dikastiriaelme
Σήμερα το μεσημέρι οι εκπαιδευτικοί προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια Χανίων.

Δικαστικά κατά της κηρυχθείσας απεργίας – αποχής που έχει κηρύξει η ΕΛΜΕ Χανίων για την ατομική αξιολόγηση, προσέφυγε το Ελληνικό Δημόσιο.

Το μεσημέρι της Παρασκευής οι εκπαιδευτικοί προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια Χανίων.

«Ενώ η κυβέρνηση δείχνει χαρακτηριστική δυσκολία και καθυστέρηση να διερευνήσει ένα έγκλημα όπως αυτό που έγινε στα Τέμπη όπου σκοτώθηκαν 57 άνθρωποι, δείχνει ακόμα μία φορά τα δόντια της απέναντι σε μία συνδικαλιστική δράση ενός πολύ μεγάλου κλάδου. Για 13η, 14η φορά -έχουμε χάσει πια το μέτρημα- μας σέρνει στα δικαστήρια με σκοπό να βγάλει παράνομη την απεργία-αποχή από την ατομική αξιολόγηση. Για αυτή την αποχή συρόμαστε σε δίκη» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων, Χρήστος Μπέλμπας.

«Δεν θα αφήσουμε επιθεωρητές να μπαίνουν στις τάξεις μας να σημειώνουν σε χαρτάκια ό,τι θέλουν και αυτό να διακυβεύσει τη μονιμότητα 20.000 νεοδιόριστων. Αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο δημοκρατικό. Το υπουργείο με αφορμή ότι έχει κηρύξει παράνομες  τις απεργιακές δράσεις από την ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ, τρέχει παράλληλα στα δικαστήρια μία από τις πρώτες ΕΛΜΕ η οποία κήρυξε αποχή από την αξιολόγηση. Έχουμε πολλά όπλα στη διάθεσή μας, ο κλάδος είναι αποφασισμένος» πρόσθεσε ο κ. Μπέλμπας.

Το δικαστήριο πήρε αναβολή.

Η αγωγή

«ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

(Διαδικασία άρθρου 30 σε συνδυασμό με άρθρα 20 επ. ν.1264/1982

και 591 και 621-622 Κ.Πολ.Δ.)

ΑΓΩΓΗ

Του Ελληνικού Δημοσίου, νομίμως εκπροσωπούμενου από τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, που κατοικοεδρεύουν στην Αθήνα και στο Αμαρούσιο Αττικής αντίστοιχα (ΑΦΜ Υπουργείου Οικονομικών: 090165560, ΑΦΜ Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού: 090055799).

ΚΑΤΑ

Της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία «ΈΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Χανίων (ΕΛΜΕ Χανίων), που εδρεύει στα Χανιά, επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου αρ. 1 (1ο Γυμνάσιο Χανίνω), όπως εκπροσωπείται κατά νόμο.

…………………

1. Αντικείμενο της παρούσας

Το αντικείμενο της παρούσας διαφοράς είναι διττό:

Α. Το αν θα γίνουν σεβαστές αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας και συγκεκριμένα: α) η με αριθμό 227/2024 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία, αναγνωρίστηκε ως παράνομη και καταχρηστική η ίδια απεργιακή κινητοποίηση (κηρυχθείσα από την ΑΔΕΔΥ- τριτοβάθμια οργάνωση, μέλος της οποίας είναι η εναγόμενη) και β) η με αριθμό 255/2024 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία, αναγνωρίστηκε ως παράνομη η ίδια απεργιακή κινητοποίηση (κηρυχθείσα από την Ο.Λ.Μ.Ε.- δευτεροβάθμια οργάνωση, μέλος της οποίας είναι η εναγόμενη) ή αν θα επιτραπεί στην εναγόμενη να πραγματοποιήσει την ήδη δικαστικώς με τις προαναφερόμενες αποφάσεις, αναγνωρισθείσα ως παράνομη και καταχρηστική απεργία, χάρη στην ολοφάνερη μεθόδευση της κήρυξής της για τρίτη φορά, κατά τρόπον ώστε να θεμελιωθεί δικαιολογητικός λόγος στο να παρακαμφθεί και εν τέλει παραβιασθεί η με τις παραπάνω δικαστικές αποφάσεις κρίση περί παρανομίας και καταχρηστικότητας της εν θέματι απεργίας από όσους επιλέξουν να ενταχθούν το πρώτον ή να συνεχίσουν την εν λόγω παράνομη απεργία.

