Το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και το Εργαστήριο Αυτισμού-Διάχυτων Αναπτυξιακών Διαταραχών και της Συμπεριφοράς του Ανθρώπου, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με τα Άτομα με Αυτισμό (2 Απριλίου), διοργανώνουν συνέδριο με τίτλο «Τεχνολογία για την Εκπαίδευση Ατόμων με Αναπτυξιακές Διαταραχές, αυτισμό σε Τυπικά, μη Τυπικά και Άτυπα Περιβάλλοντα Μάθησης».
Το συνέδριο, το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, θα διεξαχθεί υβριδικά την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024, από τις 8:30 και από τις 9:00 το πρωί, αντίστοιχα. Διά ζώσης θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στην Αίθουσα Συνεδρίων «Καθηγητής Ηλίας Ι. Κουσκουβέλης» (1ος όροφος) και εξ αποστάσεως στο σύνδεσμο https://projector-web.gr/everest/gr/autism2024.
Σκοπός του Συνεδρίου είναι να προβληθούν οι σύγχρονες τάσεις στη συμπεριληπτική πολιτική για τα άτομα με γνωστικές και αναπτυξιακές διαταραχές, συμπεριλαμβανομένου του αυτισμού με την αξιοποίηση των μέσων και των δυνατοτήτων της υποστηρικτικής τεχνολογίας, της ρομποτικής, της τεχνητής νοημοσύνης σε τυπικά, μη τυπικά και άτυπα περιβάλλοντα μάθησης.
Περισσότερες πληροφορίες και δυνατότητα εγγραφής υπάρχουν στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://developmentaldisordersconference.weebly.com/
Αναλυτικά το πρόγραμμα
Αναλυτικά το βιβλίο περιλήψεων

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις
Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο
Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα
Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google
Alfavita Newsroom