σχολειο
Δίκαιο το αίτηµα του συλλόγου διδασκόντων και των μαθητών για την άµεση επάνοδο του εκπαιδευτικού

Με αυθαίρετη απόφαση του Διευθυντή Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας μετακινείται στη µέση της χρονιάς αναπληρωτής εκπαιδευτικός. Ο εκπαιδευτικός τοποθετήθηκε ως αναπληρωτής στην πρώτη φάση στο Γυµνάσιο Αλιάρτου, το οποίο είχε επιλέξει ως πρώτη προτίµηση όντας πρώτος στη λίστα. Ωστόσο ο εκπαιδευτικός τοποθετείται εκ νέου σε δύο σχολεία, τα οποία απέχουν χιλιοµετρικά µεγάλη απόσταση µεταξύ τους (45 χιλιόµετρα). Παράλληλα, δηµιουργούνται προβλήµατα και στην προσωπική του ζωή, καθώς αυξάνονται τα µηνιαία προσωπικά του έξοδα (ενοίκια, µετακίνηση, κλπ.). 

Τα παραπάνω καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Βοιωτίας αλλά και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Αλιάρτου καθώς και οι μαθητές οι οποίοι προχώρησαν σε αποχή από τα μαθήματά τους με αίτημα να έρθει πίσω ο καθηγητής τους.

αλιαρτοσ

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Βοιωτίας

Η ΕΛΜΕ Βοιωτίας στηρίζει το δίκαιο αίτηµα του Συλλόγου Διδασκόντων και των µαθητών του Γυµνασίου Αλιάρτου για την επαναφορά του αναπληρωτή συναδέλφου στο Γυµνάσιο Αλιάρτου, στο οποίο είχε τοποθετηθεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς 2023- 2024. 

Καταγγέλλουµε την αυθαίρετη απόφαση του Διευθυντή Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας να µετακινήσει στη µέση της χρονιάς τον συνάδελφο καταπατώντας τα εργασιακά του δικαιώµατα. Ο εκπαιδευτικός τοποθετήθηκε ως αναπληρωτής στην πρώτη φάση στο Γυµνάσιο Αλιάρτου, το οποίο είχε επιλέξει ως πρώτη προτίµηση όντας πρώτος στη λίστα. Ωστόσο ο συνάδελφος τοποθετείται εκ νέου σε δύο σχολεία, τα οποία απέχουν χιλιοµετρικά µεγάλη απόσταση µεταξύ τους (45 χιλιόµετρα). Παράλληλα, δηµιουργούνται προβλήµατα και στην προσωπική του ζωή, καθώς αυξάνονται τα µηνιαία προσωπικά του έξοδα (ενοίκια, µετακίνηση, κλπ.). 

Συγχρόνως, διαρρηγνύεται η συνοχή και το θετικό κλίµα του συλλόγου, η ροή του εκπαιδευτικού έργου, τρεις µήνες πριν τελειώσει η σχολική χρονιά. Επιπροσθέτως, η µετακίνηση του συναδέλφου επηρεάζει άµεσα παιδαγωγικά και λειτουργικά την εύρυθµη λειτουργία του σχολείου καθώς ο συνάδελφος έχει αναλάβει πλήθος αρµοδιοτήτων και ρόλων. 

Βασικό κριτήριο για την ΕΛΜΕ είναι η κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των  εκπαιδευτικών, μόνιμων και αναπληρωτών, και των βασικών μορφωτικών δικαιωμάτων όλων των  μαθητών. 
Ως ΔΣ της ΕΛΜΕ Βοιωτίας απαιτούμε τη δίκαιη και άµεση επάνοδο του συναδέλφου µας στα καθήκοντά του στο Γυµνάσιο Αλιάρτου. 

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ       ΓΚΡΙΤΖΑΠΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΟΡΘΙΟΙ ΑΔΕΡΦΙΑ.jpg
Αγωνιστική Παρέμβαση (ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης Καλλιθέας Μοσχάτου): Δυο κουβέντες μόνο και το ψηφοδέλτιο μας
Όλα μας τα χρόνια μαζί με τους αγώνες ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες για τη ζωή και τη δουλειά μας, δώσαμε...
Αγωνιστική Παρέμβαση (ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης Καλλιθέας Μοσχάτου): Δυο κουβέντες μόνο και το ψηφοδέλτιο μας
Λύματα στο Ηράκλειο
Εφιάλτης στο Ηράκλειο: Λύματα πλημμύρησαν ολόκληρες γειτονιές – Έντονη δυσοσμία
Από το συγκεκριμένο σημείο διέρχονται καθημερινά και μικρά παιδιά που μεταβαίνουν σε σχολικό συγκρότημα της περιοχής
Εφιάλτης στο Ηράκλειο: Λύματα πλημμύρησαν ολόκληρες γειτονιές – Έντονη δυσοσμία