Β.  Να κριθεί, για τρίτη φορά εντός ολίγων ημερών, αν θα εφαρμοστεί ο νόμος που ψήφισε το Ελληνικό Κοινοβούλιο (και ειδικότερα τα άρθρα 66 έως 80 του ν. 4823/2021) και οι κατ’ εξουσιοδότηση αυτού εκδοθείσες υπουργικές αποφάσεις, ή αν αποτελεί δικαίωμα της εναγομένης να παραβιάζει ρητές διατάξεις νόμου και θεσπισθεισών κανονιστικών πράξεων, αξιώνοντας -κατά ρητή δημόσια παραδοχή της- να επιβάλουν τη βούλησή της στο Κοινοβούλιο ώστε να καταργήσει ψηφισμένο νόμο του Κράτους και τις συναφείς κανονιστικές πράξεις, αρνούμενη να αναγνωρίσει στους εκπαιδευτικούς το δικαίωμα της επαγγελματικής ανάπτυξης, μέσα ιδίως από τη συνεργασία, την υποστήριξη, τον συντονισμό και την καθοδήγησή τους και, συνακόλουθα, της με τον τρόπο αυτό βελτίωσης της ποιότητας της προσφερόμενης από αυτούς εκπαίδευσης στους μαθητές και προς όφελος αμφοτέρων (διδασκόντων- διδασκομένων).

2. Ιστορικό

Ι. Η εναγόμενη είναι πρωτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση, μέλη της οποίας είναι εκπαιδευτικοί κάθε κλάδου και κατηγορίας- δημόσιοι υπάλληλοι της Δευτεροβάθμιας Δ/νσης Εκπαίδευσης Χανίων, την εποπτεία της οποίας έχει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατ’ επιταγή του Συντάγματος, με αποτέλεσμα να έχω έννομο συμφέρον για την άσκηση της παρούσας κατά της εναγομένης.

Στις 15-3-2024 η εναγόμενη επέδωσε στον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων την από 15-3-2024 εξώδικη γνωστοποίηση, με την οποία δήλωσε ότι:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ»

Δείτε ΕΔΩ όλη την Αγωγή του Ελληνινού Δημοσίου στην ΕΛΜΕ Χανίων

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Καταγγελία για μαζικές εξώσεις φοιτητών από τις εστίες
«Δεν είναι τυχαίο που βιάζονται να ξεκληρίσουν  όλες τις Εστίες, απ’ όταν έλαβαν έγκριση για κονδύλι 5,6 εκ. ευρώ για «αναβάθμιση των Φοιτητικών...
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Καταγγελία για μαζικές εξώσεις φοιτητών από τις εστίες
ypaith
ΙΕΠ: Έλλειμμα ύψους 589.500 ευρώ - Το ΥΠΑΙΘΑ αποσύρει χρήματα από τα ΑΕΙ για να το καλύψει
«Τρύπα» εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στο ΙΕΠ – Η απόφαση Πιερρακάκη να αποσύρει χρήματα από τα δημόσια πανεπιστήμια
ΙΕΠ: Έλλειμμα ύψους 589.500 ευρώ - Το ΥΠΑΙΘΑ αποσύρει χρήματα από τα ΑΕΙ για να το καλύψει
αξιολόγηση
Αιρετοί ΔΑΚΕ: «Όχι» στην αξιολόγηση!
Ενημερωτικό των αιρετών ΔΑΚΕ για την 21η συνεδρίαση ΠΥΣΠΕΑ’ Αθήνας  & 7η συνεδρίαση ΑΠΥΣΠΕ Αττικής –  «Αναρωτιόμαστε τι άλλο πρέπει να συμβεί για να...
Αιρετοί ΔΑΚΕ: «Όχι» στην αξιολόγηση!