πασοκ
«Η ΕΘ.Α.Α.Ε. ξέχασε ότι το θέμα αυτό αφορούσε και το ΔΙ.ΠΑ.Ε. το οποίο φαίνεται ότι δεν χρειάζεται να έχει άποψη»

«Οι αποφάσεις της, που λαμβάνονται δυστυχώς από καθηγητές που θα έπρεπε να τιμούν την ανεξάρτητη αυτή αρχή, υλοποιούν απλώς κυβερνητικές επιλογές ενώ είναι σαφώς αντιεπιστημονικές» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ για την ΕΘΑΑΕ σε ανακοίνωσή του.

Συγκεκριμένα:

Η δημοσιοποίηση του πορίσματος της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε. 8/11/23) σχετικά με την ανασυγκρότηση του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης [διοικητική μεταφορά Τμημάτων από το ΔΙ.ΠΑ.Ε. (Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας), συγχώνευση Τμημάτων και ίδρυση 2 νέων]  είναι αποκαλυπτική σχετικά με το τρόπο που η Κυβέρνηση αντιλαμβάνεται το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων και με τον τρόπο που η «ανεξάρτητη» ΕΘΑΑΕ υλοποιεί τις εντολές του Υπουργού Παιδείας.

Η ΕΘ.Α.Α.Ε. ξέχασε ότι το θέμα αυτό αφορούσε και το ΔΙ.ΠΑ.Ε. το οποίο φαίνεται ότι δεν χρειάζεται να έχει άποψη.

Με τη γνωμάτευση αυτή, η ΕΘ.Α.Α.Ε. υπονόμευσε το ρόλο της, αφού εγκρίνει την ίδρυση Τμήματος χωρίς διδακτικό προσωπικό, χωρίς έλεγχο βιωσιμότητας και εγκρίνει κατάργηση Τμημάτων λόγω μειωμένης ζήτησης μόνο στο Δ.Π.Θ.

Οι αποφάσεις της, που λαμβάνονται δυστυχώς από καθηγητές που θα έπρεπε να τιμούν την ανεξάρτητη  αυτή αρχή, υλοποιούν απλώς κυβερνητικές επιλογές ενώ είναι σαφώς αντιεπιστημονικές.

Η ΕΘ.Α.Α.Ε. πρέπει να γίνει πραγματικά ανεξάρτητη αρχή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kapodistriako
«Έμφραγμα» στις εξελίξεις ΔΕΠ: Σύγχυση στα Πανεπιστήμια από τη νέα ΚΥΑ
Σε αναμονή τα Πανεπιστήμια για το νέο πλαίσιο εξελίξεων στα μέλη ΔΕΠ – Προειδοποιήσεις για νομικά και διοικητικά κενά
«Έμφραγμα» στις εξελίξεις ΔΕΠ: Σύγχυση στα Πανεπιστήμια από τη νέα ΚΥΑ
Μαζική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στον Βόλο
Ο Βόλος «βράζει» για το LNG: Μαζικό συλλαλητήριο – Για… χαβαλέ μιλά ο Μπέος
Χιλιάδες πολίτες στον δρόμο για τον Παγασητικό – «Παράνομο το έργο», λέει ο Κουρέτας – «Των γνωστών-αγνώστων», απαντά ο Μπέος
Ο Βόλος «βράζει» για το LNG: Μαζικό συλλαλητήριο – Για… χαβαλέ μιλά ο Μπέος
ποσδεπ
«Άνιση μεταχείριση»: Η ΠΟΣΔΕΠ απαιτεί αναγνώριση προϋπηρεσίας σε Ερευνητικά Πανεπιστημιακά Ινστιτούτα
Ο κίνδυνος των «δύο ταχυτήτων» στην Έρευνα - «Άνιση μεταχείριση στα ΑΕΙ»
«Άνιση μεταχείριση»: Η ΠΟΣΔΕΠ απαιτεί αναγνώριση προϋπηρεσίας σε Ερευνητικά Πανεπιστημιακά Ινστιτούτα