Πολάκης
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS
Όσοι με τον κόπο τους καταφέρνουν να μπουν στα Δημόσια Πανεπιστήμια αποτελούν τον ανθό της ελληνικής νεολαίας και όχι οι δήθεν, οι «σπρωχνόμενοι», οι γόνοι, οι μέτριοι και οι ψευτοάριστοι όπου προσπαθείτε με αυτό το νομοσχέδιο να τους «κάτσετε» στο κεφάλι της επόμενης γενιάς».

Παρέμβαση έκανε χθες ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, κατά την πρώτη συνεδρίαση της σχετικά με το Σ/Ν για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

Τα κύρια σημεία της παρέμβασης σύμφωνα με ενημέρωση του Χανιώτη βουλευτή είναι:

 

«Με το συγκεκριμένο Σ/Ν δυο πράγματα πετυχαίνετε:

1. Περιορίζετε την κοινωνική κινητικότητα. Δεν θα έχουν ανάγκη, οι γόνοι συγκεκριμένων οικογενειών των ανώτερων αστικών στρωμάτων να φύγουν για δυο χρόνια έξω σε πληρωμένα Πανεπιστήμια, για να έρθουν μετά με διάφορους τρόπους στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο. Θα πάνε από την αρχή στο ιδιωτικό. Δεν θέλετε τα παιδιά των χαμηλών οικονομικών στρωμάτων, με τον ίδιο τρόπο όπως και οι υπόλοιποι και με τις όποιες δυσκολίες, να φτάσουν εκεί που μπορούν να φτάσουν.

2. Εξυπηρετείτε συγκεκριμένες συμφωνίες καθώς θα βαφτίσετε Μη Κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια κάποια από τα σημερινά ΙΕΚ στα οποία «σπρώξατε άφθονη πελατεία» με δυο κινήσεις: την κατάργηση από την κ. Κεραμέως των Μεταλυκειακών Προγραμμάτων Σπουδών που ιδρύθηκαν επί της θητείας του κ. Γαβρόγλου και με την ειδική βάση εισαγωγής που πέταξε έξω από τα Πανεπιστήμια 20.000 παιδιά.

Η δεύτερη συμφωνία είναι με το fund CVC, το οποίο έχει αγοράσει τα 2/3 του ιδιωτικού τομέα υγείας στην Ελλάδα και το οποίο σε συνεργασία με Πανεπιστήμιο της Κύπρου, θα ανοίξει παράρτημα στη χώρα μας και μάλιστα διαφημίζει ότι θα εγκατασταθεί στο Ελληνικό. Το σχέδιο σας θα αποτύχει γιατί οι ιδιώτες δεν εκπαιδεύουν, κρατάνε τη γνώση για να κονομάνε.

Η εκπαίδευση ήταν, είναι και θα παραμείνει Δημόσια. Θέλετε να τελειώσετε με την ηγεμονία της Αριστεράς στα Πανεπιστήμια για αυτό και οι νόμοι για την κατάργηση του ασύλου και την Πανεπιστημιακή αστυνομία και τώρα νομίζετε ότι ολοκληρώνετε την αποστολή σας με το νόμο για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Δεν θα τα καταφέρετε ακόμα και να ψηφιστεί, θα πέσει στα δικαστήρια, θα πέσει από την πάλη των ανθρώπων.

Όσοι με τον κόπο τους καταφέρνουν να μπουν στα Δημόσια Πανεπιστήμια αποτελούν τον ανθό της ελληνικής νεολαίας και όχι οι δήθεν, οι «σπρωχνόμενοι», οι γόνοι, οι μέτριοι και οι ψευτοάριστοι όπου προσπαθείτε με αυτό το νομοσχέδιο να τους «κάτσετε» στο κεφάλι της επόμενης γενιάς».

Όπως και αυτοί που ήρθαν ως μεταγραφέντες και έγιναν καθηγητές στη δικιά μας γενιά, δεν αξίζουν μια «τρίχα από τα παπούτσια μας» στην πραγματική ιατρική στη δική μας γενιά, έτσι θα είναι και όλοι αυτοί που προσπαθείτε να φέρετε στον αφρό με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στην επόμενη.
Ήμουν σκληρός στην Ολομέλεια θα είμαι πιο σκληρός και με ονόματα και διευθύνσεις. Ευχαριστώ πάρα πολύ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει «ωκύμορος» και «ωκυτόκια»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 15 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 15/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ψυγείο
Προσοχή! Αυτές οι τροφές δεν αντέχουν περισσότερες από μία μέρα στο ψυγείο
Δείτε τέσσερα τρόφιμα, που καλό είναι να καταναλώνονται αυθημερόν μετά την προμήθειά τους ή έστω την επόμενη μέρα
Προσοχή! Αυτές οι τροφές δεν αντέχουν περισσότερες από μία μέρα στο ψυγείο