Καταπέλτης η ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Απαράδεκτη η απόφαση για απασχόληση εθελοντών στους παιδικούς σταθμούς»
«Με την απαράδεκτη αυτή απόφαση που ελήφθη, αποφασίστηκε η απασχόληση εθελοντών χωρίς πρόβλεψη προσόντων ή άλλων κριτηρίων, πλην του Πιστοποιητικού Υγείας και του λευκού ποινικού μητρώου στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς» - «Επικίνδυνα «πειράματα» με πειραματόζωα τα ίδια τα παιδιά!

Κατά της απόφασης του Δήμου Ιεράπετρας στην Κρήτη να χρησιμοποιήσει εθελοντές γονείς, για να καλύψει τα κενά που υπάρχουν στο προσωπικό των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών της περιοχής τάσσεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ).

 «Καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή της Ιεράπετρας για την κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να υποκαταστήσει με εθελοντές τους εργαζόμενους Παιδαγωγούς που όφειλε να είχε εγκαίρως προσλάβει για την ασφαλή και ομαλή λειτουργία των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Ιεράπετρας» αναφέρει η Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α.

«Με την απαράδεκτη αυτή απόφαση που ελήφθη, αποφασίστηκε η απασχόληση εθελοντών χωρίς πρόβλεψη προσόντων ή άλλων κριτηρίων, πλην του Πιστοποιητικού Υγείας και του λευκού ποινικού μητρώου στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Ιεράπετρας και μάλιστα με την επισήμανση ότι οι όμοροι δήθεν Δήμοι έχουν αποφασίσει με όμοιο τρόπο. Ως όμοροι δε Δήμοι καταγράφονται οι Δήμοι Κηφισιάς, Χίου και Δελφών!!!

Σύμφωνα με το Π.Δ. 85/2022 (νέο Προσοντολόγιο) προβλέπεται ότι για την απασχόληση στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς σχετικά με την φροντίδα των Βρεφών και Νηπίων απαιτούνται συγκεκριμένα τυπικά προσόντα και ο αντίστοιχος τίτλος σπουδών.

Εθελοντισμός δεν νοείται σε οργανωμένες υπηρεσίες που δια Νόμου έχουν συγκεκριμένες αρμοδιότητες και παροχές. Πόσο δε μάλλον στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς που μεγαλώνουν και διαπαιδαγωγούν παιδιά με έμφαση στην ασφάλεια και στην Επιστημονική εξειδίκευση», προσθέτει η   Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α.

«Γίνονται πειραματόζωα τα ίδια τα παιδιά»

Με την επισήμανση ότι κανένας γονιός δεν θα εμπιστευτεί  το παιδί του σε έναν εθελοντή και ότι δεν διασφαλίζονται τα  κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων  η Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. υποστηρίζει ότι με πρόφαση την έλλειψη προσωπικού και την δήθεν «πρόταση ανάγκης» γίνονται επικίνδυνα «πειράματα» με πειραματόζωα τα ίδια τα παιδιά!

«Γνωρίζοντας τις πολλές αποχωρήσεις υπαλλήλων μετά τον Ιούλιο του 2023 οι οποίοι εργάζονταν με ελαστικές μορφές εργασίας (μαθητεία, πρακτική, Κοινωφελή) και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις του Συλλόγου για την έλλειψη προσωπικού τόσο προς την υπηρεσία αλλά και την  προηγούμενη Δημοτική Αρχή  εντούτοις τα κενά παρέμειναν. Οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής διαχρονικά είναι τεράστιες.

Το προσωπικό βρίσκεται ήδη στα όρια του και βάζει πλάτη όλον αυτόν τον καιρό για την εύρυθμη λειτουργία των Βρεφονηπιακών Σταθμών.

Απαιτούμε, να ανακληθεί άμεσα η απαράδεκτη απόφαση, να προκηρυχθούν ΑΜΕΣΑ οι κενές θέσεις και να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις που ο Νόμος προβλέπει ώστε να διασφαλίζονται πρώτα και κύρια η ασφάλεια των παιδιών.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στηρίζει δε το Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Λασιθίου σε κάθε απόφαση και ενέργεια του που έχει στόχο τη διαφύλαξη του Δημοσίου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου, την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των Βρεφονηπιακών Σταθμών αλλά και τα κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων Παιδαγωγών.

Καθιστούμε υπεύθυνη την Δημοτική Αρχή του Δήμου Ιεράπετρας και προσωπικά τον Δήμαρχο για κάθε επίπτωση και επακόλουθο της απόφασης τους στην ομαλή λειτουργία των Βρεφονηπιακών Σταθμών και στην ασφάλεια των παιδιών.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών να παρέμβει ΑΜΕΣΑ για την αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί. Τα παιδιά δεν είναι πειραματόζωα!», καταλήγει στην ανακοίνωση της η Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει «επιτερπής»

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...