ΤΑΞΗ
Ο προσδιορισμός της οργανικής σύνθεσης του εκπαιδευτικού προσωπικού – Πως θα υπολογιστούν κενά και πλεονάσματα για τις μεταθέσεις του 2024

Εκδόθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι Εγκύκλιοι με βάση τις οποίες θα γίνει η σύνθεση του “χάρτη” των οργανικών κενών και πλεονασμάτων του 2024 με τον οποίο θα προσχωρήσουν και οι μεταθέσεις στο β΄15νθήμερο του Μαρτίου.

Στους οργανικά ανήκοντες εκπαιδευτικούς δεν θα υπολογιστούν οι εκπαιδευτικοί που θα αποχωρήσουν αυτοδίκαια από την υπηρεσία μέχρι 31 Αυγούστου 2024 (άρθρο 4 Π.Δ. 50/1996) ούτε οι εκπαιδευτικοί που υπέβαλαν αίτηση παραίτησης από την υπηρεσία από 1 έως και 12 Φεβρουαρίου 2024 (άρθρο 46, παρ. 1 του Ν. 4777/2021-ΦΕΚ25Α’, υπ’ αριθμ. πρωτ 5420/Ε3/18-01-2024 – ΑΔΑ: ΨΡ2Ο46ΝΚΠΔ-Ω33 έγγραφο) και δεν την ανακάλεσαν μέχρι και τις 12 Μαρτίου 2024.

Στη Δευτεροβάθμια παραμένει: “Τα αλγεβρικά αθροίσματα των στηλών 4α και 4β του πίνακα Β΄ θα διαιρεθούν με το είκοσι (20) και το πηλίκο θα γραφεί αντίστοιχα στο 5α ή 5β. Υπόλοιπο ωρών του υποχρεωτικού ωραρίου κάτω του δώδεκα (12) δε λαμβάνεται υπόψη.”

Μέχρι την Τετάρτη 13 Μαρτίου οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης  (καθώς 12 Μαρτίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για τις ανακλήσεις των αιτήσεων παραίτησης) πρέπει να αποστείλουν τους πίνακες οργανικής σύνθεσης διδακτικού προσωπικού στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και οι τελευταίες μέχρι την Πέμπτη 14 Μαρτίου πρέπει να τις στείλουν στο υπουργείο Παιδείας.

Η συγκρότηση των πινάκων οργανικής σύνθεσης διδακτικού προσωπικού είναι αυτή  που ανοίγει το δρόμο για την έναρξη των μεταθέσεων εκπαιδευτικών.

Η ανακοίνωση των μεταθέσεων αναμένεται στο δεύτερο μισό του Μαρτίου.

 

Ο συνολικός αριθμός των εκπαιδευτικών που ζητούν φέτος μετάθεση, καθώς βρίσκονται αρκετά χρόνια «εγκλωβισμένοι» σε σχολικές μονάδες εκτός τόπου μόνιμης διαμονής, ξεπερνά τις 12.000 (6.497 από την πρωτοβάθμια και 5.629 από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση).

Αν πάρουμε υπόψη ότι υπάρχουν, σύμφωνα με τους "σφιχτούς" υπολογισμούς του υπουργείου Παιδείας πάνω από 10.000 οργανικά κενά και μαζί με τις φετινές παραιτήσεις θα φτάνουν τα 15.000 κενά είναι φανερό ότι αν το υπουργείο Παιδείας έχει την πολιτική βούληση μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις αιτήσεις. Και με αυτό τον τρόπο να δώσει μια ανάσα ανακούφισης σε εκπαιδευτικούς που βρίσκονται χρόνια μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους και από τις οικογένειές τους.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πατάτες
Χιλιάδες τόνοι πατάτας… στους δρόμους του Βερολίνου – Όταν η υπερπαραγωγή γίνεται κοινωνικό δώρο
Δωρεάν πατάτες στο Βερολίνο: Πώς μια εταιρεία έκανε την υπερπαραγωγή κοινωνικό γεγονός
Χιλιάδες τόνοι πατάτας… στους δρόμους του Βερολίνου – Όταν η υπερπαραγωγή γίνεται κοινωνικό δώρο
ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
Tasnim: «Πάνω από 1 εκατ. Ιρανοί έτοιμοι για “ιστορική κόλαση” σε ενδεχόμενη αμερικανική εισβολή»
Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει αυξημένη προσέλευση πολιτών σε κέντρα των Basij, του Σώματος Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης αλλά και του τακτικού...
Tasnim: «Πάνω από 1 εκατ. Ιρανοί έτοιμοι για “ιστορική κόλαση” σε ενδεχόμενη αμερικανική εισβολή»
ζαχαρακη
Ζαχαράκη: Δύο δωρεάν συνεδρίες επαγγελματικού προσανατολισμού σε μαθητές
Στις δωρεάν υπηρεσίες ατομικής συμβουλευτικής επαγγελματικού προσανατολισμού θα μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές γυμνασίου και λυκείου
Ζαχαράκη: Δύο δωρεάν συνεδρίες επαγγελματικού προσανατολισμού σε μαθητές