κινητοποιησεισ
«Η κυβέρνηση τόλμησε να καταθέσει το νομοσχέδιο! Δεν κάνουμε βήμα πίσω! Θα βουλιάξουμε την Αθήνα με νέα πανελλαδική κινητοποίηση την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου», δηλώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας 

Κλιμακώνεται ο αγώνας των φοιτητικών συλλόγων ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων για 8η εβδομάδα. Αύριο Πέμπτη 29 Φλεβάρη προχωρούν σε νέα κινητοποίηση στα Προπύλαια.

Σε σύσκεψη συντονισμού φοιτητικών συλλόγων της Αθήνας αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί πανελλαδικό συλλαλητήριο τη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, καλώντας «καμία εκπαιδευτική λειτουργία των Ιδρυμάτων, να παραλύσουν τα πανεπιστήμια και να βρεθούμε φοιτητές, καθηγητές, διοικητικό προσωπικό, όλοι μαζί στους δρόμους!» εκείνη τη μέρα.

foitites

Σήμερα Τετάρτη οι φοιτητικοί σύλλογοι συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το έγκλημα στα Τέμπη, δηλώνοντας για μια ακόμα φορά ότι στο «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» παίρνουν αγωνιστικά θέση υπέρ του δεύτερου.

«Η κυβέρνηση τόλμησε να καταθέσει το νομοσχέδιο! Δεν κάνουμε βήμα πίσω! Θα βουλιάξουμε την Αθήνα με νέα πανελλαδική κινητοποίηση την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου», δηλώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας που  προχώρησαν σε συντονισμό. Το αγωνιστικό πρόγραμμα που χαράχτηκε και συζητιέται στις Γενικές Συνελεύσεις οι οποίες πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες περιλαμβάνει επίσης διοργάνωση πολύμορφων καθημερινών δράσεων, με αποκλεισμούς Ιδρυμάτων, δρόμων και άλλων σημείων επιχειρηματικής λειτουργίας των Ιδρυμάτων, εξορμήσεις σε σχολεία, γειτονιές και κεντρικά σημεία της Αθήνας («κάνουμε τον αγώνα μας κτήμα όλης της κοινωνίας»), συντονισμό με τους διοικητικούς υπαλλήλους των Ιδρυμάτων.

panekpaideytiko

«Ο αγώνας που δίνουμε είναι δίκαιος, διεκδικούμε το αυτονόητο. Αυτό που θέλουμε είναι ένα αποκλειστικά δημόσιο και πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο, χωρίς αποκλεισμούς και κόφτες, πτυχία με αξία για να εργαστούμε με δικαιώματα», τονίζουν οι φοιτητικοί σύλλογοι και προσθέτουν: «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέχεια όλων των κυβερνήσεων, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις τις ΕΕ, θέλει να προωθήσει την περαιτέρω διάλυση της δημόσιας δωρεάν Εκπαίδευσης. Τώρα ολοκληρώνεται το έγκλημα. Η ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων οδηγεί στην πλήρη διάλυση των πτυχίων μας και στην υποβάθμιση των δημόσιων ΑΕΙ. Η κυβέρνηση βρίσκεται απομονωμένη από την κοινωνία προχωρώντας προς την ψήφιση, και αυτό το έχουν καταφέρει το φοιτητικό κίνημα και οι μαζικές κινητοποιήσεις. Στην πολιτική αυτή διαχρονικά έχουν ευθύνη και άνοιξαν τον δρόμο για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα. Αυτό αποδεικνύεται από τις δηλώσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, που συμφωνούν με τα δίδακτρα, με τα "μη κρατικά" πανεπιστήμια, και ζητάνε ακόμα και την αναθεώρηση του άρθρου 16».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει «ωκύμορος» και «ωκυτόκια»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 15 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 15/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aselgeia_8.jpg
Στο δικαστήριο η υπόθεση ασέλγειας σε βάρος μαθήτριας Α΄ Γυμνασίου
Ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα καταδικαστεί για άλλες δύο περιπτώσεις ασέλγειας σε βάρος μαθητριών
Στο δικαστήριο η υπόθεση ασέλγειας σε βάρος μαθήτριας Α΄ Γυμνασίου