητή του Τμήματος Πληροφορικής Παναγιώτη Βλάμο, οι οποίοι του παρουσίασαν αναλυτικά την γενική ερευνητική στρατηγική του Ιδρύματος καθώς και τις ευρείες συνεργασίες του Ιονίου Πανεπιστημίου με ιδρύματα του εξωτερικού και, ειδικότερα, της Γαλλίας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + και μνημονίων συνεργασίας.

Στην τρίωρη συνάντηση που ακολούθησε με μέλη ΔΕΠ των δέκα Τμημάτων του Ιονίου Πανεπιστημίου, ο Γάλλος ακόλουθος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις σπουδές και να πληροφορηθεί για το πολυποίκιλο έργο των Τμημάτων. 

Στη συνέχεια ο κ. Grieu επισκέφτηκε το εργαστήριο Βιοπληροφορικής & Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας (BiHELab) του Τμήματος Πληροφορκής, στο οποίο διεξάγεται έρευνα σχετικά με τις νευροεκφυλιστικές παθήσεις και τη νόσο Alzheimer, το εργαστήριο  Υπολογιστικής Μοντελοποίησης (CMODLab) του Τμήματος Πληροφορικής, το οποίο αναπτύσσει, μεταξύ άλλων, Στοχαστικά Μοντέλα για μελέτες σε θέματα Οικολογίας , Βιοποικιλότητας, Ακριβούς Γεωργίας και Φυσικών Καταστροφών, τον Δημιουργικό Κόμβο Τέχνης Hub of Art Laboratories του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας καθώς και την Βιβλιοθήκη και Κέντρο Τεκμηρίωσης του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Την Πέμπτη, η επίσκεψη του κ. Grieu ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση στη Συλλογή Τυπογραφίας του Μουσείου του Ιονίου Πανεπιστημίου, η οποία στεγάζεται στο κτίριο των Τμημάτων Ιστορίας καθώς και Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας, ενώ την επόμενη ημέρα, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στα Γενικά Αρχεία του Κράτους – Αρχεία Νομού Κερκύρας, ο Γάλλος ακόλουθος ενημερώθηκε και για τη δραστηριότητα του Εργαστηρίου του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας «Γλώσσα, Ιστορία και Πολιτισμός του Επτανησιακού Χώρου». 

Ο κ. Grieu εκτίμησε τον δυναμισμό όλων των συντελεστών του Ιδρύματος, την ποιότητα, τη διαθεματικότητα και διεπιστημονικότητα των προγραμμάτων σπουδών, την εγγύτητα φοιτητών και διδασκόντων όπως και την έρευνα που διεξάγεται στα εργαστήρια του Ιονίου Πανεπιστημίου, η οποία είναι ανταγωνιστική ακόμη και σε διεθνές επίπεδο (όπως για παράδειγμα η έρευνα για τις νευροεκφυλιστικές νόσους, η ηλεκτρονική έξυπνη δακοπαγίδα ή ο σεισμογράφος χαμηλού κόστους), καταλήγοντας ότι η μακρά συνεργασία του Ιονίου Πανεπιστημίου με τα γαλλικά ιδρύματα αξίζει να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, μέσω της Γαλλικής Πρεσβείας, η οποία θα μπορούσε να στηρίξει πρωτοβουλίες δημιουργίας δικτύων ερευνητών, διεύρυνσης των υφισταμένων πλαισίων συνεργασίας μεταξύ του Ιονίου Πανεπιστημίου και γαλλικών πανεπιστημίων (διδακτορικές διατριβές με συνεπίβλεψη, κινητικότητα καθηγητών και φοιτητών κ.ά.), καθώς και τη δημιουργία νέων.

Από την πλευρά του ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Καθ. Ανδρέας Φλώρος δήλωσε ικανοποιημένος από την επίσκεψη του κ. Grieu και τόνισε ότι ως Ίδρυμα προσβλέπουμε στη διαμεσολάβησή του ώστε να δημιουργηθούν νέες συνεργασίες και συμπράξεις ανάμεσα στα Τμήματα και τις Σχολές του Ιονίου Πανεπιστημίου με αντίστοιχες σχολές γαλλικών πανεπιστημίων και ιδρυμάτων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει «ωκύμορος» και «ωκυτόκια»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 15 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 15/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΥΠΑΙΘ
Erasmus+ : Ορισμός Προωθητών του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ανά Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης - Ονόματα
Ποιος είναι ο ρόλος και το έργο των Προωθητών «Εrasmus+» 
Erasmus+ : Ορισμός Προωθητών του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ανά Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης - Ονόματα
aksiologisi
Στις 17 Απρίλη απεργούμε
«Απεργούμε μαζί με τους μαθητές μας και τους γονείς τους για να διεκδικήσουμε σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια, υλικοτεχνική υποδομή που να αρμόζει...
Στις 17 Απρίλη απεργούμε
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Εκπαιδευτικοί: Δεκάδες ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ συνεχίζουν τον αγώνα κατά της αξιολόγησης μέχρι τη νίκη
Η ενημέρωση από τη νέα πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού Συλλόγων Π.Ε. και ΕΛΜΕ
Εκπαιδευτικοί: Δεκάδες ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ συνεχίζουν τον αγώνα κατά της αξιολόγησης μέχρι τη νίκη