8 Μαρτίου η ημέρα της γυναίκας
«Για να αλλάξουμε τον κόσμο μας»

Η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών με σχετική της ανακοίνωση δίνει το δικό της μήνυμα για την Ημέρα της Γυναίκας.

Αναλυτικά:

Η ημέρα αυτή δεν πρέπει να περιοριστεί σε ένα πλαίσιο επετειακού χαρακτήρα. Είναι ανάγκη να συνδεθεί ουσιαστικά με το αύριο, ένα αύριο που θα αγκαλιάσει ισότιμα τις γυναίκες του κόσμου μας.  Στις 8 Μαρτίου κάνουμε πιο δυνατή τη φωνή μας για μια άλλη πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που δεν θα εμποδίζει τη συμμετοχή της κάθε γυναίκας στα πολιτικά πράγματα, τις κοινωνικές διεργασίες, την οικονομική δραστηριότητα, την επιστημονική έρευνα, την ίδια τη ζωή.

Υπερασπιζόμαστε τον μοναδικά πολύπλευρο ρόλο της γυναίκας και την ανάγκη να διασφαλίσουμε τη διεύρυνση της συμμετοχής της στο πεδίο της πολιτικής και κοινωνικής δράσηςΖητάμε ίση αμοιβή για ίση εργασία, ίσες ευκαιρίες και ουσιαστικές πολιτικές υπεράσπισης από τις δραματικές συνέπειες της κυριαρχίας στερεοτύπων που αναπαράγουν σκοτεινές συμπεριφορές που οδηγούν με τρόπο αναπόδραστο σε φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας  αλλά και γυναικοκτονίων.

Η ισότητα λοιπόν να μη μείνει στα λόγια ή σε τυπικά σχήματα νομοτεχνικών ρυθμίσεων που μένουν αναντίστοιχα με τα όσα τελικά ισχύουν αλλά να γίνει το θεμέλιο μιας νέας πραγματικότητας. Μια νέα πραγματικότητα που θα αναδείξει θεωρήσεις και συμπεριφορές που θα αγκαλιάσουν το άλλο μισό του κόσμου μας με δικαιοσύνη και ισονομία, αλληλεγγύη και ισότητα.

Για να αλλάξουμε σελίδα.

Για να αλλάξουμε τον κόσμο μας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας: Παρέμβαση για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση
Παρεμβάσεις της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας προς το υπουργείο Παιδείας για παρατάσεις αποσπάσεων και επιλογή Συντονιστών Εκπαίδευσης
ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας: Παρέμβαση για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση
ήλιος
Μπορούν οι ηλιακές εκλάμψεις να προκαλέσουν σεισμούς; Νέα μελέτη ανοίγει τη συζήτηση
Επιστήμονες προτείνουν πιθανή σύνδεση ανάμεσα στον «διαστημικό καιρό» και τη σεισμική δραστηριότητα – Επιφυλάξεις από την επιστημονική κοινότητα
Μπορούν οι ηλιακές εκλάμψεις να προκαλέσουν σεισμούς; Νέα μελέτη ανοίγει τη συζήτηση
συνταξεις
Συντάξεις με «ψαλίδα»: Χάσμα ιδιωτικού και Δημοσίου στα νέα ποσά
Μέση κύρια σύνταξη κάτω από 900 ευρώ για τους περισσότερους, διπλάσιες απολαβές στο Δημόσιο – Οριακές αυξήσεις και διευρυνόμενες ανισότητες.
Συντάξεις με «ψαλίδα»: Χάσμα ιδιωτικού και Δημοσίου στα νέα ποσά
ψυγείο
Ψυγείο: Η ιδανική θερμοκρασία και το «κρυφό» κόστος κάθε επιπλέον βαθμού
Λειτουργεί ασταμάτητα όλο τον χρόνο – πώς μια λάθος ρύθμιση αυξάνει τον λογαριασμό ρεύματος και επηρεάζει την ασφάλεια των τροφίμων.
Ψυγείο: Η ιδανική θερμοκρασία και το «κρυφό» κόστος κάθε επιπλέον βαθμού