keri xeria κερί φλόγα χέρια, θάνατος
Ο Τάσος Τσίνας υπήρξε εξαίρετος πανεπιστημιακός δάσκαλος, με έντονη ακαδημαϊκή και κοινωνική παρουσία.

Οι Πρυτανικές Αρχές του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου πληροφορήθηκαν με ιδιαίτερη θλίψη την εκδημία του εξαίρετου συναδέλφου Αναστασίου Τσίνα, Καθηγητή και Κοσμήτορα της Σχολής Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ο πρόωρος και αιφνίδιος χαμός του αγαπητού συναδέλφου, συνεργάτη και συναγωνιστή, αφήνει ένα μεγάλο κενό στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Ο Τάσος Τσίνας υπήρξε εξαίρετος πανεπιστημιακός δάσκαλος, με έντονη ακαδημαϊκή και κοινωνική παρουσία. Ήταν από τους πρωτεργάτες της ενιαιοποίησης του χώρου της Ανώτατης Εκπαίδευσης και εργάστηκε με μεγάλη επιτυχία για την ενσωμάτωση του ΤΕΙ Ηπείρου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Υπήρξε μέλος της επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων την περίοδο 2018-2019 με αντικείμενο τη διερεύνηση των προοπτικών ανάπτυξης του τότε ΤΕΙ Κρήτης, το πόρισμα της οποίας οδήγησε στην ίδρυση του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου τον Μάϊο του 2019. Η συμβολή του Τάσου Τσίνα στην εξέλιξη αυτή ήταν πολύ μεγάλη και η ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου μας θα τον θυμάται με σεβασμό.

Ο Τάσος Τσίνας ήταν επίσης αφοσιωμένος διεκδικητής της απόκτησης επαγγελματικών δικαιωμάτων για τους πτυχιούχους των «νέων» Τμημάτων Γεωπονίας της χώρας με τον αγώνα του να δικαιώνεται οριστικά τον Απρίλιο του 2023 προς όφελος χιλιάδων νέων αποφοίτων.

Η απώλεια του Τάσου Τσίνα είναι πάρα πολύ μεγάλη για την ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς τους οικείους του και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Στον αέρα» σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό – Αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

Έως 210 ευρώ κάθε μήνα για το ενοίκιο: Ποιοι το δικαιούνται;

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΛΜΕ στη Θεσσαλονίκη σε πορεία
Θεσσαλονίκη: «Κόβουν» ακόμα και τις αναρρωτικές άδειες των εκπαιδευτικών
Πολεμικό κλίμα στη Θεσσαλονίκη: «Λαγό» της κυβέρνησης χαρακτηρίζει η ΕΛΜΕ τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης
Θεσσαλονίκη: «Κόβουν» ακόμα και τις αναρρωτικές άδειες των εκπαιδευτικών
Στρατιώτες, φαντάροι σε στάση προσοχής με φόντο την ελληνική σημαία
Ένοπλες Δυνάμεις: Όλα αλλάζουν από αύριο 24/2 στη στρατιωτική θητεία
Τέλος η στρατιωτική θητεία σε Αεροπορία και Ναυτικό – Πρεμιέρα με την Α' ΕΣΣΟ στη βασική εκπαίδευση των 10 εβδομάδων, «μισθός» 100 ευρώ, έρχεται...
Ένοπλες Δυνάμεις: Όλα αλλάζουν από αύριο 24/2 στη στρατιωτική θητεία
Άδωνις Γεωργιάδης και Δημήτρης Ζιαζιάς
Άδωνις Γεωργιάδης: «Θα επιστρέψω στη Νίκαια – Λάθος που δεν έκανα μήνυση στον γιατρό»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης επιμένει ότι ο γιατρός Δημήτρης Ζιαζιάς τον χτύπησε ενώ προαναγγέλλει νέα επίσκεψη στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας
Άδωνις Γεωργιάδης: «Θα επιστρέψω στη Νίκαια – Λάθος που δεν έκανα μήνυση στον γιατρό»
Κατσωνόπουλος Θοδωρής
Τι συζητήθηκε στη συνάντηση των αιρετών ΚΥΣΔΕ – ΚΥΣΠΕ με τον Γενικό Γραμματέα Γιάννη Παπαδομαρκάκη
Συνάντηση ΚΥΣΔΕ – ΚΥΣΠΕ με τον Γενικό Γραμματέα: Θετική εξέλιξη, αλλά με επιφυλάξεις για την υλοποίηση των δεσμεύσεων
Τι συζητήθηκε στη συνάντηση των αιρετών ΚΥΣΔΕ – ΚΥΣΠΕ με τον Γενικό Γραμματέα Γιάννη Παπαδομαρκάκη