Κυριάκος Πιερρακάκης
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Πιερρακάκης σε πρυτάνεις: «Να αναλάβετε την ευθύνη σας για τη λειτουργία των πανεπιστημίων»

«Η εποχή της ανομίας στα πανεπιστήμια χωρίς συνέπειες τελείωσε» δήλωσε στο Star ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, για τα γεγονότα που εξελίχθηκαν τελευταία σε πανεπιστημιακά ιδρύματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

«Δεν είμαστε ακόμη στο επίπεδο που επιθυμούμε, αλλά απέχουμε πολύ και από την κατάσταση που κληρονομήσαμε το 2019. Η αστυνομία επεμβαίνει ευκολότερα και θα συνεχίσει να επεμβαίνει, όπως έκανε στο ΑΠΘ, όπου είναι επιχειρησιακά αναγκαίο»  επισήμανε ο Κυριάκος Πιερρακάκης και κάλεσε «τους πρυτάνεις να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί για την λειτουργία των πανεπιστημίων».

Ο υπουργός Παιδείας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εκπονούνται ειδικά σχέδια «ίδρυμα με ίδρυμα» για τις ανάγκες της ασφαλούς λειτουργίας τους.

Για τα αυξανόμενα περιστατικά σχολικής βίας και bullying, ο κ. Πιερρακάκης υποστήριξε πως «εξετάζεται το πλαίσιο της χρήσης των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία και των συνεπειών που πρέπει να έχει για τους μαθητές» και πρόσθεσε πως αυτό θα ενταχθεί στις νέες ρυθμίσεις για την σχολική βία και το bulling, μαζί με τις αποβολές, την νέα αντιμετώπιση των απουσιών και την ευκολότερη αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

Για το δυστύχημα των Τεμπών ο Κυριάκος Πιερρακάκης αρνήθηκε πως υπάρχει οποιαδήποτε συγκάλυψη από την πλευρά της κυβέρνησης και ζήτησε εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη ζητώντας να σταματήσει κάθε προσπάθεια εργαλειοποίησης του γεγονότος.

Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση έτρεξε σε έξι μήνες μέσα τη δημιουργία του 112, χάρις στο οποίο έχουν σωθεί χιλιάδες ζωές, αλλά δεν ζήτησε ποτέ ποινικές ευθύνες από τον ΣΥΡΙΖΑ που ποτέ δεν το ξεκίνησε και δεν το ολοκλήρωσε. «Αναφερθήκαμε αποκλειστικά σε πολιτικές ευθύνες και αυτές αναδείξαμε πάντα» τόνισε ο κ. Πιερρακάκης, αντιδιαστέλλοντας την αντιμετώπιση που έχει το δυστύχημα των Τεμπών με αυτή που είχε η τραγωδία στο Μάτι.

Τέλος, αναφερόμενος στο αίτημα του κ. Σπίρτζη που κατατέθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής για την διερεύνηση των ευθυνών του, ο κ. Πιερρακάκης διευκρίνισε «δεν τον αφορά τον κ.Σπίρτζη η υπόθεση, γνωρίζει πολύ καλά πως για τον ίδιο λειτουργούν αποσβεστικά οι προθεσμίες του νόμου, τον οποίο η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη άλλαξε στη συνέχεια, ώστε οι υπουργοί να έχουν εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση από πριν».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Προβλήματα στην καρδιά από το κρύο
Γιατί κάποιοι άνθρωποι νιώθουν περισσότερο το κρύο; Η επιστήμη πίσω από την αυξημένη ευαισθησία στο ψύχος
Η επιστημονική εξήγηση πίσω από τους «κρυουλιάρηδες»
Γιατί κάποιοι άνθρωποι νιώθουν περισσότερο το κρύο; Η επιστήμη πίσω από την αυξημένη ευαισθησία στο ψύχος
πορτοκαλοπιτα
Η πορτοκαλόπιτα με παγωτό που έγινε τάση: Η αφράτη και εύκολη συνταγή
Η κλασική ελληνική πορτοκαλόπιτα επιστρέφει δυναμικά, αυτή τη φορά με μια πιο δροσερή εκδοχή που συνοδεύεται από παγωτό βανίλια – μια ιδανική πρόταση...
Η πορτοκαλόπιτα με παγωτό που έγινε τάση: Η αφράτη και εύκολη συνταγή