Γεράσιμος Σιάσος
Γεράσιμος Σιάσος: «Το ΕΚΠΑ είναι «το πρώτο πανεπιστήμιο στη συλλογική συνείδηση των Ελλήνων»,

Σε δήλωσή του ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος υπογράμμισε ότι τα ευρήματα της έρευνας αποδεικνύουν τη μεγάλη εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας στο ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο, που είναι μεγαλύτερη από ό,τι στις άλλες βαθμίδες της εκπαίδευσης. Παράλληλα, τόνισε ότι το ΕΚΠΑ είναι «το πρώτο πανεπιστήμιο στη συλλογική συνείδηση των Ελλήνων», κάτι που αντιστοιχεί στα επιστημονικά του επιτεύγματα, ενώ ανέφερε ότι έχει ιδιαίτερη σημασία ότι το ΕΚΠΑ λαμβάνει υψηλές θετικές γνώμες «όχι μόνο για την ιστορία και τη φήμη του αλλά και για το κύρος των πτυχίων του και το πρόγραμμα σπουδών του».  

Μάλιστα, σημείωσε ότι «τα αιτήματα των Πανεπιστημίων για ενίσχυσή τους ταυτίζονται με τα αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας για ενίσχυση των υποδομών τους και αύξηση της χρηματοδότησής τους».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Οδυσσέας Σουν
Ο «Οδυσσέας» της Σαγκάης: Ο Κινέζος που ερωτεύτηκε την ελληνική γλώσσα
Η απίστευτη ιστορία του Οδυσσέα Σουν που ερωτεύτηκε την ελληνική γλώσσα – Γιατί θεωρεί τα Κινεζικά ευκολότερα από τη γραμματική μας
Ο «Οδυσσέας» της Σαγκάης: Ο Κινέζος που ερωτεύτηκε την ελληνική γλώσσα
Διδασκαλία εκπαιδευτικοί
Οδηγός για τις υπεραριθμίες εκπαιδευτικών: Τι ισχύει σε περίπτωση υποβιβασμού ή συγχώνευσης σχολείων
Υπεραριθμίες εκπαιδευτικών: Όλο το νομικό πλαίσιο και η διαδικασία βήμα-βήμα
Οδηγός για τις υπεραριθμίες εκπαιδευτικών: Τι ισχύει σε περίπτωση υποβιβασμού ή συγχώνευσης σχολείων