Στους δρόμους για όγδοη εβδομάδα φοιτητές, εκπαιδευτικοί και μαθητές ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.
Στο πλαίσιο της συνέχισης, σήμερα Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιείται νέο συλλαλητήριο στα Προπύλαια, ενώ ήδη προγραμματίζεται μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση για τη μέρα που θα πραγματοποιείται η ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής. «Καμία εκπαιδευτική λειτουργία ιδρυμάτων, να παραλύσουν τα πανεπιστήμια και να βρεθούμε φοιτητές, καθηγητές, διοικητικό προσωπικό όλοι μαζί στους δρόμους!», καλούν οι φοιτητικοί σύλλογοι.
Σε κινητοποίηση τις μέρες συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής (προκήρυξη απεργίας για τις 7 και 8 Μάρτη με αποφάσεις των συλλόγων) έχει καλέσει με ομόφωνη απόφαση η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας των Πανεπιστημίων - ΠΟΣΔΕΠ. Παράλληλα καλεί σε οργάνωση σε συντονισμό και με άλλους φορείς πανελλαδικού συλλαλητηρίου την ημέρα ψήφισής του.
Αύριο Παρασκευή, στο πλαίσιο συντονισμού και κοινής δράσης τους, φορείς του ΕΜΠ προχωρούν σε συμβολικό αποκλεισμό της Πολυτεχνειούπολης, με συγκέντρωση στις 12 μ. στην πύλη Ζωγράφου και πορεία στη γειτονιά του Ζωγράφου.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds
Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων
Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις
Alfavita Newsroom