ekpaideytikos
«Είναι τόσο μεγάλο το θράσος της ΔΑΚΕ που ταυτίζεται απόλυτα και αποτελεί προέκταση των διωκτικών μηχανισμών»

Η Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής με σχετική της ανακοίνωση καταγγέλλει την στάση της ΔΑΚΕ, η οποία καλεί εκπαιδευτικό να καταθέσει στο Διοικητικό Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΔΙΔΕ Πειραιά για άρθρο του στα ΜΜΕ.

«Να θυμίσουμε ότι όταν η ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ πρότεινε στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά να κληθεί το στέλεχος της ΝΔ και της ΔΑΚΕ Πειραιά που διεξήγαγε την προκαταρκτική εξέταση και όσοι εμπλέκονται στη σκευωρία να δώσουν εξηγήσεις στην ΕΛΜΕ, η ΔΑΚΕ και οι άλλες παρατάξεις καταψήφισαν την πρόταση», τονίζουν χαρακτηριστικά

Αναλυτικά:

Με περίσσιο θράσος η ΔΑΚΕ Πειραιά καλεί τον «αρθρογράφο του κειμένου με τίτλο: «Κάτω στον Πειραιά: Βιαστική διευθύντρια στέλεχος της Δ.Α.Κ.Ε. μπήκε στην τάξη για αξιολόγηση.», να “λογοδοτήσει” για την ανάρτησή του. Να καταθέσει άμεσα στο Διοικητικό - Πειθαρχικό Συμβούλιο της Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Ε. Πειραιά, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και αν χρειάζεται στη Δικαιοσύνη, όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν τους υποτιθέμενους «βρώμικους ρόλους» και την «εμπλοκή της στην σκευωρία».

Καμιά έκπληξη. Για μια ακόμα φορά τη στολή του επιλοχία φόρεσε η ΔΑΚΕ Πειραιά για να υπερασπίσει τον λοχαγό της και τα αφεντικά της. Μας έχει συνηθίσει η ΔΑΚΕ Πειραιά να εκδίδει ανακοινώσεις, κυρίως, για να επιτεθεί σε διωκόμενους εκπαιδευτικούς - αγωνιστές λειτουργώντας ως το alter ego της κυβέρνησης, της υπουργού και του ΔΔΕ. Ενώ διώκονται από τον ΔΔΕ μέλη της ΕΛΜΕ με λογικές που μας πάνε 70 χρόνια πίσω, δεν ψηφίζουν στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ τη στήριξη των συναδέλφων και βεβαίως δεν πατάνε το πόδι τους στις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης. Αποτελεί ουσιαστικά τον δούρειο ίππο της διοίκησης και του εργοδότη, του υπουργείου. Ο εργοδοτικός - κρατικός συνδικαλισμός της ΔΑΚΕ αποκαλύπτεται σε όλο της το μεγαλείο. Για τη ΔΑΚΕ είναι πλέον καθαρό ότι ο ρόλος τους στον συνδικαλισμό είναι να τον χρησιμοποιούν σαν σκαλοπάτι για να γίνουν αξιολογητές και προϊστάμενοι.

Όσο για το άρθρο του συναγωνιστή μας Γιώργου Καββαδία βρίσκεται στο στόχαστρο έχοντας πάντα το θάρρος της γνώμης να θυμίσουμε  ότι ως ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ είχαμε καταγγείλει τη σκευωρία για τη δίωξη τεσσάρων εκπαιδευτικών για τη συνδικαλιστική παρέμβαση στο 1ο Γυμνάσιο Κερατσινίου για τις εξετάσεις PISA. Γράφαμε ότι την «έκθεση προκαταρκτικής εξέτασης για τη συγκεκριμένη παρέμβαση που διεξήγαγε το γνωστό -καθόλου τυχαίο- στέλεχος της ΝΔ και της ΔΑΚΕ Πειραιά.

