διώξεις-Καββαδίας
Η άγρια επίθεση που εξαπολύεται δεν αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς και την εκπαίδευση. Πραγματικός στόχος είναι να παταχθεί κάθε μορφή λαϊκής αντίστασης και διεκδίκησης, όπου κι αν εκδηλωθεί, πριν εκδηλωθεί.

Το γκρίζο τοπίο των διώξεων εκπαιδευτικών, που έχει πάρει πανελλαδικές διαστάσεις βάφεται ακόμα πιο μαύρο με την επιβολή δια της τρομοκρατίας της διαβόητης αξιολόγησης.

Αυτό τονίζουν οι εκπαιδευτικοί της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής, καθώς η παράταξη έχει στοχοποιηθεί από από τη διοίκηση.

Καθόλου τυχαία στο στόχαστρο της υστερικής επίθεσης έχουν βρεθεί 8 εκπαιδευτικοί της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής (εκ των οποίων οι 5 έχουν διατελέσει γραμματείς και μέλη στο ΔΣ της ΕΛΜΕ και ένας είναι μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ). Υπό διωγμό λοιπόν όποιος «φωνασκεί», διαδηλώνει, όποιος αντιστέκεται με οποιονδήποτε τρόπο.

Ομως οι εκπαιδευτικοί δεν υποχωρούν και με όπλο τα σωματεία , τις κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις βάζουν φραγμό στην κυβερνητική πολιτική διάλυσης των σωματείων και στο εργαστήριο διώξεων των ΔΔΕ – ΔΙΠΕ και του υπουργείου. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Αλλεπάλληλες και καθημερινές οι διώξεις στον Πειραιά με τη Βιομηχανία Διώξεων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να σπάει όλα τα ρεκόρ παραγωγής διώξεων και σκευωριών. Η πρόσφατη ενεργοποίηση ΕΔΕ και η κλήση για κατάθεση της συναγωνίστριας Χρύσας Χοτζόγλου μέλους της ΕΛΜΕ Πειραιά και του συναγωνιστή Δημήτρη Χαρτζουλάκη μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ, αποτελούν μια νέα σελίδα στην βιομηχανία κατασκευής συνδικαλιστικών διώξεων. Η ΕΔΕ των δυο συναγωνιστών συνδέεται με επιτυχημένη κινητοποίηση στο σχολείο της Χρ. Χοτζόγλου που εκφράστηκε μαζικά, από εκπαιδευτικούς και μαθητές, η αντίθεση στην αξιολόγηση.

Σε αυτές προστίθεται και η …αναβαθμισμένη δίωξη του Γιώργου Καββαδία που μετά την κλήση για έγγραφες εξηγήσεις από τον ΔΙΔΕ Πειραιά για άρθρο του στα ΜΜΕ, κλήθηκε και σε προκαταρκτική εξέταση για τη Δευτέρα 1 Απρίλη.

Ουδείς πια αμφιβάλλει για τη στοχοποίηση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ από τη διοίκηση. Καθόλου τυχαία στο στόχαστρο της υστερικής επίθεσης έχουν βρεθεί 8 συνάδελφοι της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής (εκ των οποίων οι 5 έχουν διατελέσει γραμματείς και μέλη στο ΔΣ της ΕΛΜΕ και ένας είναι μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ). Υπό διωγμό λοιπόν όποιος «φωνασκεί», διαδηλώνει, όποιος αντιστέκεται με οποιονδήποτε τρόπο.

Το γκρίζο τοπίο των διώξεων που έχει πάρει πανελλαδικές διαστάσεις βάφεται ακόμα πιο μαύρο με την επιβολή δια της τρομοκρατίας της διαβόητης αξιολόγησης. Παράλληλα με τις απανωτές προσφυγές να βγει παράνομη η απεργία – αποχή, οι απόπειρες οικοδόμησης νέων διώξεων δείχνουν την ενόχληση της κυβέρνησης από τη συνεχιζόμενη αντίσταση του κλάδου στην διαδικασία τρομοκράτησης, πειθάρχησης και κατηγοριοποίησης σχολείων που φέρνει η αξιολόγηση.

Η άγρια επίθεση που εξαπολύεται δεν αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς και την εκπαίδευση. Πραγματικός στόχος είναι να παταχθεί κάθε μορφή λαϊκής αντίστασης και διεκδίκησης, όπου κι αν εκδηλωθεί, πριν εκδηλωθεί. Δεν υπάρχει αμφιβολία για τη στόχευση των διώξεων: τρομοκράτηση, εκφοβισμός, ομηρία, φίμωση των αγωνιστικών φωνών των σωματείων που αντιστέκονται στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΕΕ, του ΟΟΣΑ και του Κεφαλαίου.

Με όπλο τα σωματεία μας, τις κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις βάζουμε φραγμό στην κυβερνητική πολιτική διάλυσης των σωματείων και στο εργαστήριο διώξεων των ΔΔΕ – ΔΙΠΕ και του υπουργείου.

Κάτω τα χέρια από τη συναδέλφους, Χρύσα Χοτζόγλου, Δημήτρη Χαρτζουλάκη, Γιώργο Καββαδία.

Κάτω τα χέρια από τα μέλη του σωματείου

Κάτω τα χέρια από τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση - Κάτω τα χέρια από τους αγώνες, τα σωματεία, την απεργία, την απεργία-αποχή

Να ανακληθούν όλες οι διώξεις

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Πειραιά συμμετέχει

στην ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

17χρονη Κρήτη
Κρήτη: Σήμερα η κηδεία της 17χρονης που ετοιμαζόταν να δώσει Πανελλήνιες έπεσε από γέφυρα και σκοτώθηκε
«Μου το έλεγε συνέχεια ότι δεχόταν μπούλινγκ. Φοβάμαι ότι μπορούσε κάποιος να τη χτυπήσει και να τη σκοτώσει και να τη ρίξει στο γιοφύρι» ανέφερε η...
Κρήτη: Σήμερα η κηδεία της 17χρονης που ετοιμαζόταν να δώσει Πανελλήνιες έπεσε από γέφυρα και σκοτώθηκε
epal_amfissa
Ένωση Διευθυντών Σχολείων: Το φαινόμενο μετακύλισης ευθυνών στους/στις Διευθυντές/ντριες σχολικών μονάδων
Με αφορμή την πτώση της σιδερένιας πόρτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς, που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό μαθητή
Ένωση Διευθυντών Σχολείων: Το φαινόμενο μετακύλισης ευθυνών στους/στις Διευθυντές/ντριες σχολικών μονάδων
Πανελλήνιες 2021: Οι βάσεις για τις Παιδαγωγικές Σχολές
Διευθύντρια του 2ου ΕΠΑΛ Λαμίας: Η απάντηση για την κατηγορία πως κλείδωσε γονείς μαθητών στο σχολείο
Η απάντηση της Διευθύντριας του 2ου ΕΠΑΛ Λαμίας στην ΕΛΜΕ Φθιώτιδας
Διευθύντρια του 2ου ΕΠΑΛ Λαμίας: Η απάντηση για την κατηγορία πως κλείδωσε γονείς μαθητών στο σχολείο