vrefonipiakos
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Σοκάρουν οι καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών

Ανησυχία προκαλούν οι μαρτυρίες γονέων που καταγγέλλουν την κακοποίηση παιδιών σε δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό της ΠΕ Ηρακλείου.

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες

Γονείς, μιλώντας στο neakriti.gr, καταγγέλλουν τόσο σωματική κακοποιητική συμπεριφορά, που περιλαμβάνει τραυματισμούς διαφορετικής έντασης και συχνότητας, ανεξήγητους ή επαναλαμβανόμενους μώλωπες, γρατζουνιές κ.ά., όσο και λεκτικής βίας σε βάρος των παιδιών-θυμάτων. Μάλιστα, για τα εν λόγω περιστατικά έχουν υποβληθεί γραπτές και προφορικές αναφορές στη Διεύθυνση του δημοτικού σταθμού.

Αυτό όμως που έγινε γνωστό είναι ότι, μετά από τις καταγγελίες, επισκέφτηκε τον δημοτικό σταθμό θεσμικό όργανο που έχει προβλεφθεί από την υφιστάμενη νομοθεσία για την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία, για την επίβλεψη της υγείας των εργαζομένων. Ο νηπιαγωγός (συμβασιούχος) απομακρύνθηκε και στη συνέχεια παραιτήθηκε, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γιάννη Χελιώτη στο neakriti.gr.

Μαρτυρίες γονέων

Γονείς καταγγέλλουν σοβαρές υπόνοιες για λεκτική, ίσως και σωματική κακοποιητική συμπεριφορά κατά των παιδιών από τον συγκεκριμένο “εκπαιδευτικό” του δημοτικού σταθμού, για επιθετική συμπεριφορά απέναντι τα παιδιά. Ανήσυχοι παρακολουθούσαν τη συμπεριφορά των παιδιών τους στο συγκεκριμένο τμήμα σιγά-σιγά να αλλάζει, όχι μόνο κάθε φορά που τα πήγαιναν στον σταθμό, αλλά και όταν επέστρεφαν από αυτόν.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε γονέας, το παιδί επέστρεψε στο σπίτι από τον παιδικό αδιάθετο, τον αγκάλιαζε και δεν τον άφηνε, ενώ ο γονέας όταν έκανε το παιδί μπάνιο διαπίστωσε ότι είχε μελανιά και γρατζουνιά. Όπως περιγράφει, το παιδάκι τις τελευταίες ημέρες δεν ήθελε να πηγαίνει στον βρεφικό σταθμό, γεγονός που δε συνέβαινε νωρίτερα.

«Υποτίθεται όταν είσαι παιδαγωγός κάνεις λειτούργημα. Όλες οι δουλειές δεν είναι για όλους. Ειδικά σε παιδάκια 24 μηνών, που δεν μπορεί καν να σου αντιμιλήσουν, στην πιο τρυφερή ηλικία της ζωής τους, πώς μπορείς να τα τιμωρήσεις, να σηκώσεις χέρι;», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει «καμία ανοχή στη βία και πόσο μάλλον στη σχολική βία, πολλώ δε μάλλον από επιστήμονες νηπιαγωγούς!». 

Οι καταγγελίες και το παρελθόν

Οι συνεχείς καταγγελίες των γονέων ενεργοποίησαν τη Διεύθυνση του σταθμού, η οποία δεσμεύτηκε πως θα διερευνήσει την υπόθεση με τη σοβαρότητα και την αξία που αναλογεί. Ακολούθησε η επίσκεψη του θεσμικού οργάνου, αρμοδιότητες του οποίου είναι να παρέχει υποδείξεις και συμβουλές στον εργοδότη, στους εργαζόμενους και στους εκπροσώπους τους, σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται για τη σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων. Στις 12 Δεκεμβρίου, ο εκπαιδευτικός νηπιαγωγός με σύμβαση ορισμένου χρόνου παραιτήθηκε από βρεφικό σταθμό, μετά από προφορικές και γραπτές καταγγελίες γονέων των μικρών παιδιών. 

Οι καταγγελίες όμως δε σταματούν εκεί. Ακόμα μία μαρτυρία γονιού αναφέρει ότι η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός φέρεται να κακοποιεί παιδιά επί σειρά ετών και σε άλλους σταθμούς της πόλης του Ηρακλείου.  «Πετούσε πράγματα μέσα στην αίθουσα θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική υγεία και προστασία των παιδιών», αναφέρει χαρακτηριστικά στo neakriti.gr. Σύμφωνα με τους γονείς, είναι πολύ πιθανό μετά από δύο χρόνια να υποβάλει αίτηση στον φορέα του Δήμου, υπεύθυνο για τις προσλήψεις, και να τοποθετηθεί ξανά σε νέο παιδικό σταθμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι καταγγελίες υπάρχουν για τουλάχιστον τρεις ακόμα περιπτώσεις βίας σε βάρος μικρών παιδιών.

Πηγή: neakriti.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

teacher-daskalos
Εκπαιδευτικοί (μόνιμοι και αναπληρωτές): Πότε θα πιστωθεί η μισθοδοσία στους λογαριασμούς τους
Η μισθοδοσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών πραγματοποιείται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών (ΕΑΠ) για το σύνολο των εκπαιδευτικών σε σταθερή ημερομηνία...
Εκπαιδευτικοί (μόνιμοι και αναπληρωτές): Πότε θα πιστωθεί η μισθοδοσία στους λογαριασμούς τους
Άνοια
Οι διατροφολόγοι μίλησαν: Αυτή είναι η νο1 τροφή για να μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας
Η Νο1 τροφή που πρέπει να περιορίσετε για να μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με τους διατροφολόγους
Οι διατροφολόγοι μίλησαν: Αυτή είναι η νο1 τροφή για να μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας