εκπαιδευτικος
Κάτω τα χέρια από τη συναδέλφους, Χρύσα Χοτζόγλου, Γιώργο Καββαδία. Δημήτρη Χαρτζουλάκη

ΝΕΑ ΚΛΗΣΗ για ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΑΡΤΥΡΑ στο πλαίσιο διενέργειας ΕΔΕ που έλαβε ο εκπαιδευτικός και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά Δημήτρης Χαρτζουλάκης χθες Πέμπτη 28/3.

Μία μόλις εβδομάδα μετά την κλήση για εξέταση της εκπαιδευτικού Χρύσας Χοτζόγλου, το στήσιμο μίας ακόμα δίωξης αποκαλύπτει την έκταση που έχει πάρει η στοχοποίηση κάθε συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης στη ΔΔΕ Πειραιά.  

Αρκεί να αναφέρουμε ότι στο στόχαστρο της επίθεσης έχουν βρεθεί 8 εκπαιδευτικοί της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής (εκ των οποίων οι 5 έχουν διατελέσει γραμματείς και μέλη στο ΔΣ της ΕΛΜΕ και ένας είναι μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ) και 2 μέλη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά) φορτωμένοι με πλήθος «αδικημάτων» που, με βάση το αντιδραστικό νομικό πλαίσιο που έχει ψηφιστεί το τελευταίο διάστημα, επιφέρουν ποινικές ή πειθαρχικές διώξεις ή και τα δύο!  

Δεν είναι τυχαία η διπλή στοχοποίηση του συνδικαλιστικού σχήματος της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής από τη διοίκηση. Υπό διωγμό όποιος «φωνασκεί», διαδηλώνει, όποιος αντιστέκεται με οποιονδήποτε τρόπο. 

Κανείς πλέον δεν δικαιούται να προσποιείται πως δεν βλέπει την οργανωμένη επιχείρηση φίμωσης και τρομοκράτησης απέναντι σε όποιον αγωνίζεται ενάντια στην αξιολόγηση, στους εντεινόμενους ταξικούς φραγμούς, στην επίθεση στα δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών. Οι διώξεις συνεχίζονται γιατί αποτελούν κεντρική πολιτική επιλογή του συστήματος και δεν αφορούν μόνο τους εκπαιδευτικούς. Συνεχίζονται προκειμένου, με τη βοήθεια του Νέου Ποινικού Κώδικα, να επιβληθεί η πολιτική που διαλύει τα δικαιώματα εργαζομένων και νεολαίας και να κατασταλεί κάθε φωνή που αντιστέκεται. Γι’ αυτό διώκονται οι εκπαιδευτικοί, γι’ αυτό συλλαμβάνονται οι φοιτητές, γι’ αυτό απολύονται οι εργαζόμενοι σε άλλους κλάδους, επειδή αρνούνται να υποταχθούν στη βαρβαρότητα και τον εκφοβισμό.

Τα παραπάνω καταγγέλλει το εκπαιδευτικό σχήμα "Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής" που δραστηριοποιείται στην ΕΛΜΕ Πειραιά.

Ανακοίνωση της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής (εκπαιδευτικό σχήμα στην ΕΛΜΕ Πειραιά)

Υστερία διώξεων για να χτυπηθούν οι αγώνες - Ένα ακόμα μέλος μας και μέλος του ΔΣ στη σειρά!

Κεντρικό ζήτημα του αγώνα η ανάκληση όλων των διώξεων! Ο φασισμός δεν θα περάσει!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τη ΝΕΑ ΚΛΗΣΗ για ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΑΡΤΥΡΑ στο πλαίσιο διενέργειας ΕΔΕ που έλαβε ο συναγωνιστής μας και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά Δημήτρης Χαρτζουλάκης σήμερα Πέμπτη 28/3.

Μία εβδομάδα μετά την κλήση για εξέταση της συναγωνίστριάς μας Χρύσας Χοτζόγλου, το στήσιμο μίας ακόμα δίωξης αποκαλύπτει την έκταση που έχει πάρει η στοχοποίηση κάθε συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης στη ΔΔΕ Πειραιά.  Αρκεί να αναφέρουμε ότι στο στόχαστρο της υστερικής επίθεσης έχουν βρεθεί 8 συνάδελφοι της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής (εκ των οποίων οι 5 έχουν διατελέσει γραμματείς και μέλη στο ΔΣ της ΕΛΜΕ και ένας είναι μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ) και 2 μέλη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά) φορτωμένοι με πλήθος «αδικημάτων» που, με βάση το αντιδραστικό νομικό πλαίσιο που έχει ψηφιστεί το τελευταίο διάστημα, επιφέρουν ποινικές ή πειθαρχικές διώξεις ή και τα δύο!  Έπρεπε βέβαια να το περιμένουμε. Δεν είναι τυχαία η διπλή στοχοποίηση του συνδικαλιστικού μας σχήματος: από τη διοίκηση, όταν μας στοχοποίησε με τη φράση «η Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής φαίνεται να ανέλαβε την ευθύνη» για την κινητοποίηση ενάντια στις εξετάσεις PISA (που μετά από πρότασή μας είχε αποφασίσει η ΕΛΜΕ) και από την εισαγγελία που ζήτησε «τα στοιχεία των μελών του ΔΣ που ανήκουν στην Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής (!)» γεγονός που θυμίζει άλλες εποχές και για το οποίο ακόμα περιμένουμε καταγγελία από το ΔΣ της ΕΛΜΕ. Υπό διωγμό λοιπόν όποιος «φωνασκεί», διαδηλώνει, όποιος αντιστέκεται με οποιονδήποτε τρόπο. Τι άλλη απόδειξη χρειάζεται για να φανεί ο ρόλος των διώξεων για το σύστημα και η άμεση ανάγκη της μαζικής, συλλογικής απάντησης του κινήματος!

