Κυψέλη σχολείο
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ο 19χρονος ισχυρίστηκε στον εισαγγελέα ότι βρισκόταν σε άμυνα - Προθεσμία για την απολογία του την Παρασκευή

Ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος του 19χρονου, ο οποίος εισέβαλε στο 41ο Γυμνάσιο Αθηνών κρατώντας ένα σφυρί και ένα μαχαίρι και επιτέθηκε σε έναν μαθητή και στον διευθυντή του σχολείου τραυματίζοντάς τους.

Στον 19χρονο ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή, παράνομη βία κατά υπαλλήλων καθώς απείλησε και αστυνομικούς, και διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να ισχυρίζεται πως βρισκόταν σε άμυνα, ενώ οδηγήθηκε σε ανακριτή, όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την Παρασκευή 29 Μαρτίου.

Ισχυρίστηκε στον εισαγγελέα ότι βρισκόταν σε άμυνα

Ο 19χρονος εξωσχολικός μπήκε στο σχολείο χθες το πρωί, ψάχνοντας τον 18χρονο μαθητή. Μόλις τον εντόπισε, τον χτύπησε με σφυρί στο κεφάλι και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο γραφείο του διευθυντή, τον οποίο και μαχαίρωσε στην κοιλιά.

Ο 60χρονος διευθυντής που τραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα και ο 18χρονος που χτυπήθηκε στο κεφάλι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Τι δηλώνει το θύμα της επίθεσης στο σχολείο

Το 18χρονο θύμα της επίθεσης περιγράφει τις στιγμές αγωνίας που βίωσε και όπως τονίζει δεν γνωρίζει τον Γεωργιανό δράστη.

«Είμαι καλά, ήταν δύσκολη ημέρα, ένα αγόρι χτύπησε το κεφάλι μου. Δεν τον ήξερα, απλά μπήκε μέσα στην τάξη μου και με χτύπησε με σφυρί», αναφέρει για τον κατηγορούμενο, μιλώντας στον Alpha.

Παράλληλα, σημειώνει ότι «ο διευθυντής μπήκε μέσα να με βοηθήσει και τον χτύπησε με μαχαίρι. Φοβήθηκα πολύ».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλαδικές και βαθμολογίες: Όταν οι επιδόσεις των μαθητών μοιάζουν περισσότερο με στατιστικό σχεδιασμό παρά με παιδαγωγική αποτύπωση
Οι βαθμολογίες στις πανελλαδικές εξετάσεις: Τα διαβαθμισμένα θέματα, η αφύσικη κατανομή και η απόλυτη στρέβλωση του συστήματος
Πανελλαδικές και βαθμολογίες: Όταν οι επιδόσεις των μαθητών μοιάζουν περισσότερο με στατιστικό σχεδιασμό παρά με παιδαγωγική αποτύπωση
psifiako-sxoleio
Η διοικητική καταιγίδα που πνίγει το δημόσιο σχολείο: Όταν η γραφειοκρατία κλέβει τη διδασκαλία
Δράσεις που σχεδιάζονται για να καταγραφούν. Πρωτοβουλίες που υλοποιούνται για να παρουσιαστούν. Ένα σύστημα που δίνει προτεραιότητα στο αποτύπωμα...
Η διοικητική καταιγίδα που πνίγει το δημόσιο σχολείο: Όταν η γραφειοκρατία κλέβει τη διδασκαλία