Από τον…. «πλούσιο» φάκελο του πειθαρχικού προκύπτουν διάφορα σημαντικά συμπεράσματα:

1) Στοχοποιείται ανοικτά και καθαρά η ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

2) Σαν να μην έφτανε αυτό παρουσιάζεται σαν πειστήριο εγκλήματος, για τους τέσσερις εκπαιδευτικούς-αγωνιστές που διώκονται η ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης…

3) Στο πλαίσιο αυτό, ο διοικητικός μηχανισμός επιδιώκει να στήσει μια σκευωρία για να βγάλει τα πορίσματα που αυτός θέλει. Ψέματα και πανάθλιες ασφαλίτικες μέθοδοι που θυμίζουν τα πιο σκοτεινά χρόνια στην Ελλάδα…

4) Κομμάτι της σκευωρίας πιστεύουμε ότι είναι και οι έμμεσες απειλές προς τους ίδιους τους μάρτυρες.

5) Όλα τα σφυριά χτυπούν με στόχο τον περιορισμό και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Η συνδικαλιστική ενημέρωση πρέπει να γίνεται με δόσεις ή να απαγορεύεται και η συμμετοχή σε στάση εργασίας ισοδυναμεί με «παρακώλυση του σχολείου».

6) Το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση και ενημέρωση χτυπιέται με πολλαπλούς τρόπους από τα «συμπεράσματα» του φακέλου…»

Να θυμίσουμε ότι όταν η ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ πρότεινε στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά να κληθεί το στέλεχος της ΝΔ και της ΔΑΚΕ Πειραιά που διεξήγαγε την προκαταρκτική εξέταση και όσοι εμπλέκονται στη σκευωρία να δώσουν εξηγήσεις στην ΕΛΜΕ, η ΔΑΚΕ και οι άλλες παρατάξεις καταψήφισαν την πρόταση. Κατά τα άλλα η ΔΑΚΕ υποκριτικά στην ανακοίνωσή της ζητά «όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν τους υποτιθέμενους «βρώμικους ρόλους» και την «εμπλοκή της στην σκευωρία».

Είναι τόσο μεγάλο το θράσος της ΔΑΚΕ που ταυτίζεται απόλυτα και αποτελεί προέκταση των διωκτικών μηχανισμών, αφού ζητά από τον «αρθρογράφο να καταθέσει άμεσα στο Διοικητικό - Πειθαρχικό Συμβούλιο της Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Ε. Πειραιά, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά…»! Για αυτό, λοιπόν, στο σπίτι του… χαφιέ δεν μιλάνε για… κουκούλα!

Τέλος, η ΔΑΚΕ παίζει αυτόν τον ρόλο γιατί αποτελεί επιλογή της. Το μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα στην πορεία συγκρότησης των αγώνων του για μια ζωή με δικαιώματα θα την απομονώσει και θα ορθώσει πύργο ατίθασο τόσο σε αυτήν όσο και στις κυβερνητικές πολιτικές που υπηρετεί πιστά. Η απάντηση τόσο στη διοίκηση και στο υπουργείο - κυβέρνηση, όσο και στον κυβερνητικό - κρατικό συνδικαλισμό της ΔΑΚΕ βρίσκεται στους δρόμους, όπως φάνηκε και από το δυναμικό και μαζικό συλλαλητήριο της Πέμπτης 21 Μάρτη και τις Γενικές Συνελεύσεις.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ 6Κ/2018: Τα αποτελέσματα αθλητικών δοκιμασιών Ιουνίου 2024 για τους εξ αναβολής υποψηφίους
ΑΣΕΠ 6Κ/2018: Μόλις 7 υποψήφιοι πέτυχαν στις τελευταίες αθλητικές δοκιμασίες της Προκήρυξης 6Κ/2018 
ΑΣΕΠ 6Κ/2018: Τα αποτελέσματα αθλητικών δοκιμασιών Ιουνίου 2024 για τους εξ αναβολής υποψηφίους