Να το πούμε καθαρά: Κανείς πλέον δεν δικαιούται να προσποιείται πως δεν βλέπει την οργανωμένη επιχείρηση φίμωσης και τρομοκράτησης απέναντι σε όποιον αγωνίζεται ενάντια στην αξιολόγηση, στους εντεινόμενους ταξικούς φραγμούς, στην επίθεση στα δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών. Κανείς δεν δικαιούται να καλλιεργεί κλίμα εφησυχασμού και να επικαλείται αμφίβολα «παγώματα» και ψεύτικες «δεσμεύσεις» του ΔΙΔΕ για σταμάτημα των διώξεων. Οι διώξεις συνεχίζονται γιατί αποτελούν κεντρική πολιτική επιλογή του συστήματος και δεν αφορούν μόνο τους εκπαιδευτικούς. Συνεχίζονται προκειμένου, με τη βοήθεια του Νέου Ποινικού Κώδικα, να επιβληθεί η πολιτική που διαλύει τα δικαιώματα εργαζομένων και νεολαίας και να κατασταλεί κάθε φωνή που αντιστέκεται. Γι’ αυτό διώκονται οι εκπαιδευτικοί, γι’ αυτό συλλαμβάνονται οι φοιτητές, γι’ αυτό απολύονται οι εργαζόμενοι σε άλλους κλάδους, επειδή αρνούνται να υποταχθούν στη βαρβαρότητα και τον εκφοβισμό.

Αλλά δεν θα τους περάσει! Η αντίσταση θα συνεχιστεί συλλογικά και μαχητικά στον δρόμο του αγώνα. Στον δρόμο που άνοιξε η μαζική διαδήλωση της περασμένης Πέμπτης 21/3, που έδωσε την πρώτη δυναμική απάντηση σε όσους νομίζουν πως θα σκύψουμε το κεφάλι. Μαζί με αγωνιστές και διωκόμενους από άλλους κλάδους, θα συνεχίσουμε να καταγγέλλουμε τις διώξεις των συναδέλφων μας και να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην απεργία, στη συνδικαλιστική και πολιτική δράση.

Καλούμε τη ΓΣ προέδρων ΕΛΜΕ που θα γίνει το Σάββατο 30 Μάρτη, την ΟΛΜΕ, την ΑΔΕΔΥ και όλες τις ΕΛΜΕ να πάρουν θέση στο κομβικό ζήτημα των διώξεων, να καταγγείλουν τις ποινικές και πειθαρχικές διώξεις των συναδέλφων μας και να συμμετέχουν στον αγώνα ενάντια στην κρατική καταστολή!

-          ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ

-          ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΤΗΣΙΜΑΤΟΣ ΝΕΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ

-          ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

-          Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΛΗΡΥΝΕΙ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 

dioxeis

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kausonas
Καμπανάκι επιστημόνων: Οι ακραίες θερμοκρασίες συνδέονται με θανατηφόρα εγκεφαλικά επεισόδια
«Τα εγκεφαλικά είναι η δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου παγκοσμίως και αυτή η επιβάρυνση που προκαλείται από τις ακραίες θερμοκρασίες είναι πολύ...
Καμπανάκι επιστημόνων: Οι ακραίες θερμοκρασίες συνδέονται με θανατηφόρα εγκεφαλικά επεισόδια
kleista sxoleia proaulio
Νέο περιστατικό ενδοσχολικής βίας: 15χρονος χτύπησε συνομήλικο του μέσα σε προαύλιο Γυμνασίου
O 15χρονος φέρεται να εισήλθε σε προαύλιο χώρο Γυμνασίου στο Αγρίνιο και να χτύπησε με γροθιά τον συνομήλικό του, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει...
Νέο περιστατικό ενδοσχολικής βίας: 15χρονος χτύπησε συνομήλικο του μέσα σε προαύλιο Γυμνασίου