σχολειο
Δίκαιο το αίτηµα του συλλόγου διδασκόντων και των μαθητών για την άµεση επάνοδο του εκπαιδευτικού

Με αυθαίρετη απόφαση του Διευθυντή Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας μετακινείται στη µέση της χρονιάς αναπληρωτής εκπαιδευτικός. Ο εκπαιδευτικός τοποθετήθηκε ως αναπληρωτής στην πρώτη φάση στο Γυµνάσιο Αλιάρτου, το οποίο είχε επιλέξει ως πρώτη προτίµηση όντας πρώτος στη λίστα. Ωστόσο ο εκπαιδευτικός τοποθετείται εκ νέου σε δύο σχολεία, τα οποία απέχουν χιλιοµετρικά µεγάλη απόσταση µεταξύ τους (45 χιλιόµετρα). Παράλληλα, δηµιουργούνται προβλήµατα και στην προσωπική του ζωή, καθώς αυξάνονται τα µηνιαία προσωπικά του έξοδα (ενοίκια, µετακίνηση, κλπ.). 

Τα παραπάνω καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Βοιωτίας αλλά και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Αλιάρτου καθώς και οι μαθητές οι οποίοι προχώρησαν σε αποχή από τα μαθήματά τους με αίτημα να έρθει πίσω ο καθηγητής τους.

αλιαρτοσ

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Βοιωτίας

Η ΕΛΜΕ Βοιωτίας στηρίζει το δίκαιο αίτηµα του Συλλόγου Διδασκόντων και των µαθητών του Γυµνασίου Αλιάρτου για την επαναφορά του αναπληρωτή συναδέλφου στο Γυµνάσιο Αλιάρτου, στο οποίο είχε τοποθετηθεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς 2023- 2024. 

Καταγγέλλουµε την αυθαίρετη απόφαση του Διευθυντή Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας να µετακινήσει στη µέση της χρονιάς τον συνάδελφο καταπατώντας τα εργασιακά του δικαιώµατα. Ο εκπαιδευτικός τοποθετήθηκε ως αναπληρωτής στην πρώτη φάση στο Γυµνάσιο Αλιάρτου, το οποίο είχε επιλέξει ως πρώτη προτίµηση όντας πρώτος στη λίστα. Ωστόσο ο συνάδελφος τοποθετείται εκ νέου σε δύο σχολεία, τα οποία απέχουν χιλιοµετρικά µεγάλη απόσταση µεταξύ τους (45 χιλιόµετρα). Παράλληλα, δηµιουργούνται προβλήµατα και στην προσωπική του ζωή, καθώς αυξάνονται τα µηνιαία προσωπικά του έξοδα (ενοίκια, µετακίνηση, κλπ.). 

Συγχρόνως, διαρρηγνύεται η συνοχή και το θετικό κλίµα του συλλόγου, η ροή του εκπαιδευτικού έργου, τρεις µήνες πριν τελειώσει η σχολική χρονιά. Επιπροσθέτως, η µετακίνηση του συναδέλφου επηρεάζει άµεσα παιδαγωγικά και λειτουργικά την εύρυθµη λειτουργία του σχολείου καθώς ο συνάδελφος έχει αναλάβει πλήθος αρµοδιοτήτων και ρόλων. 

Βασικό κριτήριο για την ΕΛΜΕ είναι η κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των  εκπαιδευτικών, μόνιμων και αναπληρωτών, και των βασικών μορφωτικών δικαιωμάτων όλων των  μαθητών. 
Ως ΔΣ της ΕΛΜΕ Βοιωτίας απαιτούμε τη δίκαιη και άµεση επάνοδο του συναδέλφου µας στα καθήκοντά του στο Γυµνάσιο Αλιάρτου. 

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ       ΓΚΡΙΤΖΑΠΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε - Τι αλλάζει

Το νέο σήμα που μπαίνει στους δρόμους – Τι σημαίνει η πινακίδα με το λουλούδι;

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panelladikes
Πανελλήνιες 2025 - ΕΠΑΛ: Θέματα και απαντήσεις στα Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων
Δείτε τις απαντήσεις για τα Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων
Πανελλήνιες 2025 - ΕΠΑΛ: Θέματα και απαντήσεις στα Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων
Πανελλαδικές εξετάσεις
Πανελλαδικές 2025 - ΕΠΑΛ: Τα θέματα και οι απαντήσεις στα Στοιχεία Ψύξης Κλιματισμού
Πανελλαδικές 2025: Δείτε πρώτοι στο Alfavita τα σημερινά θέματα των ΕΠΑΛ σε Στοιχεία Ψύξης-Κλιματισμού
Πανελλαδικές 2025 - ΕΠΑΛ: Τα θέματα και οι απαντήσεις στα Στοιχεία Ψύξης Κλιματισμού