Thumbnail
Κάτω τα χέρια από την εκπαιδευτικό Χρύσα Χοτζόγλου

Η πρόσφατη ενεργοποίηση ΕΔΕ και η κλήση για κατάθεση της εκπαιδευτικού Χρύσας Χοτζόγλουμέλους της ΕΛΜΕ Πειραιά, αποτελούν μια νέα σελίδα στην βιομηχανία κατασκευής συνδικαλιστικών διώξεων.

Το γεγονός αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία την περίοδο που διανύουμε, η οποία χαρακτηρίζεται από την, με κάθε τρόπο, εντεινόμενη προσπάθεια του υπουργείου Παιδείας, να επιβάλει δια της τρομοκρατίας την διαβόητη αξιολόγηση. Καθώς, όπως όλα δείχνουν, η ΕΔΕ συνδέεται με επιτυχημένη κινητοποίηση στο σχολείο της εκπαιδευτικού, όπου εκφράστηκε μαζικά, από εκπαιδευτικούς και μαθητές, η αντίθεση στην αξιολόγηση.

Παράλληλα με τις απανωτές προσφυγές για να βγει παράνομη η απεργία – αποχή, η παραπάνω απόπειρα οικοδόμησης νέας δίωξης δείχνει την ενόχληση της κυβέρνησης από τη συνεχιζόμενη αντίσταση του κλάδου στην διαδικασία τρομοκράτησης, πειθάρχησης και κατηγοριοποίησης σχολείων που φέρνει η αξιολόγηση.

Τα παραπάνω καταγγέλλει η Γ΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Η ανακοίνωση της Γ΄ΕΛΜΕ-Θεσσαλονίκης                                                            

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΝΕΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ

 ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

Η πρόσφατη ενεργοποίηση ΕΔΕ και η κλήση για κατάθεση της συναδέλφισσας Χρύσας Χοτζόγλου μέλους της ΕΛΜΕ Πειραιά, αποτελούν μια νέα σελίδα στην βιομηχανία κατασκευής συνδικαλιστικών διώξεων.

Το γεγονός αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία την περίοδο που διανύουμε, η οποία χαρακτηρίζεται από την, με κάθε τρόπο, εντεινόμενη προσπάθεια της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ, να επιβάλουν δια της τρομοκρατίας την διαβόητη αξιολόγηση. Καθώς, όπως όλα δείχνουν, η ΕΔΕ συνδέεται με επιτυχημένη κινητοποίηση στο σχολείο της συναδέλφισσας, όπου εκφράστηκε μαζικά, από εκπαιδευτικούς και μαθητές, η αντίθεση στην αξιολόγηση.

Παράλληλα με τις απανωτές προσφυγές για να βγει παράνομη η απεργία – αποχή, η παραπάνω απόπειρα οικοδόμησης νέας δίωξης δείχνει την ενόχληση της κυβέρνησης από τη συνεχιζόμενη αντίσταση του κλάδου στην διαδικασία τρομοκράτησης, πειθάρχησης και κατηγοριοποίησης σχολείων που φέρνει η αξιολόγηση.

Η κυβέρνηση είναι σίγουρο πως θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί όλο το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο που έχει ψηφιστεί: την ποινικοποίηση της απεργίας – αποχής αλλά και κάθε απεργίας (νόμοι Χατζηδάκη, Γεωργιάδη), τις ποινές για... «φωνασκίες» στους εκπαιδευτικούς χώρους (νέος ποινικός κώδικας), την ποινικοποίηση της έμπρακτης αντίθεσης ή και της μη συμμετοχής στην αξιολόγηση.

Μόνο το μαζικό κίνημα και οι αγώνες μπορούν να τους σταματήσουν! Οι εκπαιδευτικοί ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ.

Γιατί, με τον αγώνα μας, δεν υπερασπιζόμαστε μόνο τα δικαιώματά μας αλλά υπερασπιζόμαστε και τα συμφέροντα του λαού και των παιδιών του στο δημόσιο σχολείο. Αυτοί, άλλωστε είναι και οι τελικοί στόχοι της αξιολόγησης αλλά και της βιομηχανίας διώξεων.

  • Κάτω τα χέρια από τη συναδέλφισσα Χρύσα Χοτζόγλου
  • Κάτω τα χέρια από τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση - Κάτω τα χέρια από τους αγώνες, τα σωματεία, την απεργία, την απεργία-αποχή
  • Να ανακληθούν όλες οι διώξεις
  • Μαθητές – φοιτητές – εκπαιδευτικοί για δωρεάν παιδεία παλεύουμε μαζί.

 

 

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποκάλυψη alfavita.gr: Τροχαίο σοκ με ΚΤΕΛ γεμάτο φοιτητές - «Αποκοιμήθηκε ο οδηγός»

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ενεγυλ
Σοβαρές καταγγελίες για επικίνδυνες συνθήκες σε ειδικό σχολείο της Κέρκυρας
Η ΕΛΜΕ ζητά άμεσα μέτρα ασφάλειας μετά από βραχυκύκλωμα και πυρκαγιά – «Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα»
Σοβαρές καταγγελίες για επικίνδυνες συνθήκες σε ειδικό σχολείο της Κέρκυρας
νηπιαγωγεια
Με χρώματα και φωνές υπερασπίζονται οι μαθητές το σχολείο τους – Δυναμική αντίδραση στη συγχώνευση νηπιαγωγείων
Γονείς, εκπαιδευτικοί και παιδιά στην Αγία Παρασκευή στέλνουν μήνυμα για ποιοτική προσχολική αγωγή και ανθρώπινες συνθήκες μάθησης
Με χρώματα και φωνές υπερασπίζονται οι μαθητές το σχολείο τους – Δυναμική αντίδραση στη συγχώνευση νηπιαγωγείων
ΕΦΚΑ
«Λουκέτο» στον ΕΦΚΑ μετά τους πυροβολισμούς – Στο επίκεντρο η ασφάλεια εργαζομένων και πολιτών
24ωρη κινητοποίηση προκηρύσσουν οι εργαζόμενοι μετά την ένοπλη επίθεση – Ζητούν άμεσα μέτρα προστασίας και ενίσχυση των υπηρεσιών
«Λουκέτο» στον ΕΦΚΑ μετά τους πυροβολισμούς – Στο επίκεντρο η ασφάλεια εργαζομένων και πολιτών
alkool.jpg
Από την εκδρομή… στο νοσοκομείο: Μαθητές σε κατάσταση μέθης μετά από πτήση – Συλλήψεις στο Ηράκλειο
18χρονος φέρεται να προμήθευσε αλκοόλ εν αγνοία των συνοδών – Στο Αυτόφωρο μαθητής και καθηγητής
Από την εκδρομή… στο νοσοκομείο: Μαθητές σε κατάσταση μέθης μετά από πτήση – Συλλήψεις στο Ηράκλειο