εκπαιδευτικοσ γραφειοκρατια
«Βιομηχανία διώξεων και πειθαρχικών εκπαιδευτικών, αυταρχισμός που εντείνεται, κατάργηση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και η απάντηση του κινήματος!»

Διαδικτυακή εκδήλωση – συζήτηση

Σήμερα Παρασκευή 23/2, 7μμ

«Βιομηχανία διώξεων και πειθαρχικών εκπαιδευτικών, αυταρχισμός που εντείνεται, κατάργηση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και η απάντηση του κινήματος!»

                              Ομιλητές:   Τσιάκαλος Γιώργος, πανεπιστημιακός

                                                    Κουμπουλίδης Λάζαρος, δικηγόρος Β. Μορέλα  

                                                    Παλαιολόγος Παλαιολόγος, δικηγόρος

                                                    Εκπρόσωποι των σωματείων μας

 

Λινκ: https://us06web.zoom.us/j/85010728670?pwd=BGGuITI0XHIp1g5LTecDOKNp2KlaGF.1

Η ανακοίνωση της Ε΄  ΕΛΜΕ  Θεσσαλονίκης                                      

Οι εκπαιδευτικοί βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη συγκυρία με μπαράζ νέων αντιλαϊκών και αντιεκπαιδευτικών μέτρων (ακρίβεια, διευθυντές μάνατζερ στα σχολεία, αξιολόγηση όλων των εκπαιδευτικών, ΑΣΕΠ, υποχρηματοδότηση, Εθνικό Απολυτήριο, κ.ά.), αλλά και με πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών από την Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση σε Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Αθήνα, Ημαθία, Ρέθυμνο και αλλού. Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους εκπαιδευτικούς, να επιδράσουν στις αγωνιστικές διαθέσεις και να ανακόψουν τους αγώνες.

Πειθαρχική δίωξη ασκείται κατά του συναδέλφου Βασίλη Μορέλα που υπηρετεί φέτος σε σχολείο της Ημαθίας, η οποία, όπως εγγράφως του ανακοινώθηκε, «διενεργείται για τη συμπεριφορά του στη ΓΣ της Ε ΕΛΜΕ-Θ στις 4/5/2022 στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης», της οποίας εκείνη την περίοδο ήταν μέλος και συμμετείχε στη ΓΣ. Η ΕΔΕ γίνεται με απόφαση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.

Οι διώξεις συνεχίζονται στη Θεσσαλονίκη και από το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Δυτικής Θεσσαλονίκης κατά τριών μελών του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ (Χρήστου Ζαγανίδη, πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Σοφία Στεφανίδου, γραμματέας και Σίσσυ Φραντζέσκου, αντιπρόεδρος) που διατάσσονται να απολογηθούν (έγγραφες εξηγήσεις) για τη στάση τους σε ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  της Ε ΕΛΜΕ-Θ!  

Στους συνάδελφους Βασίλη Μορέλα, Χρήστου Ζαγανίδη, Σοφία Στεφανίδου, και Σίσσυ Φραντζέσκου, ασκούνται διώξεις  γιατί έχουν μηνυθεί ο Β. Μορέλας και τα τρία μέλη του ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ από τον Χ. Βαϊτσίδη και μέλη της ΔΑΚΕ επειδή  υπερασπίστηκαν ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ, τη ΓΣ, το σωματείο και τις διαδικασίες του.

Μέλη του ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ και μέλος της ΕΛΜΕ Ημαθίας διώκονται για τη στάση τους στη ΓΣ, δηλαδή η απόλυτη εφαρμογή από το κράτος του αντισυνδικαλιστικού νόμου Χατζιδάκη δια μέσου των Διευθυντών Εκπαίδευσης που επιχειρούν να του δώσουν νομιμοποιητική υπόσταση. Επιδιώκουν να επιβάλλουν κυριολεκτικά το φακέλωμα των διαδικασιών των ΓΣ και να καταργήσουν στοιχειώδεις συνδικαλιστικές αρχές της ελεύθερης έκφρασης των συνδικαλιστικών οργάνων και των μελών τους και αυτό δεν θα το επιτρέψουμε.

