kintzios
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών τοποθετείται για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σπυρίδων Κίντζιος, Καθηγητής, την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου κατέθεσε στο ελληνικό Κοινοβούλιο τις απόψεις της Διοίκησης του Ιδρύματος, όσον αφορά το σχέδιο νόμου του Υπουργείου  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την «Ενίσχυση της πρότυπης κτηνοτροφίας, ρυθμίσεις για την αλιεία και τις υδατοκαλλιέργειες, διατάξεις για τη φυτοϋγεία, τα βιοκτόνα προϊόντα και την ποιότητα τροφίμων και άλλες διατάξεις για την τόνωση της αγροτικής ανάπτυξης». Η παραπάνω τοποθέτηση του Πρύτανη κ. Σ. Κίντζιου πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου κατά τη 2η Συνεδρίασή της.

Ο Πρύτανης αναφέρθηκε στις ουσιαστικές παρεμβάσεις του συγκεκριμένου Νομοσχεδίου, αποτελούμενο από πενήντα τέσσερα (54) άρθρα, στα οποία εν πολλοίς αντανακλώνται οι εισηγήσεις προτάσεων μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών που κατά καιρούς έχουν δημοσιευθεί σχετικά με τα αγροτικά θέματα. Επίσης, ο Πρύτανης κ. Σ. Κίντζιος τόνισε την ανάγκη πλαισίου οργάνωσης ομαδικών χώρων σταβλισμού και βοσκήσιμων γαιών, καθώς και την σπουδαιότητα πρόβλεψης ύπαρξης ενός φορέα σε επίπεδο περιφέρειας -κατά προτίμηση- ο οποίος να εποπτεύει τη λειτουργία των κτηνοτροφικών πάρκων. Επιπροσθέτως, ο Πρύτανης αναφέρθηκε εκτενώς στον τομέα της αλιείας, τονίζοντας την αυστηροποίηση των ποινών για υπεραλίευση και την αναγκαιότητα προστασίας των ιχθυοποθεμάτων.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρης Αυγενάκης, προσκάλεσε το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, προκειμένου να συντονίσει το επόμενο νομοπαρασκευαστικό έργο του Υπουργείου, σχετικά με τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των συνεταιρισμών. Ο Υπουργός, με αυτή τη συνεργασία ουσιαστικά καταδεικνύει την εμπιστοσύνη της Πολιτείας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για ακόμα μία φορά, καθώς λαμβάνονται σοβαρά υπόψη οι επιστημονικές εισηγήσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας στη δημόσια διαβούλευση, ειδικά σε ζητήματα που άπτονται της γεωπονικής του ιδιότητας και προσφέρουν με την τεχνογνωσία του, τα μέγιστα στον αγροτικό τομέα.

Η σχετική συζήτηση είναι στον παρακάτω σύνδεσμο και η ομιλία του Πρύτανη κ. Σ. Κίντζιου με έναρξη στα 25: 24 λεπτά.

https://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/ToKtirio/Fotografiko-Archeio/#01e5c199-2dd9-40f5-9c45-b11000bc0099

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αναδρομικά έως 3.500 ευρώ και αυξήσεις συντάξεων: Ποιοι πληρώνονται

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΙΝΕΔΙΒΙΜ
Μπόνους δημοσίων υπαλλήλων: Επιχορήγηση 45.300 ευρώ στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ
Η χρηματοδότηση αφορά την καταβολή κινήτρων και ανταμοιβών σε υπαλλήλους που συμμετέχουν στην υλοποίηση έργων του Ταμείου Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0»
Μπόνους δημοσίων υπαλλήλων: Επιχορήγηση 45.300 ευρώ στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ
Οι 11 κορυφαίοι Έλληνες καθηγητές σύμφωνα με την κατάταξη του κατάταξη του Research.com
Οι 11 Έλληνες καθηγητές που μπήκαν στο top 1.000 των κορυφαίων επιστημόνων του πλανήτη
Από το Στάνφορντ και το Κολούμπια μέχρι το CERN: Ποιοι είναι οι διαπρεπείς ερευνητές που κατέκτησαν την παγκόσμια ελίτ
Οι 11 Έλληνες καθηγητές που μπήκαν στο top 1.000 των κορυφαίων επιστημόνων του πλανήτη
καρτα αναπηριας
Έντυπη, ψηφιακή ή πλαστική κάρτας αναπηρίας: Οδηγίες για την αναγνώριση και εξυπηρέτηση
Εγκύκλιος του υπουργείου Οικογένειας για τις μορφές της κάρτας αναπηρίας και τις ενέργειες της πολιτείας
Έντυπη, ψηφιακή ή πλαστική κάρτας αναπηρίας: Οδηγίες για την αναγνώριση και εξυπηρέτηση