kintzios
Ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών τοποθετείται για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σπυρίδων Κίντζιος, Καθηγητής, την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου κατέθεσε στο ελληνικό Κοινοβούλιο τις απόψεις της Διοίκησης του Ιδρύματος, όσον αφορά το σχέδιο νόμου του Υπουργείου  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την «Ενίσχυση της πρότυπης κτηνοτροφίας, ρυθμίσεις για την αλιεία και τις υδατοκαλλιέργειες, διατάξεις για τη φυτοϋγεία, τα βιοκτόνα προϊόντα και την ποιότητα τροφίμων και άλλες διατάξεις για την τόνωση της αγροτικής ανάπτυξης». Η παραπάνω τοποθέτηση του Πρύτανη κ. Σ. Κίντζιου πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου κατά τη 2η Συνεδρίασή της.

Ο Πρύτανης αναφέρθηκε στις ουσιαστικές παρεμβάσεις του συγκεκριμένου Νομοσχεδίου, αποτελούμενο από πενήντα τέσσερα (54) άρθρα, στα οποία εν πολλοίς αντανακλώνται οι εισηγήσεις προτάσεων μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών που κατά καιρούς έχουν δημοσιευθεί σχετικά με τα αγροτικά θέματα. Επίσης, ο Πρύτανης κ. Σ. Κίντζιος τόνισε την ανάγκη πλαισίου οργάνωσης ομαδικών χώρων σταβλισμού και βοσκήσιμων γαιών, καθώς και την σπουδαιότητα πρόβλεψης ύπαρξης ενός φορέα σε επίπεδο περιφέρειας -κατά προτίμηση- ο οποίος να εποπτεύει τη λειτουργία των κτηνοτροφικών πάρκων. Επιπροσθέτως, ο Πρύτανης αναφέρθηκε εκτενώς στον τομέα της αλιείας, τονίζοντας την αυστηροποίηση των ποινών για υπεραλίευση και την αναγκαιότητα προστασίας των ιχθυοποθεμάτων.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρης Αυγενάκης, προσκάλεσε το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, προκειμένου να συντονίσει το επόμενο νομοπαρασκευαστικό έργο του Υπουργείου, σχετικά με τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των συνεταιρισμών. Ο Υπουργός, με αυτή τη συνεργασία ουσιαστικά καταδεικνύει την εμπιστοσύνη της Πολιτείας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για ακόμα μία φορά, καθώς λαμβάνονται σοβαρά υπόψη οι επιστημονικές εισηγήσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας στη δημόσια διαβούλευση, ειδικά σε ζητήματα που άπτονται της γεωπονικής του ιδιότητας και προσφέρουν με την τεχνογνωσία του, τα μέγιστα στον αγροτικό τομέα.

Η σχετική συζήτηση είναι στον παρακάτω σύνδεσμο και η ομιλία του Πρύτανη κ. Σ. Κίντζιου με έναρξη στα 25: 24 λεπτά.

https://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/ToKtirio/Fotografiko-Archeio/#01e5c199-2dd9-40f5-9c45-b11000bc0099

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εργαζόμενοι συνταξιούχοι
Δεύτερη σύνταξη έως 300 ευρώ: Τι αλλάζει με τα επαγγελματικά ταμεία
Νέο σχέδιο του υπουργείου Εργασίας ανοίγει τον δρόμο για συμπληρωματικές παροχές σε εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίες
Δεύτερη σύνταξη έως 300 ευρώ: Τι αλλάζει με τα επαγγελματικά ταμεία
babiniotis
Μπαμπινιώτης: «Γιατί είναι λάθος η έκφραση "2 βαθμοί υπό του μηδενός"»
Ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης επισημαίνει τα «μαργαριτάρια» της τηλεόρασης που «βγάζουν μάτι» και εξηγεί ποια πασίγνωστη έκφραση είναι λάθος
Μπαμπινιώτης: «Γιατί είναι λάθος η έκφραση "2 βαθμοί υπό του μηδενός"»
panellinies-panelladikes2019-epal3.jpg
Πανελλαδικές 2026: Τα δύο «αουτσάιντερ» του Μηχανογραφικού με τεράστια απορρόφηση
Δύο «υποτιμημένες» σχολές με μεγάλες προοπτικές καριέρας – Οι επιλογές που λίγοι υποψήφιοι εξετάζουν
Πανελλαδικές 2026: Τα δύο «αουτσάιντερ» του Μηχανογραφικού με τεράστια απορρόφηση
πανελλαδικές
Πανελλαδικές: Τα «κρυφά» τμήματα Μηχανικών για δημιουργικά και καλλιτεχνικά μυαλά
Σπουδές για όσους σκέφτονται «έξω από το κουτί»: Τα τμήματα που συνδυάζουν design, φαντασία και τεχνολογία αιχμής
Πανελλαδικές: Τα «κρυφά» τμήματα Μηχανικών για δημιουργικά και καλλιτεχνικά μυαλά