Δεκάδες είναι πανελλαδικά οι συνδικαλιστικές διώξεις, ενδεικτικά αναφέρουμε 11 στον Πειραιά, 10 στην Αθήνα, 4 στην Θεσσαλονίκη, 4 στο Ρέθυμνο, ενώ διώξεις έχουμε και σε Ημαθία, Ηράκλειο, Χανιά, Κυκλάδες, ακόμη και σε σχολείο ελληνικό στη Γερμανία.  Συνεχίζουν και αυξάνονται, ώστε να μιλάμε για μια πραγματική βιομηχανία που λειτουργεί προκλητικά, αυθαίρετα και εκβιαστικά. Η συνδικαλιστική, κοινωνική και πολιτική δράση βαφτίζονται «ανάρμοστη συμπεριφορά», η οποία πρέπει να παταχθεί προς γνώσιν και συμμόρφωσιν.

Οι διώξεις είναι το αποτέλεσμα ενός εντεινόμενου αυταρχικού πλαισίου στη λειτουργία και στην καθημερινότητα των σχολείων, όπως εκφράζεται με τις εγκυκλίους απειλών και δικαστικές προσφυγές του υπουργείου Παιδείας για τη συμμετοχή σε απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν αποφασιστεί για την αξιολόγηση, τους εκβιασμούς σε νεοδιόριστους/ες εκπαιδευτικούς για τη μη συμμετοχή στην αξιολογική διαδικασία, τις συνεχόμενες διώξεις για την άσκηση συνδικαλιστικού δικαιώματος, την έκφραση γνώμης και κρίσης για τα «κακώς κείμενα»! 

Είναι φανερό ότι το υπουργείο επιδιώκει οι διωκόμενοι συνάδελφοι να καταστούν όμηροι και παραδείγματα “προς αποφυγήν”! Να διαμορφώσει κλίμα τρομοκρατίας και φόβου μπροστά στις κινητοποιήσεις που γίνονται και θα γίνουν το επόμενο διάστημα για να σταματήσουμε την αντιεκπαιδευτική επέλαση στη δημόσια παιδεία.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους που διώκονται! Στηρίζουμε τα διωκόμενα μέλη των ΕΛΜΕ που υπερασπίζονται και υλοποιούν αποφάσεις του κλάδου και των σωματείων μας. Υπογράφουμε μαζικά το κείμενο στήριξης των συναδέλφων μας με το οποίο απαιτούμε να σταματήσουν οι διώξεις Η τρομοκρατία και οι συνδικαλιστικές διώξεις δεν θα περάσουν! Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τη συνδικαλιστική δράση!

Απαιτούμε – διεκδικούμε να σταματήσουν τώρα όλες οι διώξεις εκπαιδευτικών. Να σταματήσει η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, των απεργιών και των αγώνων.  Να καταργηθούν οι αντισυνδικαλιστικοί  νόμοι Χατζηδάκη και Γεωργιάδη.

Κλιμακώνουμε τη δράση μας και τις κινητοποιήσεις μας, μέχρι να παρθούν πίσω όλες οι διώξεις και καλούμε τους συναδέλφους να στηρίξουν με τη δική τους συμμετοχή τους διωκόμενους.

  • Οργανώνουμε διαδικτυακή εκδήλωση την Παρασκευή 23/2 στις 7μμ με θέμα: «τη βιομηχανία διώξεων και πειθαρχικών τον αυταρχισμό που εντείνεται, την κατάργηση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών,  και την απάντηση του κινήματος» με ομιλητές εκπαιδευτικούς, νομικούς και πανεπιστημιακούς.
  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 27/2 στις 2.30μμ στη ΔΔΕ και στη ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης.
  • Μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία Τετάρτη 28/2 και στην συγκέντρωση με τα σωματεία μας και τους φοιτητικούς συλλόγους στις 10.30πμ στην Καμάρα.
  • Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να οργανώσει πανελλαδική ημέρα δράσης ενάντια στις διώξεις με συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις που έχουν διωκόμενους εκπαιδευτικούς. Να στηρίξει τους διωκόμενους με αποφάσεις (ψηφίσματα, νομική στήριξη, κ.ά.).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες 2024: 12 μυστικά για την επιτυχία στις εξετάσεις

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panellinies panelladikes
Πανελλαδικές: Τα μεταρρυθμιστικά ξόρκια του εξεταστικού φαντάσματος
Πριμοδοτείται και πάλι μια νέα αυταπάτη παρόμοια με αυτές των οποίων τα αποκαίδια μύρισαν γενιές και γενιές μαθητών
Πανελλαδικές: Τα μεταρρυθμιστικά ξόρκια του εξεταστικού φαντάσματος