Εκπαιδευτικοί: «Η αντίσταση στην αξιολόγηση θα συνεχιστεί ανεξαρτήτως δικαστικών αποφάσεων»
«Ο αγώνας συνεχίζεται ακόμα πιο αποφασιστικά - Η αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση δε θα περάσει»

H ΕΛΜΕ Κέρκυρας με σχετική της ανακοίνωση σχολιάζει την απόφαση των δικαστηρίων, της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας να κρίνουν την απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση ως παράνομη.

«Ο μόνος σύμμαχος της κυβέρνησης, η οποία, αφού είδε ότι δεν προχωράει με τίποτα η αξιολόγηση, ακόμα και μετά την επιστράτευση των διευθυντών των σχολείων, προσέφυγε στα δικαστήρια, μια και ο μόνος τρόπος να  κάμψουν τον δίκαιο αγώνα μας για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και της παιδαγωγική μας υπόσταση, είναι οι διώξεις και η καταστολή», τονίζουν χαρακτηριστικά οι εκπαιδευτικοί.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας χαιρετίζει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς – μαθητές – φοιτητές – εργαζόμενους, οι οποίοι πλημμύρισαν τους δρόμους της πόλης της Κέρκυρας στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα και από το νησί μας, ότι ο αγώνας ενάντια στη συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη συνεχίζεται, όπως συνεχίζεται και ο αγώνας για αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ενάντια στην κατηγοριοποίηση σχολείων – μαθητών – εκπαιδευτικών μέσω της λεγόμενης «αξιολόγησης».

Για μια ακόμα φορά την Τετάρτη,  τα δικαστήρια έκαναν «τη χάρη» στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας κι έκριναν την απεργία αποχή (ΔΟΕ - ΟΛΜΕ) από την «ατομική αξιολόγηση» παράνομη, με βάση όλους τους αντεργατικούς νόμους, που έχουν ψηφίσει οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια.

Ο μόνος σύμμαχος της κυβέρνησης, η οποία, αφού είδε ότι δεν προχωράει με τίποτα η αξιολόγηση, ακόμα και μετά την επιστράτευση των διευθυντών των σχολείων, προσέφυγε στα δικαστήρια, μια και ο μόνος τρόπος να  κάμψουν τον δίκαιο αγώνα μας για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και της παιδαγωγική μας υπόσταση, είναι οι  διώξεις και η καταστολή. Το δίκιο δε θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες αλλά στο δρόμο του αγώνα! Η αντίσταση στην αξιολόγηση πρέπει να συνεχίσει και θα συνεχιστεί ανεξαρτήτως δικαστικών αποφάσεων.

Τα Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και της ΟΛΜΕ, μετά από αυτήν την απόφαση, ζήτησαν, την ίδια ημέρα, από την υπερκείμενη τριτοβάθμια οργάνωση, την Α.Δ.Ε..Δ.Υ. να κηρύξει και εκείνη την απεργία αποχή, δίνοντας το μήνυμα της συνολικής εναντίωσης του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, τον αυταρχισμό και την επιβολή πολιτικών διαλυτικών για τον κοινωνικό πυλώνα της δημόσιας εκπαίδευσης.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σήμερα, 29-2-2024 επέδωσε το εξώδικο κήρυξης της απεργίας-αποχής στο Υπουργείο Παιδείας.

Η νέα Απεργία – Αποχή, θα έχει ισχύ από τη Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024!

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας καλεί τους εκπαιδευτικούς να υπογράψουν (και στη συνέχεια να πρωτοκολληθεί στη σχολική μονάδα), το νέο έντυπο συμμετοχής στην απεργία-αποχή που κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (όπως έκαναν μέχρι τώρα με το αντίστοιχο έντυπο της ΟΛΜΕ) τονίζοντας πως καμιά συνέπεια δεν υπήρξε, για κανένα/καμία συνάδελφο, με την έως τώρα μαζική συμμετοχή στην απεργία-αποχή.

Ο αγώνας συνεχίζεται ακόμα πιο αποφασιστικά! Η αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση δε θα περάσει!

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας:

•             Υπενθυμίζει ότι είναι σε ισχύ οι 3ωρες κυλιόμενες στάσεις εργασίας (8-11 ή 11-2) της ΟΛΜΕ, σε κάθε περίπτωση που αξιολογητής επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί το κενό των λίγων ημερών προκειμένου να αξιολογήσει συναδέλφους που έχουν υπογράψει την απεργία αποχή.

•             Καλεί τους συλλόγους διδασκόντων να σταθούν στο πλευρό των συναδέλφων, στους οποίους θα γίνει αυτή η προσπάθεια, ώστε να μην αφήσουν τους αξιολογητές να περάσουν στο σχολείο.

Παράλληλα ενημερώνουμε άμεσα την ΕΛΜΕ για κάθε τέτοια προσπάθεια που θα γίνει ώστε το σωματείο σύσσωμο να σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων και να εμποδίσουν τους αξιολογητές να φτάσουν στο σχολείο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΟΡΘΙΟΙ ΑΔΕΡΦΙΑ.jpg
Αγωνιστική Παρέμβαση (ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης Καλλιθέας Μοσχάτου): Δυο κουβέντες μόνο και το ψηφοδέλτιο μας
Όλα μας τα χρόνια μαζί με τους αγώνες ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες για τη ζωή και τη δουλειά μας, δώσαμε...
Αγωνιστική Παρέμβαση (ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης Καλλιθέας Μοσχάτου): Δυο κουβέντες μόνο και το ψηφοδέλτιο μας
Λύματα στο Ηράκλειο
Εφιάλτης στο Ηράκλειο: Λύματα πλημμύρησαν ολόκληρες γειτονιές – Έντονη δυσοσμία
Από το συγκεκριμένο σημείο διέρχονται καθημερινά και μικρά παιδιά που μεταβαίνουν σε σχολικό συγκρότημα της περιοχής
Εφιάλτης στο Ηράκλειο: Λύματα πλημμύρησαν ολόκληρες γειτονιές – Έντονη δυσοσμία