ΣΧΟΛΕΙΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στις εξαγγελθείσες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Δυτική Αθήνα

Με ευρεία συμμετοχή πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στις εξαγγελθείσες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Δυτική Αθήνα που διοργανώθηκε από τις Ενώσεις Γονέων της Γ Αθήνας,  (Αγίων Αναργύρων, Αγίας Βαρβάρας, Ιλίου , Χαϊδαρίου, Πετρούπολης, Αιγάλεω, Περιστερίου), στο γραφείο του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπ/σης Αττικής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι  συγχωνεύσεις αφορούν, για αρχή, 14 Νηπιαγωγεία στον Δήμο Περιστερίου, 2 Δημοτικά και 8 νηπιαγωγεία στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού, 2 νηπιαγωγεία στον Δήμο Ιλίου, 2 Δημοτικά στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας, 2 Νηπιαγωγεία στον Δήμο Πετρούπολης.

Την ίδια ώρα τα σεισμόπληκτα σχολεία του Δήμου Αιγάλεω παραμένουν με συνέπεια 6 νηπιάκια να παραμένουν σπίτι τους ενώ στο Αιγάλεω έχουμε το απίστευτο της έξωσης του 9ου Δημοτικού προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων.

Όλοι, εκπρόσωποι των Ενώσεων Γονέων, εκπρόσωποι από τους Συλλόγους εκπαιδευτικών α/βαθμιας εκπ/σης της περιοχής  (ΣΕΠΕ «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ», «Δ.ΓΛΗΝΟΣ», Σ.Ε.Π.Ε. Αγ.Αναργυρων),  Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη του Δ.Σ. και ο Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, η Αντιδήμαρχος Πετρούπολης κα Γιώγου και πλήθος γονέων από τα προς συγχώνευση σχολεία δήλωσαν την αντίθεσή τους με την μεθόδευση του Υπουργείου  Παιδείας να συγχωνεύσουν -στην ουσία να καταργήσουν – δεκάδες σχολεία στην Δυτική Αθήνα.

Όλοι οι φορείς τόνισαν ότι οι μαθητές, τα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί, είναι μαθητές που έχουν ανάγκες. Ανάγκες που σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετούνται από τις προτεινόμενες συγχωνεύσεις.

"Είναι αδιανόητο να βλέπουμε τις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας να υπονομεύουν την λειτουργία των σχολείων και να τα οδηγούν σε παρακμή ενώ, θεωρητικά, θα έπρεπε να συμβάλλουν στην αναβάθμισή τους μέσα από την στελέχωση τους με το απαιτούμενο εκπαιδευτικό προσωπικό!" δήλωσαν οι εκπρόσωποι των φορέων.

Από την πλευρά της Περιφερειακής Διεύθυνσης στην συζήτηση συμμετείχαν ο Διευθυντής κος Ψαχούλας Ιωάννης και οι κκ Μπαλιώτη Κωστούλα (αναπληρώτρια προϊσταμένη αυτοτελούς Διεύθυνσης) και Μπογιατζιδάκη Ελένη (υπεύθυνη θεμάτων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης).

Σε ότι αφορά τις επερχόμενες συγχωνεύσεις σχολείων υπάρχει αρνητική γνωμοδότηση όλων των αρμόδιων φορέων (Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας , Δημοτικά Συμβούλια, Ενώσεις Γονέων, Εκπαιδευτικοί) . Ο μόνος φορέας που επιμένει είναι το Υπουργείο Παιδείας και η Διεύθυνση Α/βαθμιας Εκπαίδευσης Γ Αθήνας.

Οι εκπρόσωποι των φορέων ανακοίνωσαν: «Το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες είναι αδιαπραγμάτευτο!

Καλούμε την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής και το Υπουργείο Παιδείας να μην κάνουν αποδεκτή την πρόταση της εισήγησης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ Αθήνας για την συγχώνευση των σχολικών μονάδων!

Δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε με όλη τη δύναμη και τα μέσα που διαθέτουμε για το σχολείο των παιδιών μας μέχρι να αποτρέψουμε αυτή την αδικαιολόγητη πράξη».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αγροτ
Αναχώρησαν από το Σύνταγμα οι αγρότες - Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους
Ο αγώνας τους θα συνεχιστεί μέσα από τους αγροτικούς συλλόγους, τις Ομοσπονδίες και την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, με στόχο να ασκήσουν...
Αναχώρησαν από το Σύνταγμα οι αγρότες - Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους
kinita
Υψηλά ποσοστά εθισμού στο διαδίκτυο σε παιδιά δημοτικού - Συμπτώματα και επιπτώσεις
Μετά την πανδημία, το ποσοστό σοβαρής εξάρτησης από το διαδίκτυο σχεδόν διπλασιάστηκε, ενώ καταγράφηκε και αύξηση της παιδικής παχυσαρκίας
Υψηλά ποσοστά εθισμού στο διαδίκτυο σε παιδιά δημοτικού - Συμπτώματα και επιπτώσεις
σλοβε
Ο πιο υποτιμημένος προορισμός της Ευρώπης που πρέπει να ανακαλύψεις
Το μικρό της μέγεθος επιτρέπει εύκολες μετακινήσεις και οικονομικότερες διακοπές σε σχέση με άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς
Ο πιο υποτιμημένος προορισμός της Ευρώπης που πρέπει να ανακαλύψεις