φωτια ιωαννινα
ΚΝΕ Ιωαννίνων: Φάνηκε για ακόμα μία φορά η παντελής έλλειψη μέτρων ασφαλείας για τους φοιτητές, φάνηκε πού οδηγεί αυτή η πολιτική κόστους-οφέλους και στην Παιδεία

Δεν υπήρχε κανένας σχεδιασμός για την εκκένωση του κτηρίου των εστιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων όπου ξέσπασε προχτές φωτιά, δεν λειτούργησε κανένα σύστημα πυρασφάλειας, ούτε συναγερμός για την έγκαιρη ειδοποίησή τους.

Αυτό υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η τομεακή Οργάνωση ΑΕΙ Ιωαννίνων της ΚΝΕ, συμφωνώντας έτσι με τους φοιτητές που ανέφεραν τα ίδια, και σε αντίθεση με την πρυτανεία η οποία ανακοίνωσε ότι λειτούργησε η πυρασφάλεια...

«Φάνηκε για ακόμα μία φορά η παντελής έλλειψη μέτρων ασφαλείας για τους φοιτητές, φάνηκε πού οδηγεί αυτή η πολιτική κόστους-οφέλους και στην Παιδεία. Όλα αυτά είναι τα αποτελέσματα της χρόνιας υποχρηματοδότησης, της πολιτικής που αντιμετωπίζει ως κόστος την ανάγκη των φοιτητών, που υποβαθμίζει διαχρονικά τη φοιτητική μέριμνα», τονίζει η οργάνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Τομεακής Οργάνωσης ΑΕΙ Ιωαννίνων της ΚΝΕ

1 χρόνο μετά το έγκλημα στον σιδηρόδρομο, βιώνουμε καθημερινά «Τέμπη» στις ζωές και τις σπουδές μας. Πρόσφατο παράδειγμα η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα τα ξημερώματα στις εστίες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που έθεσε σε κίνδυνο δεκάδες φοιτητές. Συγκεκριμένα, οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι δεν υπήρχε κανένας σχεδιασμός για την εκκένωση του κτηρίου, δεν λειτούργησε κανένα σύστημα πυρασφάλειας, ούτε συναγερμός για την έγκαιρη ειδοποίησή τους, ενώ είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι δεν υπάρχει αντιπυρική, αντισεισμική θωράκιση στα κτίρια του Πανεπιστημίου. Πανικόβλητοι οι φοιτητές χτυπούσαν τις πόρτες των δωματίων για να ειδοποιήσουν τους συναδέλφους τους να βγουν από τα δωμάτια. Χαρακτηριστικό είναι ότι την ώρα που η φωτιά ήταν σε εξέλιξη οι υπεύθυνοι "έψαχναν" τις λίστες για να δουν σε ποια και σε πόσα δωμάτια μένουν φοιτητές!

Φάνηκε για ακόμα μία φορά η παντελής έλλειψη μέτρων ασφαλείας για τους φοιτητές, φάνηκε πού οδηγεί αυτή η πολιτική κόστους-οφέλους και στην Παιδεία. Όλα αυτά είναι τα αποτελέσματα της χρόνιας υποχρηματοδότησης, της πολιτικής που αντιμετωπίζει ως κόστος την ανάγκη των φοιτητών, που υποβαθμίζει διαχρονικά τη φοιτητική μέριμνα.

Την ίδια ώρα που η Περιφέρεια Ιωαννίνων δίνει εκατομμύρια ευρώ στο Τεχνολογικό Πάρκο, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τις εστίες, για να πλουτίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, για τις ανάγκες των φοιτητών δίνονται ψίχουλα. Την ίδια ώρα που το Πανεπιστήμιο δεν αφήνει τους εστιακούς φοιτητές να πάρουν πτυχίο αν δεν αποπληρώσουν το χαράτσι των 40 ευρώ που επιβάλλει ο εσωτερικός κανονισμός, είναι ανίκανο να τους παρέχει αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης, σε σημείο που συμβαίνουν τέτοια τραγικά γεγονότα!

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας κόντρα στην πολιτική που αντιμετωπίζει ως κόστος τις ζωές και τις σπουδές μας! Οι φοιτητές συνεχίζουμε τον μεγαλειώδη αγώνα που δώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων για πτυχία με αξία, για αναβάθμιση των υποδομών, της φοιτητικής μέριμνας, για να μπορούμε να σπουδάζουμε και να ζούμε με σύγχρονους όρους, με βάση τις δυνατότητες στον 21ο αιώνα!

Τα μέλη και οι φίλοι της Τ.Ο. ΑΕΙ της ΚΝΕ, οι εκλεγμένοι κομμουνιστές-κομμουνίστριες σε κάθε ΦΣ βγαίνουν μπροστά, διοργανώνουν τον αγώνα των φοιτητών, ώστε να γίνουν πράξη άμεσα τα δίκαια αιτήματά τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα