kintzios
Ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών τοποθετείται για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σπυρίδων Κίντζιος, Καθηγητής, την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου κατέθεσε στο ελληνικό Κοινοβούλιο τις απόψεις της Διοίκησης του Ιδρύματος, όσον αφορά το σχέδιο νόμου του Υπουργείου  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την «Ενίσχυση της πρότυπης κτηνοτροφίας, ρυθμίσεις για την αλιεία και τις υδατοκαλλιέργειες, διατάξεις για τη φυτοϋγεία, τα βιοκτόνα προϊόντα και την ποιότητα τροφίμων και άλλες διατάξεις για την τόνωση της αγροτικής ανάπτυξης». Η παραπάνω τοποθέτηση του Πρύτανη κ. Σ. Κίντζιου πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου κατά τη 2η Συνεδρίασή της.

Ο Πρύτανης αναφέρθηκε στις ουσιαστικές παρεμβάσεις του συγκεκριμένου Νομοσχεδίου, αποτελούμενο από πενήντα τέσσερα (54) άρθρα, στα οποία εν πολλοίς αντανακλώνται οι εισηγήσεις προτάσεων μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών που κατά καιρούς έχουν δημοσιευθεί σχετικά με τα αγροτικά θέματα. Επίσης, ο Πρύτανης κ. Σ. Κίντζιος τόνισε την ανάγκη πλαισίου οργάνωσης ομαδικών χώρων σταβλισμού και βοσκήσιμων γαιών, καθώς και την σπουδαιότητα πρόβλεψης ύπαρξης ενός φορέα σε επίπεδο περιφέρειας -κατά προτίμηση- ο οποίος να εποπτεύει τη λειτουργία των κτηνοτροφικών πάρκων. Επιπροσθέτως, ο Πρύτανης αναφέρθηκε εκτενώς στον τομέα της αλιείας, τονίζοντας την αυστηροποίηση των ποινών για υπεραλίευση και την αναγκαιότητα προστασίας των ιχθυοποθεμάτων.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρης Αυγενάκης, προσκάλεσε το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, προκειμένου να συντονίσει το επόμενο νομοπαρασκευαστικό έργο του Υπουργείου, σχετικά με τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των συνεταιρισμών. Ο Υπουργός, με αυτή τη συνεργασία ουσιαστικά καταδεικνύει την εμπιστοσύνη της Πολιτείας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για ακόμα μία φορά, καθώς λαμβάνονται σοβαρά υπόψη οι επιστημονικές εισηγήσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας στη δημόσια διαβούλευση, ειδικά σε ζητήματα που άπτονται της γεωπονικής του ιδιότητας και προσφέρουν με την τεχνογνωσία του, τα μέγιστα στον αγροτικό τομέα.

Η σχετική συζήτηση είναι στον παρακάτω σύνδεσμο και η ομιλία του Πρύτανη κ. Σ. Κίντζιου με έναρξη στα 25: 24 λεπτά.

https://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/ToKtirio/Fotografiko-Archeio/#01e5c199-2dd9-40f5-9c45-b11000bc0099

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Στρατιώτες στο αγροτικό μπλόκο της Νίκαιας
Ποινές, φυλακές και απολογίες σε φοιτητές φαντάρους που επισκέφτηκαν το μπλόκο της Νίκαιας
Φοιτητικοί Σύλλογοι Αθήνας: «Κάτω τα χέρια από τους νέους στρατευμένους» – Στήριξη στους φαντάρους που εκφράστηκαν αλληλέγγυοι στους αγρότες
Ποινές, φυλακές και απολογίες σε φοιτητές φαντάρους που επισκέφτηκαν το μπλόκο της Νίκαιας
Τρόμος στη Τουρκία: 700 τεράστιες καταβόθρες καταπίνουν τη γη
Τρόμος στη Τουρκία: 700 τεράστιες καταβόθρες καταπίνουν τη γη - Ανατριχιαστικό βίντεο
Απίστευτο φαινόμενο στην Τουρκία: Σχεδόν 700 τεράστιες καταβόθρες εξαφανίζουν αγροτικές εκτάσεις
Τρόμος στη Τουρκία: 700 τεράστιες καταβόθρες καταπίνουν τη γη - Ανατριχιαστικό βίντεο