Θανάσης Κοντογεώργης
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
«Αρχές Μαρτίου η ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια»

Για τη συνταγματικότητα της ίδρυσης των ιδιωτικών πανεπιστημίων και τη διεξαγωγή των εξετάσεων στα πανεπιστήμια τοποθετήθηκε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης.

Συγκεκριμένα, για τις διαμαρτυρίες μέχρι και καθηγητών Συνταγματικού Δικαίου περί αντισυνταγματικότητας απάντησε στη «Ναυτεμπορική TV» ότι «έχει γίνει σοβαρή νομική προετοιμασία, υπάρχουν σχετικές γνωμοδοτήσεις κορυφαίων συνταγματολόγων. Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει σύγκρουση με το Σύνταγμα».

Στη συνέχεια, επέμεινε σε αυτό τον ισχυρισμό, ενώ παρέπεμψε στη συζήτηση που θα γίνει εντός και εκτός της Βουλής.

 «Έχουμε τη δυνατότητα να γίνει η χώρα ένα περιφερειακό εκπαιδευτικό κέντρο και να προσελκύσουμε Έλληνες ακαδημαϊκούς του εξωτερικού, οι οποίοι έφυγαν τα χρόνια της κρίσης, να έλθουν να δουλέψουν σε πανεπιστήμια στη χώρα μας. Και πολλά παιδιά να μη χρειάζεται να πηγαίνουν σε άλλες χώρες αλλά να μπορούν να πραγματοποιούν τις σπουδές τους στη χώρα μας» πρόσθεσε.

«Ήταν μια κομβική βασική δέσμευση της κυβέρνησης. Είναι κάτι που η κυβέρνηση, και ευρύτερα η παράταξη, παλεύει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, και είναι πιο ώριμο στην κοινωνία. Πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα», είπε.¨

«Αρχές Μαρτίου η ψήφιση του νομοσχεδίου»

Σε σχέση με το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο Θανάσης Κοντογεώργης υποστήριξε ότι «στις αρχές Μαρτίου θα προχωρήσουμε στην ψήφιση».

Σημείωσε δε, ότι «υπήρξε εκτεταμένη διαβούλευση, τα σχόλια είναι αρκετά και το υπουργείο (Παιδείας) τα ενσωματώνει και τα αξιολογεί. Σε αυτό το βήμα προς το μέλλον που κάνουμε με αυτή τη μεταρρύθμιση σε σχέση με την τριτοβάθμια εκπαίδευση, την ενίσχυση της δημόσιας (εκπαίδευσης) αλλά και, ταυτόχρονα, τη δυνατότητα ίδρυσης των μη κρατικών πανεπιστημίων [...] ταυτόχρονα αντιμετωπίζουμε όλες τις εικόνες που αφορούν το χθες -είτε αφορούν καταλήψεις που θέτουν εν κινδύνω την εξεταστική σε διάφορα πανεπιστήμια είτε όπου υπάρχουν έκνομες ενέργειες και χρειάζεται η παρέμβαση των αρχών. Εμείς θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά, αλλά, ταυτόχρονα όμως, πρέπει να διαχειρισθούμε και ένα παρόν, το οποίο σε κάποιες περιπτώσεις δεν περιποιεί τιμή γενικότερα στην εκπαιδευτική κοινότητα».

«Δώσαμε εργαλεία για να μην χαθεί η εξεταστική»

Με αφορμή, όμως, την ανακοίνωση της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για απώλεια της εξεταστικής, ο Θ. Κοντογεώργης ανέφερε ότι «η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές, έδωσε εργαλεία, προκειμένου να μη χαθεί η εξεταστική». Και, «στο 92% των σχολών αυτό το πετύχαμε, πραγματοποιήθηκε, δηλαδή, η εξεταστική είτε κανονικά είτε διαδικτυακά. Στο υπόλοιπο 8% αυτό δεν έχει γίνει».

 «Εμείς θέλουμε αυτές οι εικόνες να αποτελούν παρελθόν, κάνουμε ένα βήμα προς τα μπροστά» κατέληξε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συναυλία αλληλεγγύης
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας
Συναυλία αλληλεγγύης προς τους εκπαιδευτικούς
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας