Μαράσλειο
Γονείς μαθητών Μαράσλειου: «Αδιανόητο να λειτουργούν σχολεία στο κέντρο της Αθήνας που κινδυνεύουν με κατάρρευση»

Κλειστά παραμένουν από την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 6 σχολεία, μετά την πτώση σοβάδων στο προαύλιό των Δημοτικών Σχολείων του Μαρασλείου. Για τον λόγο αυτό περίπου 1.000 μαθητές παρακολουθούν μέσω τηλεκπαίδευσης τα μαθήματά τους, όπως καταγγέλλουν οι γονείς των μαθητών.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι γονείς των μαθητών, τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν τη Δευτέρα, πιθανότατα με σκαλωσιές και δίχτυ προστασίας.

«Δε νοείται το έτος 2024 να λειτουργούν στο κέντρο της Αθήνας σχολεία μέσα σε κτίρια που όχι μόνο δεν πληρούν τις προδιαγραφές, αλλά κινδυνεύουν με κατάρρευση» επισημαίνουν οι γονείς.

Μάλιστα, αναφέρουν ότι έχουν επανειλημμένα μιλήσει για τα προβλήματα και τις ανάγκες του κτιρίου στον Δήμο Αθηναίων. Ωστόσο, «οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια των θερινών διακοπών αφορούσαν μόνο ελαιοχρωματισμό των εσωτερικών χώρων».

«Η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι θα γίνει καθαίρεση των επικίνδυνων τμημάτων εξωτερικά του κτιρίου και σε δεύτερο χρόνο θα γίνει αποκατάσταση της ζημιάς. Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει, το σχολείο αναμένεται να ανοίξει τη Δευτέρα το πιθανότερο με σκαλωσιές και δίχτυ προστασίας» τονίζουν.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Μαθητών των Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων του Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο)

Με αφορμή την πτώση σοβάδων από γείσο στο προαύλιο των Δημοτικών Σχολείων του Μαρασλείου, είναι σε αναστολή λειτουργίας από την Τρίτη 27/02/2024 6 σχολεία και σε τηλεκπαίδευση 1.000+ παιδιά!!

Είναι προφανές ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζεται αυτή τη στιγμή, προέρχεται από διάβρωση η οποία επήλθε σε βάθος χρόνου. Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και οι Διευθύνσεις των σχολείων, έχουμε επανειλημμένα αναφέρει τα προβλήματα και τις ανάγκες του κτιρίου στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων. Όμως, οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια των θερινών διακοπών αφορούσαν μόνο ελαιοχρωματισμό των εσωτερικών χώρων.

Η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι θα γίνει καθαίρεση των επικίνδυνων τμημάτων εξωτερικά του κτιρίου και σε δεύτερο χρόνο θα γίνει αποκατάσταση της ζημιάς. Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει, το σχολείο αναμένεται να ανοίξει τη Δευτέρα το πιθανότερο με σκαλωσιές και δίχτυ προστασίας.

Δε νοείται το έτος 2024 να λειτουργούν στο κέντρο της Αθήνας σχολεία μέσα σε κτίρια που όχι μόνο δεν πληρούν τις προδιαγραφές (πυρασφάλεια, εκσυγχρονισμό ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, αποκατάσταση σκυροδεμάτων, κατάλληλα τζάμια κ.α.) αλλά κινδυνεύουν με κατάρρευση.

 Επαναλαμβάνουμε ότι ζητάμε και πάλι το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ:

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ

ΣΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΚΤΙΡΙΑ

Πότε θα γίνει αυτό;;

Πριν ή μετά από ένα σοβαρό ατύχημα με παιδιά ή εκπαιδευτικούς;;

Δ.Σ. Σ.Γ.Κ. Π.Δ.Σ. Π.Α. Μαράσλειο

Πρόεδρος Μαρία Μιχαλέλη, Αντιπρόεδρος Νίκος Τζήμας,

Γ. Γραμματέας Σόνια Χαραλαμπίδου, Αν. Γεν Γραμματέας Παναγιώτα Βαφειαδάκη,

Ταμίας Μαρία Ζαφείρη, Αν. Ταμίας Βάνα Φιλιππίδου,

Έφορος Μαρία Λιλή

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει «ωκύμορος» και «ωκυτόκια»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 15 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 15/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...