ΣΧΟΛΕΙΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στις εξαγγελθείσες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Δυτική Αθήνα

Με ευρεία συμμετοχή πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στις εξαγγελθείσες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Δυτική Αθήνα που διοργανώθηκε από τις Ενώσεις Γονέων της Γ Αθήνας,  (Αγίων Αναργύρων, Αγίας Βαρβάρας, Ιλίου , Χαϊδαρίου, Πετρούπολης, Αιγάλεω, Περιστερίου), στο γραφείο του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπ/σης Αττικής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι  συγχωνεύσεις αφορούν, για αρχή, 14 Νηπιαγωγεία στον Δήμο Περιστερίου, 2 Δημοτικά και 8 νηπιαγωγεία στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού, 2 νηπιαγωγεία στον Δήμο Ιλίου, 2 Δημοτικά στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας, 2 Νηπιαγωγεία στον Δήμο Πετρούπολης.

Την ίδια ώρα τα σεισμόπληκτα σχολεία του Δήμου Αιγάλεω παραμένουν με συνέπεια 6 νηπιάκια να παραμένουν σπίτι τους ενώ στο Αιγάλεω έχουμε το απίστευτο της έξωσης του 9ου Δημοτικού προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων.

Όλοι, εκπρόσωποι των Ενώσεων Γονέων, εκπρόσωποι από τους Συλλόγους εκπαιδευτικών α/βαθμιας εκπ/σης της περιοχής  (ΣΕΠΕ «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ», «Δ.ΓΛΗΝΟΣ», Σ.Ε.Π.Ε. Αγ.Αναργυρων),  Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη του Δ.Σ. και ο Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, η Αντιδήμαρχος Πετρούπολης κα Γιώγου και πλήθος γονέων από τα προς συγχώνευση σχολεία δήλωσαν την αντίθεσή τους με την μεθόδευση του Υπουργείου  Παιδείας να συγχωνεύσουν -στην ουσία να καταργήσουν – δεκάδες σχολεία στην Δυτική Αθήνα.

Όλοι οι φορείς τόνισαν ότι οι μαθητές, τα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί, είναι μαθητές που έχουν ανάγκες. Ανάγκες που σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετούνται από τις προτεινόμενες συγχωνεύσεις.

"Είναι αδιανόητο να βλέπουμε τις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας να υπονομεύουν την λειτουργία των σχολείων και να τα οδηγούν σε παρακμή ενώ, θεωρητικά, θα έπρεπε να συμβάλλουν στην αναβάθμισή τους μέσα από την στελέχωση τους με το απαιτούμενο εκπαιδευτικό προσωπικό!" δήλωσαν οι εκπρόσωποι των φορέων.

Από την πλευρά της Περιφερειακής Διεύθυνσης στην συζήτηση συμμετείχαν ο Διευθυντής κος Ψαχούλας Ιωάννης και οι κκ Μπαλιώτη Κωστούλα (αναπληρώτρια προϊσταμένη αυτοτελούς Διεύθυνσης) και Μπογιατζιδάκη Ελένη (υπεύθυνη θεμάτων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης).

Σε ότι αφορά τις επερχόμενες συγχωνεύσεις σχολείων υπάρχει αρνητική γνωμοδότηση όλων των αρμόδιων φορέων (Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας , Δημοτικά Συμβούλια, Ενώσεις Γονέων, Εκπαιδευτικοί) . Ο μόνος φορέας που επιμένει είναι το Υπουργείο Παιδείας και η Διεύθυνση Α/βαθμιας Εκπαίδευσης Γ Αθήνας.

Οι εκπρόσωποι των φορέων ανακοίνωσαν: «Το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες είναι αδιαπραγμάτευτο!

Καλούμε την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής και το Υπουργείο Παιδείας να μην κάνουν αποδεκτή την πρόταση της εισήγησης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ Αθήνας για την συγχώνευση των σχολικών μονάδων!

Δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε με όλη τη δύναμη και τα μέσα που διαθέτουμε για το σχολείο των παιδιών μας μέχρι να αποτρέψουμε αυτή την αδικαιολόγητη πράξη».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα