Ιωάννινα επ
«Μαγκιές» και αγριάδες σε Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου με στόχο τον εκφοβισμό φοιτητών που αγωνίζονται κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων

Σοκ προκαλεί η πρόσφατη τραμπούκικη συμπεριφορά που επέδειξαν νεαροί, μεταξύ τους και μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, στη γενική συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου της ΣΕΥ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Περισσότερες πληροφορίες έδωσε φοιτήτρια επικοινωνώντας με το alfavita.gr. Πιο συγκεκριμένα όλα ξεκίνησαν όταν στη συνέλευση δεν υπήρξε απαρτία και τέθηκε το αίτημα να μετατεθεί για τις επόμενες μέρες, με στόχο να ληφθούν αποφάσεις πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Αντίθεση σε αυτό έδειξαν τα μέλη του ΔΣ που ανήκαν στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, προτείνοντας ημερομηνία μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου (τυχαία;), ενώ όταν αποφασίστηκε η συνέλευση να επαναληφθεί 5 Μαρτίου αρνήθηκαν να σφραγίσουν την απόφαση. Να σημειωθεί εδώ ότι η στάση αυτή ήρθε μετά από τηλεφώνημα που έγινε από μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Στη συνέχεια, κερασάκι στην τούρτα ήταν η εμφάνιση ομάδας ατόμων, μερικά εκ των οποίων ταυτοποιήθηκαν ως μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, καθώς και ο αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων, διαλύοντας την πόρτα και εισβάλλοντας στο χώρο. Κάποιοι από την ομάδα είχαν, μάλιστα, καλυμμένα χαρακτηριστικά. Η παρουσία τους έγινε ξεκάθαρα για να τρομοκρατήσει τους φοιτητές, ώστε να παύσει η συγκέντρωση του Φοιτητικού Συλλόγου.

Όταν έγινε αντιληπτό ότι βιντεοσκοπούνταν τράπηκαν σε φυγή, ενώ το βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο δείχνουν τους τραμπούκους να κουβαλάνε σιδεριές.

Τέτοια περιστατικά έχουν επαναληφθεί και στο παρελθόν, ενώ ιδιαίτερα στοχευμένη φαίνεται ότι ήταν η συγκεκριμένη επίθεση με στόχο την καθυστέρηση των αποφάσεων και δράσεων που αποσκοπεί στην εκδήλωση αντίστασης ενάντια στο ισοπεδωτικό νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Είναι όμως ξεκάθαρο ότι η φοιτητική κοινότητα δεν τρομοκρατείται με εκφοβιστικές τακτικές, αλλά εναντιώνεται με πυγμή για τα δικαιώματα της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης.

Η ανακοίνωση

«Σήμερα, Δευτέρα 4 Μαρτίου ήταν προγραμματισμένη η Γενική Συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου ΣΕΥ (Λογοθεραπεία, Νοσηλευτική, Πρώιμης αγωγής και φροντίδας) στις 12:00 το μεσημέρι στην αίθουσα θεάτρου. Παραθέτονται τα γεγονότα:

Κατά τη διάρκεια της συνάθροισης, δε συγκεντρώθηκε η απαιτούμενη απαρτία φοιτητών (93 άτομα), αλλά 77 φοιτητές. Ακολούθησε συζήτηση για τον προγραμματισμό εξ αναβολής συνέλευσης με ημερομηνία και ώρα

Τα δύο μέλη του ΔΣ (ΔΑΠ-ΝΔΦΚ) που ήταν παρόντες, έχοντας στην κατοχή τους τη σφραγίδα και το τετράδιο των πρακτικών, πρότειναν την πραγματοποίηση της την Δευτέρα 11/3, πρόταση που απορρίφθηκε από τους παρευρισκομένους φοιτητές ομόφωνα, γιατί σκοπός της συνέλευσης ήταν να παρθούν αποφάσεις πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Κατόπιν συνεννόησης η συνέλευση ορίστηκε την τρίτη 5/3 ώρα 15:00 ώστε να εξυπηρετηθεί η πλειοψηφία των φοιτητών, λόγω μαθημάτων που θα διεξάγονται στο κτίριο. Παρόλο που αυτό γράφτηκε στο τετράδιο των πρακτικών, μετά από τηλεφώνημα που πραγματοποίησε μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, το ΔΣ αρνήθηκε να σφραγίσει την απόφαση, παρά την απαίτηση των φοιτητών.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, λίγα λεπτά αργότερα, διαλύοντας την πόρτα, εισέβαλαν για "ενισχύσεις" στο κτίριο, ομάδα ατόμων - με καλυμμένα πρόσωπα και μη - ανάμεσα στα οποία ταυτοποιήθηκαν μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και ο αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων, προκειμένου να μας τρομοκρατήσουν, να παρέμβουν στην διαδικασία και να διαλύσουν τη συνάθροιση του ΦΣ, υπερασπιζόμενοι τα άτομα τους

Τράπηκαν σε φυγή με τα προσωπικά τους αυτοκίνητα, μόλις αντιλήφθηκαν ότι βιντεοσκοπούνται.»

io_ep_2
io_ep_3

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μητσοτακης
Κυρ. Μητσοτάκη: Το μήνυμά του για την επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο
«Και όπως το θέλει ο ποιητής: Χρυσοπράσινο φύλλο ριγμένο στο πέλαγος»
Κυρ. Μητσοτάκη: Το μήνυμά του για την επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο