εκπαιδευτικός
Και άλλοι Διευθυντές αρνούνται στους... αναπληρωτές το δικαίωμα που έχουν οι μόνιμοι και τους ενημερώνουν ότι δεν μπορούν, επειδή είναι αναπληρωτές, να κάνουν χρήση μίας ή δύο ωρών στάσης εργασίας!

Τελειωμό δεν έχουν τα «τεχνάσματα» ορισμένων Διευθυντών προκειμένου να δυσκολέψουν την αντίσταση των εκπαιδευτικών στην αξιολόγηση μέσα από τις στάσεις εργασίας που κήρυξαν ΕΛΜΕ και η ΟΛΜΕ.

Οπως καταγέλλει η Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, κάποιοι διευθυντές και διευθύντριες, παράτυπα με ό,τι ισχύει σχετικά με τις στάσεις εργασίας, δήλωσαν τρίωρες στάσεις εργασίας, ενώ οι συνάδελφοι δήλωσαν λιγότερες ώρες (1 ή 2 ώρες) ενώ άλλοι αρνούνται στους αναπληρωτές το δικαίωμα που έχουν οι μόνιμοι και τους ενημερώνουν ότι δεν μπορούν, επειδή είναι αναπληρωτές, να κάνουν χρήση μίας ή δύο ωρών στάσης εργασίας!

Η ΕΛΜΕ παρέχει σχετικές διευκριν΄σιεις προς τους εκπαιδευτικούς και καλεί τους πρώτους Διευθυντές να επανορθώσουν δηλώνοντας στη Διεύθυνση τις ώρες που πράγματι δηλώθηκαν από τους συναδέλφους μόνιμους και αναπληρωτές, ενώ ενημερώνει τους δεύτερους ότι σε πρόσφατη συνάντηση με το Τμήμα Οικονομικών της Διεύθυνσης, στο οποίο απευθύνθηκε το ΔΣ της ΕΛΜΕ, σχετικά με το δικαίωμα των αναπληρωτών να κάνουν χρήση μονόωρων και δίωρων στάσεων εργασίας, μας διαβεβαίωσαν ότι μπορούν να κάνουν την ίδια χρήση, όπως και οι μόνιμοι

Οι διευκρινίσεις της Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Επειδή ορισμένοι διευθυντές και διευθύντριες καταγράφουν στους συναδέλφους στάσεις εργασίας, όπως οι ίδιοι τις αντιλαμβάνονται, αντί των στάσεων που έχει αποφασίσει η ΕΛΜΕ και κάνουν την ανάλογη χρήση οι συνάδελφοι, και άλλοι αρνούνται στους αναπληρωτές το δικαίωμα που έχουν οι μόνιμοι και τους ενημερώνουν ότι δεν μπορούν, επειδή είναι αναπληρωτές, να κάνουν χρήση μίας ή δύο ωρών στάσης εργασίας, θέλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Οι μορφές αγώνα καθορίζονται από τα σωματεία μας και υλοποιούνται από όλους, όπως ακριβώς αναγράφονται στις αποφάσεις τους, τόσο από τους συναδέλφους που τις υλοποιούν, όσο και από τους διευθυντές/ντιες που τις δηλώνουν στη διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης.

Το Δ.Σ. τόσο για την αξιολόγηση, όσο και για τις πανεκπαιδευτικές συγκεντρώσεις το προηγούμενο διάστημα, προκήρυσσε τρίωρες στάσεις εργασίας με τη διευκρίνιση, οι συνάδελφοι να κάνουν χρήση μίας, δύο ή τριών ωρών στάσης εργασίας, ανάλογα με το πρόγραμμα του καθενός. Για την αξιολόγηση τρίωρες στάσεις προκηρύσσει και το ΔΣ της ΟΛΜΕ, η αξιοποίησή τους γίνεται από τις ΕΛΜΕ, με τις συγκεκριμένες διευκρινίσεις, όπως τις αναγράφουμε στις αποφάσεις του ΔΣ.

Οι διευκρινίσεις σχετικά με τις στάσεις εργασίας πολύ αναλυτικά περιγράφονται σε πρόσφατες ενημερώσεις (Διεύθυνσης) προς τα σχολεία της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπ/σης: «Εάν έχει εξαγγελθεί 3ωρη στάση από την ΑΔΕΔΥ ή την ΟΛΜΕ και ο εκπαιδευτικός έχει δύο ώρες στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα του σχολείου, τη συγκεκριμένη ημέρα, στο myscholl θα καταχωρηθούν 3 ώρες και όχι 2. Εάν όμως εξαγγείλει για τη συγκεκριμένη μέρα η τοπική ΕΛΜΕ 3ωρη στάση εργασίας με τη διευκρίνιση ότι θα συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί κάνοντας χρήση του Ωρολογίου Προγράμματος του σχολείου που υπηρετούν τη συγκεκριμένη μέρα, τότε θα καταχωριστούν οι ώρες που έχουν στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα του σχολείου τη συγκεκριμένη ημέρα (1, 2 ή 3 ώρες) οι συμμετέχοντες στη στάση εργασίας».

Σε πρόσφατη συνάντηση με το Τμήμα Οικονομικών της Διεύθυνσης, στο οποίο απευθύνθηκε το ΔΣ της ΕΛΜΕ, σχετικά με το δικαίωμα των αναπληρωτών να κάνουν χρήση μονόωρων και δίωρων στάσεων εργασίας, μας διαβεβαίωσαν ότι μπορούν να κάνουν την ίδια χρήση, όπως και οι μόνιμοι των μονόωρων ή δίωρων στάσεων εργασίας.

Παρακαλούμε όσοι διευθυντές και διευθύντριες παράτυπα με ό,τι ισχύει σχετικά με τις στάσεις εργασίας, δήλωσαν τρίωρες στάσεις εργασίας, ενώ οι συνάδελφοι δήλωσαν λιγότερες ώρες (1 ή 2 ώρες), να επανορθώσουν δηλώνοντας στη Διεύθυνση τις ώρες που δηλώθηκαν από τους συναδέλφους μόνιμους και αναπληρωτές. Το Οικονομικό Τμήμα της διεύθυνσης δεν έχει προχωρήσει στις ανάλογες περικοπές και οι διευθυντές και διευθύντριες οφείλουν να κάνουν τις συγκεκριμένες αλλαγές αποστέλλοντας τις στάσεις εργασίας, όπως η χρήση τους έγινε από τους συναδέλφους/σσες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καταιγίδα, κεραυνος, βροχή
Προειδοποίηση Τσατραφύλλια για τη Θεσσαλία: «Σε 20 ώρες, θα πέσει νερό τριών μηνών»
«Καμπανάκι» από μετεωρολόγο Τσατραφύλλια για Λάρισα και Μαγνησία - Σε λιγότερο από 20 ώρες θα πέσει το νερό 3 μηνών
Προειδοποίηση Τσατραφύλλια για τη Θεσσαλία: «Σε 20 ώρες, θα πέσει νερό τριών μηνών»