Thumbnail
Απόφαση για την ηλεκτρονική διασταύρωση της επαρκούς φοίτησης, η οποία αποτελεί απαραίτητο στοιχείο για την χορήγηση του επιδόματος παιδιού σε σπουδαστές

Τη διάθεση της διαδικτυακής υπηρεσίας «Στοιχεία φοίτησης Πρωτοβάθμιας-Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» στο πληροφοριακό σύστημα «Επίδομα Παιδιού Α21» του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), με την μέθοδο «Αναζήτηση μαθητή στο myschool και επαλήθευση της επαρκούς φοίτησής του για συγκεκριμένο σχολικό έτος (αναζήτηση με βάση τον Α.Μ. μαθητή), αποφάσισε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημ.Παπαστεργίου.

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, σκοπός χρήσης της διαδικτυακής υπηρεσίας είναι η διασταύρωση της επαρκούς φοίτησης, η οποία αποτελεί απαραίτητο στοιχείο για την χορήγηση του επιδόματος παιδιού σε σπουδαστές.

Αναλυτικά το ΦΕΚ αποφασίζει:

«1. Τη διάθεση της διαδικτυακής υπηρεσίας «Στοιχεία φοίτησης Πρωτοβάθμιας-Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» στο πληροφοριακό σύστημα «Επίδομα Παιδιού Α21» του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), με την μέθοδο «Αναζήτηση μαθητή στο myschool και επαλήθευση της επαρκούς φοίτησής του για συγκεκριμένο σχολικό έτος (αναζήτηση με βάση τον Α.Μ. μαθητή)». Σκοπός χρήσης της διαδικτυακής υπηρεσίας είναι η διασταύρωση της επαρκούς φοίτησης, η οποία αποτελεί απαραίτητο στοιχείο για την χορήγηση του επιδόματος παιδιού σε σπουδαστές, σύμφωνα με το άρθρο 136 του ν. 4808/ 2021 (Α’ 101) και της υπό στοιχεία Δ22/ 11/2705/58/17-1-2018 κοινής υπουργικής απόφασης.

2. Ο φορέας έχει την υποχρέωση λήψης και διαρκούς τήρησης των κατάλληλων και αναγκαίων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων ασφάλειας των λαμβανομένων πληροφοριών και, κατ’ ελάχιστον, την καταγραφή και παρακολούθηση των προσβάσεων, τη διασφάλιση ιχνηλασιμότητας και την προστασία των διακινούμενων δεδομένων από κάθε παραβίαση, καθώς και από σκόπιμη απειλή ή τυχαίο κίνδυνο. Ο φορέας έχει την υποχρέωση χρήσης των λαμβανομένων πληροφοριών αποκλειστικά και μόνον για τον σκοπό που περιγράφεται στην παρούσα.

3. Η διάθεση των διαδικτυακών υπηρεσιών διενεργείται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης (Γ.Γ.Π.Σ.Ψ.Δ.) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σύμφωνα με την Πολιτική Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων της Γ.Γ.Π.Σ.Ψ.Δ., την Πολιτική Ορθής Χρήσης των διαδικτυακών υπηρεσιών, καθώς και τις διατάξεις για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα»

Δείτε το ΦΕΚ 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει η λέξη «φανφάρα» και από πού προέρχεται

Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους η μισθοδοσία

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βαρουφάκης
Γιάνης Βαρουφάκης: Ένταση on air για τις δηλώσεις του περί ναρκωτικών
Σε θερμό διάλογο με τους παρουσιαστές του OPEN, ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25 υπερασπίστηκε τις θέσεις του για τις ουσίες και την πρόληψη της εξάρτησης
Γιάνης Βαρουφάκης: Ένταση on air για τις δηλώσεις του περί ναρκωτικών
καλοριφερ
Καλοριφέρ: Το απλό κόλπο με το πιστολάκι που βελτιώνει τη θέρμανση και διώχνει τη σκόνη
Γιατί τα καλοριφέρ μυρίζουν όταν ανάβουν και πώς ένα καθημερινό εργαλείο μπορεί να αυξήσει την απόδοσή τους σε λίγα λεπτά
Καλοριφέρ: Το απλό κόλπο με το πιστολάκι που βελτιώνει τη θέρμανση και διώχνει τη σκόνη