bullying
Αυστηρότερες ποινές με επαναφορά της πενθήμερης αποβολής και ευκολότερη οριστική αποβολή από το σχολείο περιλαμβάνονται στα μέτρα που προωθεί το υπουργείο Παιδείας ως ανάχωμα στην αύξηση του σχολικού εκφοβισμού

Αυστηρότερες ποινές με επαναφορά της πενθήμερης αποβολής και ευκολότερη οριστική αποβολή από το σχολείο περιλαμβάνονται στα μέτρα που προωθεί το υπουργείο Παιδείας ως ανάχωμα στην αύξηση του σχολικού εκφοβισμού.

Τα μέτρα που παρουσιάζει σήμερα (05.03.2024) η Καθημερινή για την αντιμετώπιση του σχολικού εμφοβισμού, αναμένεται να ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας εντός του Μαρτίου και θα έχουν άμεση εφαρμογή. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, συντάσσονται πρωτόκολλα αντιμετώπισης των περιστατικών ενδοσχολικής βίας, την ίδια στιγμή που οι εκπαιδευτικοί είναι ευάλωτοι στις πιέσεις των γονέων θυτών.

Τα “σπασμένα” των παιδιών- σε περιπτώσεις καταστροφών στο σχολείο- θα τα πληρώνουν οι γονείς. Επιπλέον, τα παιδιά θα μπορούν να απευθύνονται εντός σχολείου σε κοινωνικούς λειτουργούς χωρίς να έχουν σχετική συναίνεση γονέων, όπως ισχύει σήμερα.

Παράλληλα, εντός του μήνα αναμένεται να “τρέξει” και καμπάνια εθνικής εμβέλειας με τη συμμετοχή του υπουργείου Παιδείας και άλλων εμπλεκόμενων υπουργείων και δημοσίων φορέων.

Το ολοκληρωμένο σχέδιο καταπολέμησης τους βίας ανηλίκων και του σχολικού εκφοβισμού, έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε εφαρμογή τον Μάρτιο τη στιγμή που η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού.

Το σχέδιο, σύμφωνα με την Καθημερινή, διαρθρώνεται ως εξής:

Μέσω υπουργικών αποφάσεων θα θεσπιστεί: α) η αυστηροποίηση των ποινών με την επαναφορά της 5θήμερης αποβολής, β) θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες ώστε ο σύλλογος διδασκόντων να μπορεί ευκολότερα να αποβάλλει έναν μαθητή και γ) θα επανέλθει διαχωρισμός των απουσιών σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες.
Κρίνεται απαραίτητο να συνταχθούν πρωτόκολλα αντιμετώπισης των περιστατικών ενδοσχολικής βίας, την ίδια στιγμή που οι εκπαιδευτικοί είναι ευάλωτοι στις πιέσεις των γονιών θυτών. Οι γονείς θα καλούνται να αναλάβουν την ευθύνη για τις πράξεις των παιδιών τους στο σχολείο.

Τα παιδιά θα μπορούν να απευθύνονται για τα προβλήματα που τα απασχολούν εντός του σχολείου στους ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, χωρίς να έχουν σχετική συναίνεση γονέων.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dimosio_tameio
«Φεύγουμε πριν αλλάξουν όλα»: Η αγωνία πίσω από το νέο κύμα συνταξιοδοτήσεων
Διαμορφώνεται πλέον μια σταθερή τάση φυγής από την αγορά εργασίας, κυρίως από εργαζόμενους που βρίσκονται κοντά στη θεμελίωση συνταξιοδοτικού...
«Φεύγουμε πριν αλλάξουν όλα»: Η αγωνία πίσω από το νέο κύμα συνταξιοδοτήσεων
Γλυκά
Εορτολόγιο: Σε ποιους θα πείτε «χρόνια πολλά» για τη γιορτή τους, σήμερα, Κυριακή
Χρόνια πολλά σε όσους και όσες γιορτάζουν σήμερα, με υγεία, χαρά και όμορφες στιγμές δίπλα στους ανθρώπους που αγαπούν.
Εορτολόγιο: Σε ποιους θα πείτε «χρόνια πολλά» για τη γιορτή τους, σήμερα, Κυριακή