sxoleio-ekpaidefsi
«Το δημόσιο σχολείο υποβαθμίζεται», τονίζει η Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης 28/2 καλεί η Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου.

Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, το τελευταίο διάστημα παρακολουθούν μια συνεχή επίθεση στο δημόσιο χαρακτήρα όλων των κοινωνικών αγαθών με ιδιαίτερη ένταση στην υγεία και την παιδεία

Προσθέτουν πως η κατάσταση στα δημόσια σχολεία δεν είναι καλύτερη. «Ήδη το δημόσιο σχολείο υποβαθμίζεται.  Σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικών, η αξιολόγηση που διαφημίζει το ΥΠΑΙΘΑ, σε καμία περίπτωση δεν έρχεται να τα βελτιώσει, αλλά έρχεται να κατηγοριοποιήσει και τελικά να συνδέσει με τη χρηματοδότησή τους ακόμα και να κλείσει σχολεία που θεωρεί μη αποδοτικά», τονίζουν χαρακτηριστικά. 

Αναλυτικά

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε μια συνεχή επίθεση στο δημόσιο χαρακτήρα όλων των κοινωνικών αγαθών με ιδιαίτερη ένταση στην υγεία και την παιδεία. 
Μοναδικός στόχος:  η μετατροπή τους σε εμπορεύματα. 

Η ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης αφορά ολόκληρη την κοινωνία! Ιδιωτικά πανεπιστήμια σημαίνει ότι  σπουδάζει όποιος έχει οικονομική ευχέρεια και αποκλεισμός των παιδιών μας  από τις πανεπιστημιακές σπουδές από την ίδια τη μόρφωση αλλά και  από  καλύτερη θέση στην εργασία.

Η κατάσταση στα δημόσια σχολεία δεν είναι καλύτερη. Ήδη το δημόσιο σχολείο υποβαθμίζεται.  Σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικών, η αξιολόγηση που διαφημίζει το ΥΠΑΙΘΑ, σε καμία περίπτωση δεν έρχεται να τα βελτιώσει, αλλά έρχεται να κατηγοριοποιήσει και τελικά να συνδέσει με τη χρηματοδότησή τους ακόμα και να κλείσει σχολεία που θεωρεί μη αποδοτικά. 

Στην ίδια κατεύθυνση η υγεία υποβαθμίζεται και εμπορευματοποιείται. Ήδη ανακοινώνουν και τιμοκατάλογο για τις εγχειρήσεις στα δημόσια νοσοκομεία! 
Συγκοινωνίες, ρεύμα και νερό χάνουν την έννοια του κοινωνικού αγαθού και υποτάσσονται στην κερδοφορία  των ιδιωτών στους οποίους εκχωρούνται ενώ την ίδια ώρα υποβαθμίζονται και ακριβαίνουν οι υπηρεσίες ! 

ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ φέρνουν ακρίβεια-θάνατο -υποβάθμιση!     

Δεν ξεχνάμε τους νεκρούς μας και απαιτούμε δικαίωση και δικαιοσύνη!

Την Τετάρτη 28 Φλεβάρη κλείνει ένας χρόνος ατιμωρησίας από το έγκλημα στα Τέμπη όπου 57 νέα παιδιά και συνάνθρωποι μας έχασαν άδικα τη ζωή τους. Σε  αυτό τον χρόνο  όχι μόνο δεν έχουν αναδειχθεί οι ευθύνες αλλά έχουν βγάλει από τη συζήτηση την ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων που στο κυνήγι του κέρδους απαξιώνεται η ανθρώπινη ζωή. 

Όλες & όλοι υποφέρουμε από την ακρίβεια και τη σύνταξη ή το μισθό που δε φτάνει «να βγει ο μήνας». Η ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης εκτοξεύεται καθημερινά κι ενώ οι αγρότες  πουλάνε κάτω από το κόστος, εμείς αγοράζουμε  σε 4πλάσια τιμή.  Αντίθετα τα κέρδη των μεγάλων εταιρειών στην ενέργεια, τα καύσιμα, τα super market, τις βιομηχανίες φαρμάκων, φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων σπόρων και τροφίμων πολλαπλασιάζονται ασύλληπτα. 

Την ίδια στιγμή οι συντάξεις και οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι μετά από τις  αλλεπάλληλες μνημονιακές μειώσεις. Είδαμε στην καλύτερη περίπτωση, αν δεν υπάρχει φυσικά η προσωπική διαφορά, 30 ευρώ αύξηση στις συντάξεις  μας σε αντιστάθμισμα των 400 ευρώ περικοπών τα προηγούμενα χρόνια! 

Εμείς οι συνταξιούχοι είμαστε  κομμάτι μιας κοινωνίας που αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο.  Ζούμε ό,τι  ζουν εργαζόμενοι και νεολαία, είμαστε μαζί  στη ζωή και στους δρόμους, γιαυτό την Τετάρτη  28 Φλεβάρη  στηρίζουμε τον κόσμο της εργασίας που ΑΠΕΡΓΕΙ  και αγωνιζόμαστε ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, φοιτητές  για δημόσια δωρεάν παιδεία,  αυξήσεις στις συντάξεις και στους μισθούς  για να ζούμε με αξιοπρέπεια από τη σύνταξη και το μισθό μας, κοινωνικά αγαθά αποκλειστικά δημόσια.
ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

ΤΕΤΑΡΤΗ 28/2 όλοι/ες στους δρόμους  και στην απεργιακή συγκέντρωση 10,30 στην ΚΑΜΑΡΑ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εκλογές
Ευρωεκλογές: Για ποια Ευρώπη;
Σε λιγότερο από δύο μήνες  διεξάγονται οι ευρωεκλογές και τα επιτελεία των κομμάτων ανεβάζουν στροφές, ανακοινώνουν υποψηφίους  και προετοιμάζονται...
Ευρωεκλογές: Για ποια Ευρώπη;