Μαρινάκης (2)
ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ/INTIME NEWS
Μαρινάκης: Καταργήσαμε το άσυλο ανομίας το 2019 και από τότε έχουν γίνει δεκάδες επεμβάσεις εκκένωσης καταλήψεων από φοιτητές, κάποιους που αυτοαποκαλούνται “φοιτητές”, αίθουσες – παρασκευαστήρια μολότοφ σε Μετσόβιο και Αριστοτέλειο, στις εστίες. Η αστυνομία βρήκε ευρήματα που δεν έχουν σχέση με το πανεπιστήμιο.

Η κυβέρνηση διέσωσε την εξεταστική στα πανεπιστήμια κατά ποσοστό άνω του 90%, είπε νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ.Π.Μαρινάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό  του Mega.

Ο κ.Μαρινάκης πρόσθεσε, αναφερόμενος στην περίπτωση της Νομικής ΑΠΘ όπου η εξεταστική χάθηκε λόγω κατάληψης: «Δυστυχώς υπήρχαν και περιπτώσεις που φοιτητές έχασαν το εξάμηνό τους, και θα διερευνηθεί ποιός έχει ευθύνες

Σχετικά με το νομοσχέδιο Πιερρακάκη για τα ιδιωτικά ΑΕΙ, ο Π.Μαρινάκης είπε ότι σε λίγες μέρες «θα γίνει πράξη η εμβληματικότερη μεταρρύθμιση για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν δώσει “μάχες” έχουν χάσει εξάμηνα, είτε ήταν κομματικοί είτε όχι για να μπορούν στη χώρας μας στα νέα παιδιά. Σε λίγες μέρες θα έχουμε έναν νόμο που στηρίζει το ελληνικό πανεπιστήμιο και δίνει τη δυνατότητα στο κράτος να έχουμε μη κρατικά πανεπιστήμια.  Η αξία των πτυχίων προκύπτει από την αξιοπιστία του πανεπιστημίου και τι σπουδές παρέχει και κατά πόσο το θέλει αυτό το πτυχίο η αγορά εργασίας. Τα κριτήρια για την ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστήμιων ως παραρτήματα και ελπίζουμε και συνολικά μετά την αναθεώρηση του άρθρου 16 που θα γίνει με το καλό στην χώρα, θα είναι από πιο αυστηρά από οποιασδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη» πρόσθεσε.

Θα ζητηθούν ευθύνες για την απώλεια της εξεταστικής

Στη συνέχεια ο Π.Μαρινάκης δικαιολόγησε την επέμβαση των ΜΑΤ στην κατάληψη της Νομικής ΑΠΘ και τόνισε ότι θα αναζητηθεί ποιός φταίει για την απώλεια της εξεταστικής:

«Καταφέραμε με τις ενέργειες του υπουργείου Παιδείας και με τη βοήθεια των Πρυτάνεων να διασωθεί η εξεταστική των φοιτητών κατά ποσοστό άνω του 90%. Δυστυχώς υπήρχαν και περιπτώσεις που φοιτητές έχασαν το εξάμηνό τους, και να διερευνηθεί ποιός έχει ευθύνες. Θεωρώ αυτονόητο ότι θα πρέπει να συζητάμε σε αυτή τη χώρα το αυτονόητο. Δυστυχώς συζητάμε γιατί έως το 2019 υπήρχε ένα νομοθετικό πλαίσιο που απαγόρευε τις επεμβάσεις στο πανεπιστήμιο. Πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να μην είναι είδηση η τήρηση της νομιμότητας. Εμείς δεν θέλουμε να μπαίνει στα πανεπιστήμια η αστυνομία. Κανείς δεν το θέλει αυτό, δεν είναι εκδικητικό. Αν καταληφθεί μία ΔΟΕ ή ένας άλλος οργανισμός προφανώς και θα επέμβει. Καταργήσαμε το άσυλο ανομίας το 2019 και από τότε έχουν γίνει δεκάδες επεμβάσεις εκκένωσης καταλήψεων από φοιτητές, κάποιους που αυτοαποκαλούνται “φοιτητές”, αίθουσες – παρασκευαστήρια μολότοφ σε Μετσόβιο και Αριστοτέλειο, στις εστίες. Η αστυνομία βρήκε ευρήματα που δεν έχουν σχέση με το πανεπιστήμιο. Έχουμε και άλλα βήματα να διανύσουμε» πρόσθεσε.

Δείτε τη συνέντευξη

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σίφνος
Το ελληνικό νησί που επέλεξε ως κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό το National Geographic
Το νησί οφείλει τη «γευστική φήμη» της στον Νικόλαο Τσελεμεντέ που συνέγραψε το πρώτο βιβλίο ελληνικής μαγειρικής, ενώ είναι διάσπαρτη από εργαστήρια...
Το ελληνικό νησί που επέλεξε ως κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό το National Geographic