Μεταθέσεις εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή: «Κατάφωρη και εξόφθαλμη αδικία του ΥΠΑΙΘΑ»
«Για άλλη μια φορά το υπουργείο Παιδείας αυθαιρετεί!» - Τι καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί για τις μεταθέσεις στην Ειδική Αγωγή

Για «κατάφωρη και εξόφθαλμη αδικία» κάνουν λόγο οι εκπαιδευτικοί σε σχέση με το αίτημα των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών του 2022 για μετάθεση σε ΚΕΔΑΣΥ και περιοχές μετάθεσης σε ΕΑΕ που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα για υποβολή αίτησης, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και όχι με αυθαίρετες και ανυπόγραφες ερμηνείες.

Κατά τη διάρκεια των αιτήσεων μετάθεσης των νεοδιόριστων εκαπιδευτικών στη Γενική Αγωγή του 2022, στάλθηκε με e-mail διευκρινιστική οδηγία από το Υπουργείο ότι η τριετής διδακτική εμπειρία λαμβάνεται υπόψιν από τον διορισμό και μετά, κάτι που δε διευκρινιζόταν στην εγκύκλιο με βάση την οποία κατέθεσαν τις αιτήσεις και που δεν είχε εφαρμοστεί ποτέ ξανά ως τώρα, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κερατσινίου – Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης».

«Αναρωτιόμαστε αν έχει νομική ισχύ αυτή η διευκρινιστική ανυπόγραφη οδηγία από τη στιγμή που στην εγκύκλιο που εκδόθηκε έλεγε ρητά τριετής διδακτική εμπειρία χωρία καμία άλλη διευκρίνιση , την οποία ασφαλώς κατέχουν, καθώς και τα χρόνια που εργάζονταν ως αναπληρωτές διδακτική εμπειρία αποτελούν και με βάση αυτή διορίστηκαν» επισημαίνουν οι εκπαιδευτικοί.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κερατσινίου – Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης»

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΥΠΑΙΘΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΙ!

ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΤΟ ΥΠΑΙΘΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΗΛΩΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ « ΠΕΡΙ ΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΤΡΙΕΤΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ.

Οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί στη Γενική Αγωγή του 2022 κατέθεσαν αίτηση για μετάθεση στην Ειδική, όπου σύμφωνα με την Εγκύκλιο μεταθέσεων εκπαιδευτικών Π.Ε. σχ. έτους 2023-2024 (ΑΔΑ: 64ΛΗ46ΝΚΠΔ-Δ1Λ) με αριθμό πρωτοκόλλου 114645/Ε2/12.10.2023 στο κεφάλαιο ΣΤ’ που αφορά στις μεταθέσεις σε ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. και σε περιοχές μετάθεσης για την Ε.Α.Ε., αναφέρεται ότι θεμελιώνουν δικαίωμα για υποβολή αίτησης μετάθεσης οι εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης, που αφενός μεν πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στην Ειδική Αγωγή, αφετέρου δε έχουν συμπληρώσει τριετή διδακτική υπηρεσία και έχουν υπηρετήσει απαραίτητα την οργανική τους θέση (σελ.38 της εγκυκλίου).

Κατά τη διάρκεια των αιτήσεων στάλθηκε με email διευκρινιστική οδηγία από το Υπουργείο ότι η τριετής διδακτική εμπειρία λαμβάνεται υπόψιν από τον διορισμό και μετά, κάτι που δε διευκρινιζόταν στην εγκύκλιο με βάση την οποία κατέθεσαν τις αιτήσεις και που δεν είχε εφαρμοστεί ποτέ ξανά ως τώρα. Ορισμένες πρωτοβάθμιες δε, ενώ αρχικά δέχτηκαν τις αιτήσειςκαι συμπεριέλαβαν τα ονόματα των αιτούντων στον πίνακα μεταθέσεων που ανακοινώθηκε, έπειτα από δύο μήνες ακύρωσαν τις αιτήσεις με βάση τη διευκρινιστική οδηγία στο email.

Αναρωτιόμαστε αν έχει νομική ισχύ αυτή η διευκρινιστική ανυπόγραφη οδηγία από τη στιγμή που στην εγκύκλιο που εκδόθηκε έλεγε ρητά τριετής διδακτική εμπειρία χωρία καμία άλλη διευκρίνιση , την οποία ασφαλώς κατέχουν, καθώς και τα χρόνια που εργάζονταν ως αναπληρωτές διδακτική εμπειρία αποτελούν και με βάση αυτή διορίστηκαν.

Καλούμε το ΥΠΑΙΘΑ να αποκαταστήσει αυτή την κατάφωρη και εξόφθαλμη αδικία και να ικανοποιήσει το αίτημα των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών του 2022 για μετάθεση σε ΚΕΔΑΣΥ και περιοχές μετάθεσης σε Ε.Α.Ε που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα για υποβολή αίτησης, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και όχι με αυθαίρετες και ανυπόγραφες ερμηνείες.

Καλούμε τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να αναδείξουν το ζήτημα και να απαιτήσουν την ακύρωση της αυθαίρετης διευκρινιστικής οδηγίας.

28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αγκιστρι
Εκπαιδευτικές συνθήκες ντροπή! Μετά από 17 χρόνια κοντέινερ ήρθαν και τα βοθρόνερα στο Γυμνάσιο Αγκιστρίου!
Δεν έφταναν τα κοντέινερ, καθημερινά εδώ και μήνες μαθητές και εκπαιδευτικοί βιώνουν έναν νέο γολγοθά
Εκπαιδευτικές συνθήκες ντροπή! Μετά από 17 χρόνια κοντέινερ ήρθαν και τα βοθρόνερα στο Γυμνάσιο Αγκιστρίου!
aristeia-xounta.jpg
Εκπαιδευτικοί και μαθητές επί Χούντας: Τα «μιασμάτα», η «μη νομιμοφρόνες» και οι ύποπτοι για «αντεθνική» δράση
«Απαγορεύεται το συνομπρελίζεσθαι, το μινιφουστοφορείν και το οφρυοβλεφαρογράφειν»!
Εκπαιδευτικοί και μαθητές επί Χούντας: Τα «μιασμάτα», η «μη νομιμοφρόνες» και οι ύποπτοι για «αντεθνική» δράση
Εθισμός στο φαγητό
Εθισμός στο φαγητό: Πώς θα εντοπίσετε τα συμπτώματα
Ο εθισμός στο φαγητό είναι μία καταναγκαστική συμπεριφορά που χαρακτηρίζεται από την υπερβολική κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε λιπαρά, αλάτι και...
Εθισμός στο φαγητό: Πώς θα εντοπίσετε τα συμπτώματα